Thursday, December 9, 2010

PAU GABAK

Pau ni aku panggil PAU GABAK... 


Kemain besooo ko... penuh satu tapak tangan... 

Yelah.. bagi aku beso.. sbb tapak tangan aku je dah lebar pinggan... 
Bukan jenis tapak tangan mulus cmtu kan.. heheheeh

dan inti dia... kemain penuh... 
Ni ayam kari... 


Tapi yang istimewanya.. pau ayam tu meninggalkan telur.. hehehehe
Ada seketul telur puyuh dalam pau tu... 
Memang sedap wei.. 
Puas ati... 

Ada memacam jenis pau... yang aku beli ni je... 

Harga?? entah.. en.. somi yg turun beli... aku tukang makan je... makan panas panas.. 
kemain sedap.. tak cukup la satu pau.. heheheheh.. 

11 comments:

Farra Dhelina said...

nak pulak musim2 hujan, layan pau panas2 mmg best! ..penah jumpa org jual pau, entah ade berapa puluh tah perasa pau..mcm2 ade..rasa semua nak beli..hehe last2, inti blck ppr mnjadi plhn, sdp gak! :)

MRS. K said...

memang gabak kau!!
siap ade telur lagi.. hehehe

NenekPenne said...

kat mana beli ni??

teringat mcm pau yang penah i makan masa dulu2 time nak ke JB..(lalu jalan dalam)... ada sorang pakcik tu jual pau mcm nilah dekat2 area petronas petrol station dekat2 dgn batu pahat (ingat2 lupa)....

besar, murah dan sedap.... nostalgia betul...

Echa said...

farra.. ada yang inti black pepper ke?? sius takpenah rasa.. sedap ek... kat mana nak cari tu???

Echa said...

mrs k.. memang lain dari yg lain... sedap betl rasanya.. heheehheehe

Echa said...

NP... ni beli kat jalan nak ke muar... depat sikit tu ada bhp.. ke tempat yang sama... tapi pau situ seme memang bessaaaarrrr. heheeheheh...

~aSHa~ said...

besau nye tangan...eh silap..pau

Anonymous said...

Ini adalah pertama kalinya saya saya kunjungi di sini. Saya menemukan banyak hal menarik di blog Anda terutama pembahasannya. Dari ton komentar pada artikel Anda, saya kira saya bukan satu-satunya memiliki semua kenikmatan di sini! terus bekerja dengan baik.

Nana said...

pes time tgk pau ada telo dlm dia

NenekPenne said...

haaa rasanya tempat yang sama kot... pau ni dia jual dalam steam buluh...
mungkin i tersilap cakap batu pahat, agaknya muar kot...

tapi nak cakap, pau ni lagi sedap dari yang tanjung malim punya...

...etiey erywan♥ said...

ishhh meleleh air liur!!!! lama dah tak makan pau nih... adusss..