Thursday, May 27, 2010

Walaupun begini... Tangan Tetap Meraba..

Aqeef baru baru ni tak sihat lagi... 

Dua tiga hari lepas balik dari shah alam aritu.. 

Dia batuk batuk... terus cam nak semput je... 

So, memang bawak di ke klinik amik neb.. 

Dia memang dah biasa amik neb ni sendiri.. hehehe.. 
Tapi dalam tak sihat tu.. tangan memang pantang nampak.. 
Asal nampak nak meraba.. ishhhh.. geram betul.


Tengok tu.. tangan ilang dah.. 





Memang sukar dikawal.. tapi sekurang kurangnya 
kita tau.. dia dah semakin ada tenaga kan.. 
makin sehat.. alhamdulillah.. 
Risau bila anak tak sihat ni kan.. 
Lelebih lagi asma ni... 
Dah plan nak beli mesin neb ni.. untuk aqeef.. 
Untuk kegunaan dia bila emergency.. 
Sbb klinik bukan dekat sangat.. agak jauh.. so, elok stenby kat rumah kan?? 

Kiranya apa yg ada dalam otak ni.. angan angan.. kena letak tepi dulu.. 
ada benda yg mesti diberi lebih keutamaan... :)

8 comments:

..nOj.. said...

ha buang la dlu angan2 nk beli nikon D90 tu. ade mende yg lebih penting.

.:fyzz:. said...

moga aqeef dh Okey..

kuat betul meraba yer anak tona ko nih chah..dier dok meraba ko tak hehhehe

Echa said...

noj... memang.. yg kamera tu memang dah lama buang jauh jauh dah wei.. buang dari list dah tu.. mahaiii gileee.. hehehehe

Echa said...

fyzz.. alhamdulillah.. ok sket.. heheheh.. meraba aku ke?? takde wei.. hahahahah.. nak gelak plak aku neh

Ena said...

heheh..

ingatkan apa la yg di rabanya tu.. =P

camtu la kan!.. sama la ngan anak2 ena.. malam tadi p amik neb juge tapi tak buat n3 pasal tu dahh.. sbb tak amik picture & mase pun tak de petang tadi.. n3 yg last pun auto publish

Moge cepat sembuh la ye aqeef.. :)

Echa said...

ena.. itulah kan.. anak kita sama.. bila kena asma tu.. risau sangat sangat kan... sbb tu rasanya kena jugak beli la mesin tu kot.. ishhh...

:: iManja :: said...

ala ciannyer sampai pakai nebulizer tuh...get well soon

eima said...

elok beli la ...
sbb bila kite dgr bunyi dada die cam dah ketat .. cam nk semput ...
perut pun cam terangkat waktu bernafas ... mmg kena bg nab .. kesian tgk tercungap²...

aku pun dah beli bulan lepas ...
harga tak mahai sgt pun dalam bajet RM 200-250 je ...
ventolin 2.5 mg(ade 5 tiub) utk nabulizer RM 20.60(farmasi kat sogo)
farmasi lain kat bangi RM 24.. harga tak sama kot ....

utk budak yg dah attack asthma(yg teruk - whizzing) digalakkan amik nab every 4 hour selama 2 hari .....

tp pepe hal kena pi jumpe doc dulu b4 bg... nanti doc akan ckp nanti continue kat umah sampai bila....

so sila la beli harga berpatutan bleh guna lama .... duit pun tak abih byk nak amik nab kat klinik ... sekali amik RM 20 klu very 4 hour ... RM 20 x 6 = RM 120 1 hari ...

p/s: sorry reply panjang la plak ...