Monday, March 15, 2010

Santai-santai...

Syokkkk nya la dapat santai santai hari cuti kan??? 


Santai santai bawah pokok rambutan...


Duduk atas kerusi batu.. 


Sambil sambil makan rambutan... 


Rambutan gula batu adaaaaaa...






Rambutan gula pasir pun ada.. kuning pun adaaaa...



 Manis manissss kooooo...

bilas plak tekak ngan air mangga ni... perggghhhhh.. 
padahal kat bawah tu ada je entry jantung tu.. ishhhh.. 

syok betul sambil dibuai angin tengahari kan??? heheheh.. 

Tak ke santai namanya tu??? hehehehhee... 

'asal dari kampung!'... tetiba jeghhh.. hahahaa...


12 comments:

Nana said...

suka nye rambutan tu nak2 rambutan kulit kuning lekang sedap....dah lama xmakan

Ena said...

wawawawawwawa.. besnyeeerrrr.. nak jughakkkkk!!!!.. ehehhehe..

Echa said...

nana... skang ni musim rambutan kat kawasan umah MIL... hehehe.. bukan pe cakap camtu.. tapi sbb kat tempat lain tengok takde lagi pun buah rambutan...

Echa said...

ena.. nak ke?? jom ar datang melaka ni... kita makan puas puas kat bawah pokok rambutan.. hehehe

saya said...

wahhh..meriah tu bersantai2 bawah pokok rambutan sambil minum air mangga. memang best la tetambah musim2 panas ni kan. apapon, salam jengah2 blog. have a nice day! ada rambutan lebih tu kasi share2 le sikit. hehhehe...

umilia said...

ish..sdpnye mkn rmbutan..mehla anta skit kat putrajaya ni..ssh nak dpt pokok rmbutan kat sini.hehehe..aku suke yg kuning tu..ape pggil tu..rambutan gading kan..lame tak mkn ni..tp skang musim panas..mkn rmbtn byk2 leh batuk tau..jg2 ye..

..nOj.. said...

wahhh aku minat gile rambutan kaler kuning tu. mutan gading kan nama dia. wei kt negara ko je ke ade musim rambutan? kt cni xpenah nmpk pn

Echa said...

saya.. mekasih singgah sini... rambutan tu banyakkkk lagi.. jom g petik sesama.. lagi syokkk makan..

Echa said...

lia.. itulah.. aku risau gak batuk.. musim panas camni kan.. pastu minum air batu lak... risau gak aku neh.. makan sket je aritu.. hehehe

Echa said...

nojah. kat negara aku ni je ada.. meh datang negara aku ni.. melancong.. cuti cuti melesia..hehehehe..

zh-ena said...

sukanya ena ngan rambutan kuning [gading] tu

skang nie musim rambutan ker
umah mak ena takder bunga pun
bijik rambutan lg la takder

Echa said...

zh-ena.. entahlah.. pelik jugak.. sbb kawasan sekitar tu seme memang takde berbuah lagi pokok rambutan.. tapi area rumah MIL tu memang seme berbuah dah.. lebat je...