Sunday, August 22, 2010

Alhamdulillah... Akhirnya...

Terharu je bila tengok gambar ni... 
Besarnya kuasa tuhan kan...
 

Ni dah nampak jelas kan kepala tu... 




Ni semua gambar scan 3 tahun lepas... 
Gigih simpan lagi tu.. nanti boleh buat kenang kenangan... 



Muhammad Aqeef Haiqal bin Noor Mahadir
22 Ogos 2007 
9.59 am
2.7kg

Teringat masa nak lahirkan dia... 
Memang pengalaman tak boleh dilupakan..  semua pun camtu jugak kan..:)

Saya admit sehari sebelum bersalin.. 
Sbb bleeding... sbbnya?? malam sblom tu sibuk dok buat mi soto.. 
dok tumbuk cili padi.. menyangkung plak tu.hahahaha.. 
Agaknya sbb tu la kot... allahualam.. 
Dah kata nak bersalin kan.. bersalin jugak.. 
Awal sehari kot.. eh.. entah.. tak ingat dah.. hehhehe

Start sakit dari malam tu lagi.. pukul 10 malam.. 
Tapi lite lite la.. nurse suruh tunggu.. tunggu.. tunggu.. 
Pukul 4.00 pagi.. memang tak boleh blah dah.. so, bangun.. 
Terus sesiap mandi.. memang bajet nak bersalin dah.. 
Dalam pukul 5 pagi.. baru la pegi kejut nurse kat luar tu.. tengah tido.. hahaha.. 

Pukul 5.30 pagi.. baru jalan pegi labour room.. 
sbb bb ntah lemah ke apa ntah.. kena pasang ctg tu.. seksa betul rasanya.. 
tak boleh gerak apa pun.. 
dalam pukul 8 pagi camtu.. en. somi masuk.. teman sambil baca paper je.. :p

Tepat jam 9.59 pagi.. Aqeef selamat dilahirkan.. secara normal.. 
Alhamdulillah sangat.. 
dan.. keluar dari labour room adalah pada jam 1.30 t.hari.. 
Sangat tak boleh lupa.. huwaaaaa.. lama gile tu dia jahit.

Ni masa Aqeef berumur sehari... 

Ni masa umur dia 2 bulan camtu..
 

Ni masa umur 7 bulan kot.. tak ingat. hehehe

Ni birthday party dia.. buat kat rumah je.. 
Masa Umur 1 Tahun..

Ni dah beso dah..
 

Ni masa besday dia yang ke 2 tahun
Buat kat KFC masa tu.. 


Ni la gambar Aqeef sekarang... 
Makin lama makin nakal muka dia.. 

Satu je yang aku perasan.. rambut Aqeef banyak kali potong.. 
Tapi cepat panjang kan?? hehehehe
Tunggu nak raya nanti.. potong pendek lagi.. 


Selamat Ulangtahun Yang Ke 3
Muhammad Aqeef Haiqal bin Noor Mahadir
Semoga dipanjangkan umur... 
Dan sentiasa dimurahkan rezeki.. 
Moga jadi orang berguna di masa hadapan.. 

Tahun ni sambutan besday kita buat lambat sikit yeeee
Buat masa hari raya ke... 
Sbb bulan puasa ni rugiiii... sbb nanti tak dapat makan banyak.. hehhehe

Aqeef dah pandai sangat bercakap sekarang.. 
Mulut cam murai.. pot.. pet.. pot.. pet.. 
Bahasa semua bahasa orang tua je.. hahahaha.. 

Aqeef dah request hadiah.. 
Dia nak Adik.. 
Nanti ibu ngan babah usahakan yeee.. :p

Insyaallah.. 



11 comments:

~aSHa~ said...

hepi besday ye nak..semoga panjang umur dan murah rezeki..sempat belanja aunty....pandai aqeef mintak hadiah ye....

kenangan terindah adalah saat melahirkan dan melihat 'makhluk' paling indah didunia....kan....sangat cantik....

Zaidah said...

semoga panjang umur n dimurahkan rezeki n menjadik anak yang soleh

Ena said...

happy 3rd birthday aqeef..
dah sesuai sangat la tu jd abang..
patut la aqeef mintak adiah tu... :)

.:iz-AnN a.k.a cOmOt:. said...

hepi besday ye nak...moga anak menjadi anak yang soleh...dengara kata ibu dan babah...

dan moga rezeki ibu dan babah sentiasa melimpah ruah...

::Mamalyna:: said...

hepi besday aqeef... mintak baby yer... nanti ibu ngan babah usahakan sehingga berjaya yer..hehehe

MRS. K said...

selamat hari lahir aqeef sayang.. jadi anak yang baik utk mak ayah yer

Echa said...

tima kasih kepada semua atas ucapan tu.. heheheheehe... dah besar dah dia kan... nanti ibu bagi adikyeeee.. hehehehehehe

aSmiDar said...

hepi befday aqeeff
sehari sblom befday hero eda..
huhu

Echa said...

as.. thanks... wa.. bole sambut sesama kan..hehehe. tak jauh beza pun jarak umur...

*Miss Geli^ said...

happy besday aqeef..semoga membesar menjadi anak yang baik serta soleh...akur ckp orang tua....

aminn

ratna said...

bulatnya mata dia masa baby2.. geram. happy belated bday!!