Wednesday, May 19, 2010

Pantang Pantang Juga.. Jalan Tetap Jalan.. MOH kita!!!

Hujung Minggu aku telah merayau rayau ke Gemencheh..

Pada awalnya cam malas nak pegi.. 

Tapi sbb yg kawen ni sedare nenek dan mak.. 

Mak dan nenek plak takde transport nak pegi.. so, En. somi ajak juga aku pegi... 

Gemencheh ni tak jauh ye kengkawan.. 

Kalau dari rumah kenduri ni.. nak ke simpang kg aku.. 500 meter je..

Tak yah nak kira meter bagai.. anggaran perjalanan adalah tidak lebih dari 30 minit.. :)

Biasanya.. yang paling menarik adalah makanannya kan..hehehe..

Meriah jugak... Ada cendol... 

Haaa.. tengok gambar bawah ni... ada ayam golek yeeeee... 

Yg tak amik gambar adalah lauk Ikan Keli Salai Cili Padi... Umbut Kelapa Masak Lemak... 
Kambing.. Ulam Ulam... Sambal Belacan... Ikan Kering Goreng... ishhhh..sedap sedap lauk dia... 



Walaupun simple je pelaminnya.. sbb ni rumah lelaki... 
Tapi ramai gile orang... so, aku berehat di dalam ajelah yeee... aterrrrr.. orang tak sehat.. hahaha



Gambar tuan punya blog.. harus ada.. walaupun muke sembab semacam... 
Pakai pun selekeh giler... tak lama pun kat sana... 
Tunggu pengantin lambat sangat tiba.. so, kitaorang balik je.. panas gilossss.. 

Oh yeee... aku hanya makan nasi putih dan ayam golek sahaja... itu sahaja yeeee...
Lain tu telan liur ajelah.. Aternyaaaaa.. pantang.. :p

12 comments:

Zaidah said...

jalan2 juga....kesihatan kena jga...bentan karang...dah susah...tapi mcm best ajekan gie jejalan...ambik angin...

..nOj.. said...

500 meter ke ko nk ckp? sgt2 dekat tu. jalan kaki je patutnye

umilia said...

tula..setau aku 500 meter dkt je..takkan smpai stgh jam..baik ko ukur blk.hehehe..eh pengantin tu jawa ke..sllnye org jawa je lauk pauk kenduri cmtu..tp best tau klu kenduri kawin lauk2 cmtu..takdela bosan sgt..asik ns minyak je kan..

pak long said...

salam...
nengok cendol tu yg tak tahan..
tapi senyuman tuan blog lagiiii manis..appy selalu

Asma said...

ambai..lauk kenduri dia..kesian lk org pantang, amik bau je le yer..:)

::Mamalyna:: said...

aku penah p kenduri kat kedah, lauk ayam golek...syok betul makannyer..

Echa said...

zaidah.. heheh..thanks atas ingatan.. jalan beringat jugak ni... risau juga.. tapi tawakal ar... redah je.. hehehehe..

Echa said...

noj.. a'ah.. dekt kan?? 500 meter dari umah tu..ke simpang je tau.. simpang jalan ke kg.. jauh lagi tu..ke simpang tu dekat la.. heheheh

Echa said...

umilia.. hehehe..memang 500meter... dari rumah kenduri.. ke simpang masuk jalan ke kampung aku... dari simpang tu.. ada ber KM lagi... hehehehe.. tak tau la jawa ke apa wei.. aku tau makan dia sedap sedap...hehehe

Echa said...

pak long.. cendol tu bila tengok time panas panas memang tak bole tahan... sabo je.. hahahahaa... tq pak long.. manis kan?? hahahaha... padahal tahan rasa je tu...

Echa said...

asma.. lauk kenduri ni memang menguji keimanan... tahan rasa ajelah... telan liur..hhehehehe

Echa said...

mamalyna... lauk camtu jarang ada kan.. bila ada.. cam bes je.. salunya ayam masak merah la.. apa la... bosan kan...