Monday, March 22, 2010

Majlis Pertunangan - Part 1


Tarikh   :   20 Mac 2010
Tempat :   Kampung Gapis, Asahan Melaka




Gambar waktu Majlis Pertunangan adik Ipar saya.... 


Tengok gambar ajelah ye.. baca sket sket caption tu je.. 


Malas nak cerita panjang panjang.. lagipun orang suka tengok gambar dari baca cerita kan?? hehehe..


Tapi sebab banyak sangat gambar.. saya pecahkan la ye.. 


Saya aplod gambar hantaran / persiapan dulu.. boleh ye?? 


kemudian baru gambar hari pertunangan.


Ok.. kita layan gambar ...






Biasanya majlis di kampung ni memang style gotong royong kan... 

Buah rambutan sbgai cuci mulut...

Kalau ikutkan warna tema bertunang ni warna Gold.. 
Tapi sebab tak nak semua nampak gold.. 
Hantaran adalah tema hitam putih.. 
Semua tu kedai yang buat ye.. hehehe.. 













Sirih junjung ni saya minat gile laaaaa.. cantik sangat.. 
Pun orang yang buat jugak.. tempah.. 
dah semua tangan pandai potong kek je... dan hulur duit..
siap.. hehehe.. 
cantik kan.. guna buah pinang...


ni adalah gambar barang hantaran kepada pihak lelaki... saya aplod hantaran pihak perempuan neks entry ye.. 


Gambar banyak sangat.. 


Tapi betul kan?? orang bertunang zaman sekarang ni.. dah gaya orang nak kawen la kan?? 


Dulu saya.. hantaran semuanya biasa.. 


Asalkan syarat tu mencukupi... 



4 comments:

Drama Mama said...

cantiknya hantaran! memang skang tunang pun grand macam kawin, siap ngn pelamin bagai. huhuhu

nursarah said...

dalam byk2 gambar, tang rambutan terpaling berkenan di hati. ekekeke

Echa said...

drama mama...
hitam putih pun cantik jugak kan... kedai yg buat. lawa la jugak..

Echa said...

nursarah.. rambutan tu memang mendapat perhatian lebih haritu.. hehehehe..