Friday, March 12, 2010

Untuk Dikongsi.....

EFFECTS OF COLD WATER


    

Please be a true friend and send this article to all your friends you care about.




Serangan Jantung dan Amalan Minum Air Panas ....


Artikel ini berguna untuk semua.



Bukan sahaja amalan meminum air panas selepas makan, tetapi berhubung SERANGAN JANTUNG!!!!.
Kita tidak akan kehilangan apa-apa... malah
akan mendapat faedah dari amalan ini.

Kepada sesiapa yang suka minum AIS, artikel ini sesuai untuk anda baca.  Sememangnya sedap minum air berAIS selepas makan.
Walaubagaimanapun, AIS akan membekukan makanan berminyak
yang baru kita makan.  Ia akan memperlahankan penghadaman kita.
Bila lemak-lemak ini terbentuk di dalam usus, ia akan menyempitkan banyak saluran dan lama kelamaan ia akan  
menyebabkan lemak berkumpul dan kita semakin gemuk dan  menuju  ke arah mendapat pelbagai PENYAKIT.
Jalan terbaik...adalah untuk minum sup panas atau air PANAS/suam selepas makan.
 

:Nota penting tentang SERANGAN JANTUNG!!!


Anda patut tahu bahawa bukan semua tanda-tanda serangan jantung akan mula terasa pada tangan sebelah kiri.
 
Berhati-hati juga pada permulaan sakit sedikit-sedikit pada bahagian atas dada anda.
 
Anda mungkin tidak akan mengalami sakit dada pada
serangan pertama  serangan jantung.
 
Keletihan dan berpeluh adalah tanda-tanda biasa.  Malah 60% penghidap SAKIT JANTUNG tidak bangun selepas tidur.
Marilah kita berwaspada dan berhati-hati. .
 
Lebih banyak kita tahu, lebih cerah peluang kita untuk terus hidup....



Nota kaki :
Ishhh.. dah la sekarang musim panas.. memang syokkk je kalau dapat minum air batu kan.. 
Nak minum air suam tengah panas.. tak sejuk tekak.. heheheh.. 
Tapi mungkin boleh dikurangkan.. 
Kena beringat sebelum kena.. 

13 comments:

Nana said...

mmg suka mnm air sejuk klw air xsejuk sikit aje minumnye

zh-ena said...

mmg suka gak minum air sejuk sbb lega sgt

kena kurangkan la skang nie sbb dh tahu

Ena said...

tu la kan.. nasib baik ena bukan jenis suka nak minum ais jer.. sesekali klu teringin baru minum..

ibu emy efy eqy said...

mcm mana ni? akak kalau tak jumpa ais memang tak sedap makan...

mulai sekarang akak cuba kurangkan ais secara perlahan2.

midot said...

tq for da info..ni le namanya sharing is caring..lepas2 ni jgn minum minuman berais..minum je minuman yg disejukkan dlm peti ais...bleh ke??

~aSHa~ said...

tq for da info..aku dah baca kat blog member aku.....

love is time for u

Echa said...

nana.. musim sekarang ni.. cuaca panas ni memang susah sket nak pandang air suam ni.. hehehehe..

zh-ena.. risau jugak kan.. memang kena kurangkan ni..

Echa said...

ena.. bagusnya.. jarang minum ais.. yg kita ni.. pantang nampak.. heheheheh..

Echa said...

ibu emy.. nampaknya mulai sekarang kena kurangkan la kot ais ni.. risau jugak... kalau tak minum ais.. tak puas rasanya minum kan..

Echa said...

midot.. air sejuk bole ar kot.. jadilah.. sejuk jugak tekak ni.. kat situ cakap minuman berais.. bukan minuman sejuk.hhehehehe

Echa said...

asha.. aku tak copy dari blog member ko tau..aku dapat email.heheheh

~aSHa~ said...

ye ye aku tau...eheheh...aku tak kata ko kopi teh pun

eh betul la aku buat tuk ko ttg titus tu...love is time..

dan skrg my funniest slurpee...

Echa said...

asha.. love is time tu titus ke.. hehehehee.. apa pun tak tau ni.. tak jumpa lagi pun love is time tu.. tq.. hehehehe