Sunday, August 8, 2010

ANEH!

Salam semuaaaaa.... 

Arini takde mood langsung nak keje... bukan malas nak keje.. nak raya... 

Mood nak raya pun takde ... Yang ada sekarang ni adalah mood nak duduk rumah.. tengok tb.. dan tido.. 

Itu sahaja... ini seriyes..

Aneh bukan?? 

Eh.. sekarang ni banyak sangat perkara-perkara aneh berlaku di sekeliling kita kan?? 

Contoh terdekat kat opis ni.. kemain ramai lagi yang masih bekerja...patutnya derang kena mula cuti dah.. 

Katanya nak hari raya kan?? Aneh bukan??? 

Yang anehnya lagi...semalam tengok tengok sandal tuk buat raya anak bujang tu... tapi sangat aneh.. bila yang berkenan tu semuanya takde saiz... semuanya yeeeeee.. yang ada warna pink... aneh pulak anak bujang nak pakai kasut pink yeeee.. sangat aneh... 

Masih ada lagi yang aneh... masing masing dah bermaafan kan... 24jam sehari tu... kekadang berpuluh kali mintak maaf tu... tapi yang anehnya... tak sampai 2 minit lepas mintak maaf bagai tu... ada je nak sakitkan hati orang... ada je bahasa yang mengguris perasaan orang... jadinya simpan ajelah maaf tu dalam sampul duit raya yang ada tu....harapnya boleh recycle semula tuk tahun akan datang.... 

Itu tak aneh lagi... ada lagi aneh... manusia mudah lupa la kan... sepatutnya bulan yang mulia ni.. kita muhasabah diri... apa kesilapan kita... yang mana patut diperbetul kan... kita betulkan.. bukannya mencari apa salah dan silap , kekurangan serta keburukan orang lain.... sangat aneh la orang ni... tapi dia bukan alien... dia manusia... 

Anehnya... aku masih nak buat entry camni di bulan puasa ni... sangat sangat aneh bila aku tak dapat nak mengawal perasaan... maafkan aku la... kadang kadang sesetengah perkara tu kita boleh nak biarkan.. tapi sesetengah perkara tu.. kita kena perbetulkan... masing masing ada kesilapan masing masing.. jadi.. bersihkan la hati tu... biarlah buruk di mata orang.. tapi hati kita tak seburuk camtu... berubahlah dengan erti kata sebenarnya berubah... aku pun belum sebagus orang lain.. banyak lagi benda nak diperbetulkan... 

Sekali lagi aku mohon maaf dari semua yang membaca entry ni... sekiranya adalah tersalah bahasa... mintak maaf... aku pun sangat sangat sedar kekurangan aku ni... aku dah tak nak buat entry camni lagi.. :p

Oooo.. cuti raya tak amik pun... sbb tak pegi mana pun... jadinya saya akan bekerja di opis tercinta ni yeeee... 

Akhir kata.. SELAMAT HARI RAYA AIDILFITRI.. MAAF ZAHIR DAN BATIN... 

4 comments:

gbUm said...

ish ish ish,aneh laaaaaa......

Ena said...

aneh juga la bila ta amik cuti walaupun tak ke mana2.. ;D

selamat HAri Raya echa.. & Maaf zahir batin dari ena juga..

Nana said...

hehe mmg aneh esok aku keje lagi aneh kan hahahahha

Drama Mama said...

selamat hari raya penuh keanehan to u and family. hehehehe. jhope u haf a fun one this year

http://twinkywinkystars.blogspot.com