Friday, July 16, 2010

Harga Minyak Naik atau Turun?

Malam tadi ada insan baik budi telah meng'sms' aku... begini kata 'harga minyak naik malam ni sebanyak 5sen'.... memang padat dan ringkas... kalau tak paham lagi tu memang padah la kan... tapi aku ni jenis banyak soal... tanya lagi dia.. 'mana ko tau'... dia pun reply 'tadi ada member bgtau. then tanya petrol pump, betol'... ha.. kukuh jawapannya... 


Tanpa berlengah-lengah... mandi cecepat memasing...yelah.. sbb masa dapat sms tu.. baru tiba rumah... yelah.. aku duduk pedalaman ye.. perjalanan tu memang jauh.. hehehehhee... sebaik masa tu dah siap tapau nasi goreng semua... kiranya plan.. balik 'beratur' isi minyak tu.... baru nak makan ... sbb sms last dari pengirim baik hati itu begini 'selamat berebut ye'... tak ke rasa nebesss je... 


Pegilah kami anak beranak... 
Eh... memangggggg.. isi minyak memang kena g reramai... :p


Sempat lagi aku suh en.somi tanyakan.. betul ke minyak dah naik.. 
'tak tau katanya'.. huh... 
sebaik kete kecik.. kiranya nak isi minyak penuh tu boleh tahan lagi ar... 
cukup napas je.. hahahahahaha... 
jam pukul 8.08 malam... 

Ramai ke??? oooooo.. 
ERmmmm... tak tau la ramai ke tak camni... rasanya normal je... 
Tak bersesak la kot... 
Rasanya ramai yg tak tau kot... 
Aku ni kalau minyak tak naik pun... minyak naik ke... tetap kena isi minyak.. hehehe
Sbb hari hari isi minyak... Jadi memang takde masalah... 

Apa pun.. tq pada pengirim sms tu yeeeeee... semalam nak cepat.. lupa nak cakap tq.. :)

TAPIIIIII.... 

kalau ada sesiapa tengok berita kul 12 malam tadi... 
Katanya minyak telah TURUN sebanyak 5sen.. 

Jadinya.. Harga minyak NORMAL semula... 

Kejap naik... kejap turun.. 
Pastu paper harini katanya minyak naik kan??? 

Mana satu niiiiiiii????? boleh bagitau aku tak... 

10 comments:

AlongAzrina said...

Aiseh acik dengar acik yang naik minyak. Tah tah bonus pon dpt ciput cam thn lepas pastu siap bayar 2 kali hahahaha.

*Miss Geli^ said...

ko siap tak tido lagi ke kol 12 malam tu??

aku tak tengok pun berita...

haiya...

rasanya naik la minyak wei...naik lima sen, gula naik 25sen

Echa said...

along.. entah entah tak dapat... huwaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa..

Echa said...

ms geli... itulah.. dalam paper harini dah siap senaraikan.. apa barang yg naik kan... camne berita tu plak.. buntu aku neh..hehehehehhe

Ena said...

tu la.. naik ke tak naik memg dah jadi lebih dari nasi pulak sbb kompem kena isi jugak.. kena naik beskal la pulak pasni.. tak yah pakai minyak.. kuarkan minyak lah pulak pastu wat isi minyakk.. ekekekek.. apa la yg ena merapu nie gamaknya.. hoho

..nOj.. said...

aku rase minyak masak la yg naik harga. korang ni ngeng betul la

Echa said...

ena betul.. naik ke turun ke.. memang kena isi jugak minyak kan.. kalau nak ikut harga naik tu.. tak isi la minyak..kai air je..heheeheheh

Echa said...

noj.. dalam paper NST siap letak gambo okkkkkkk... pemegang pump kale ijo.. kaler kuning... ke ko masak guna minyak petrol?hehehhhe

eima said...

naik ke tak nih ... betui ke brita tuh ckp smlm ..
ke ko slh dgr ...

aku tatau pepe ... tau pun org ckp .. mls la nk pi isi ....

Echa said...

eima... betuiiii... aku ni wlaupun umo dah 29.. pendengaran aku ok lagi.. dalam paper harini pun ada la wei.. hahaahhahahha