Monday, April 27, 2015

Street Art Pulau Pinang

Convoi beca aritu... mmg setiap tempat yang bes derang akan turunkan kita.. 

So, jalan la nak beli souvenir ke.. nak bergambo ke kan

Banyak jugak tempat kami sempat tengok.. bergambo.. 

Tp tak semua la.. sian uncle-uncle tu seme sekejap sekejap nak stop.. hehehe
Sebelum ni p penang mmg x berkesempatan pun nak p sini. 
so, ni mmg fes time la tengok lukisan kat dinding penang ni. 
Hahahahhahaa.
Masa bergambo kat sini.. nampak lengang je kan
Tp sebenarnya depan tepi tu penuh dengan org yg tengok ko bergambo.
hahahahahaha.. bukan tengok sahaja la kot.. jangan nak perasan.

Org dok tunggu turn nak bergambo sebenarnya.. ko settle je peace tu.. 
Org dah dtg nak suh ko blah. hahahha
panas terik masa ni uollsssssss.. 
Tp sebab nak bergambo kenangan.. gagah ok


Kat area street art ni mmg banyak sangat basikal tuk disewa
Macam-macam jenis
Harga tak pasti pulak.. 
Ni lawak. aku dok pikir.. aku dok atas moto ni.. 
Tak jatuh ke.. x patah ke seat atas tu seme.. 
depan ni masa tu penuh ok org.. ko selamba ajelah duduk kan. 

Ko lambat berderet dah org nak duduk. hahahahah
Jujur kagum sangat la dengan lukisan dinding ni. 
Mmg unik sangat sangat.
Bukan setakat lukisan. tp cam atas ni.. 
dari besi ke apa ek.. dawai? lawaaaaaaaa.. 

Mmg kalau p penang.. korang p la Street Art ni bergambo kenangan.
1 gambo pun jadi la.. hehehehhehe.. 

Lepas je bergambo seme ni.. kitaorng terus p Pasar Chowrasta.. 
Last station tuk beca kitaorang ni.. 

Dah turun korang pepandai la hulur kat pakcik tu walaupun dia dah dibyar.. 
Sian weih.. berat plak bukan calang-calang berat!

Friday, April 17, 2015

Konvoi Beca - Taman Kota Lama Pulau Pinang ke Chowrasta

Citer lompat-lompat je ni.. baru berkesempatan nak update kisah miting kat penang aritu.. 

Lepas miting.. ada masa terluang.. 

Kami diberi peluang naik beca.. 
Hehehehhe.. ala.. org Melaka cam tak penah naik beca.. 

Jujurnya.. ni kali kedua aku naik beca.. 

Sekali di Melaka.. sekali di Penang.. 

Tu pun sbb pihak USM aturkan .. bessss.. tq.
Ada bas ke Padang Kota Lama. 
so, kami turun je.. tengok dah ada banyak beca menunggu.. 

Teruja ok. naik beca kat tempat orang.. 
Tempat sendiri tu feel dia lain sket.. 
cuma kan.. Kalau kat melaka.. penarik beca dia lebih ramai yg muda dari yg berumur

Yang kat sini.. cam dah uzur.. mmg rasa serba salah sangat
sbb yg nak naik ni bukan calang-calang beratnya.. 

60kg uooolssssss :p
Aku x pilih pun beca.. tp ada uncle cina ni panggil aku
Naik beca dia.. 
Naik-naik je.. dia terus bawak p tempat redup sket.. 
Suh aku posing dia amikkan gambo.. 

Sporting gile ok... 
Dia amikkan pakai hp aku je pun.. xyah disuruh.. 

Bawah ni hasil dari gambo dia amik. hehehe
Nampak beria sangat kan muka aku.. hahaha
Bila masing-masing dah naik beca.. so, konvoi
bermula dari padang kota lama tu.. 
Tengah panas uolssssss.. 
Terkedip-kedip bijik mata.. 
Uncle tu tak naikkan pun tutup kepala tu.. 
Agaknya dia tengok aku suka amik gambo je kan.. 

So, pada dia agaknya.. biar la ko pnas.. 
Ko pun sibuk nak amik gambo je kan.. hahahahah
Ni konvoi bukan sebarang konvoi.. 

Siap ada raider depan sekali uollssssss.. 
kalau konvoi kereta ada marshall kan.. camtu la ni.. 

Meriahhhhhh... 
Bawah ni la rider yg lead tu.. 

Kenangan uolllsssssss..