Monday, August 30, 2010

Memang Saje Tau!


Saje la tuuuuuuuuuuuuuu... 

Untuk yang tak berapa nak tau... 

Saya adalah orang jati Melaka... Saya dilahirkan di Melaka.. 

Walaupun mak bukan dilahirkan di Malaysia... tapi saya adalah warganegara Malaysia.. :)

Suami saya pun adalah orang Melaka... 

Bukan setakat satu negeri... tapi jarak rumah kami adalah tak sampai 10 minit.. 

Jadinya hari hari saya balik kampung.. hari hari saya ada di kampung.. 
Hari hari saya boleh balik rumah mak mertua.. hari hari saya ada di rumah mak saya.. 

Pagi raya je yang ada jadual sikit.. :p
Kalau tahun lepas dah beraya dulu kat rumah mak mertua... 

Jadinya raya tahun ni beraya kat rumah mak dulu.. 
Tapi salunya jadual tu boleh dipinda... atas budi bicara.. hehehehe.. 

Itu sahaja... Sekian...

9 comments:

Farra Dhelina said...

sama le kita kak..dekay je rumah mk dgn mil..tiap2 thn mmg ikut giliran

Echa said...

hehehe.. farra.. yelah kan.. ingat orang jauh je ada giliran.. orang dekat ni lagi mesti ada giliran... lagi masalah tu.. hehehehe.. dekat sangat...

.:iz-AnN a.k.a cOmOt:. said...

dia Malaysia

bukan dia...di la...typo tu..
ekekeke...
tanya pun salah ke???
sok2 menantu pun orang melaka...ko ni saje jek kan...takmo kawan ngan orang negeri lain...hoh...

..nOj.. said...

heheh bagus gak gitu. takde la simptom rindu masakan mak atau mak mentua. hehehe

Echa said...

izan.. nampak saje ko ni kan.... huh..

wei... menantu aku dah nekad... cari orang negeri lain.. tapi biar dekat sket.. kalau takde.. terpaksa aku pilih orang kg jugak.hahahahahhahahahah.. nak jugak tu..

Echa said...

noj.. aku jarang ada simptom camtu.. aku salunya rindu masakan kedai je.. hahahahahaahahha...

.:iz-AnN a.k.a cOmOt:. said...

ko ngan pijot sama jek...
tak berkembang langsung...hahaha...

Echa said...

izan.. blah ar... hehehehehe.. tak kembang mende.. ko tengok aku kan tengah berkembang ni... pijot lagi ar... sedang kembang..hahahahahaha

Nana said...

heheh mcm aku dlu la sblom kawen..org lg mau tanya aku blk raya mana...dh mmg org jati kelumpo raya kelumpo je la..sejak kawen ni la br rasa raya kt kg tu pon last year 1st time rasa raya kt kg.thn ni plak MIl dah pindah dok kg mgm pasni raya dah ada kampung la