Wednesday, June 30, 2010

Cukup Sudah Tabungan Kami...

Nak Tunggu Tabungan Nuff... Rasanya Tahun Depan pun tak pat beli lagi kot...
Nebulizer ni adalah sangat penting rasanya untuk kami dahulukan... 
Dan.. Alhamdulillah... Setelah Tabungan Penuh... 
Kami menunggu dalam lebih kurang 2 bulan... 
Barulah dapat barang ni terus dari klinik.. 
OH yeeee.. kami order dengan doctor yg salu check Aqeef tu... 
So, dia surveykan yg ok sket.. dan dengan bajet yg ok la... 
Ada yg lagi mahal.. tapi ikut kemampuan kami.. ini je... :)
Janji functionnya sama... 

Datang dengan set untuk budak dan dewasa.. 
Yg budak tu kami dah memang ada satu.. 
dapat dari hospital Pantai dulu... 

Ini lah rupanya...
 alaaaaa.. seme pun tau kan rupa dia.. heheheh...
dah alang alang tunjuk.. aku tunjuk je seme..

Benda ni boleh di bawa ke mana mana la... 
Mudah sikit kan... 
Tak payah la kami nak ulang alik ke klinik je... 
Lagipun bukan dekat... 
So, memudahkan sikit la kan...
apa pun.. syukur alhamdulillah... 
Satu benda dah settle... 

Boleh aim tuk beli benda lain plak.. heheheheh
kena penuhkan tabung balik ni... :p

18 comments:

..nOj.. said...

tahniah. tak perlu la ko kehulu kehilir tetengah malam wei. lg pun jauh kan nk pg klinik tu. bagus la utamakan mende yg penting dulu

Nana said...

hehe aku br je ingt tabungan dari nuff
aku nye tabungan nuff baru bape sen ntah bila bole cashout

aku kesian lah tgk budak2 pakai menda alah ni...sakit x ek?hehe soklan sengal

Zaidah said...

alhamdulillah bagus tu echa...untuk kebaikan bersama....dan memudahkan urusan

SiTi said...

salam ziarah....

Adyshariz said...

btui tu..bende yg penting ade duit beli jer, sian kat kawan tu anak dia pon camni gak..

Drama Mama said...

apsal aqeef? asthmatic ka? kesiannya dia. alhamdulillah dah ada neb senang sikit takyah ke sana sini tgh2 malam kan.

eima said...

aku pun beli brand apex gak ari tuh .. in case attack ... senang ...

ubat doc suggest ko ape ?? ventolin 2.5mg ke asthalin ??
better glaxosmith la import aussie ...asthalin india ....

Ena said...

owh.. dah beli dah yeh!.. bagusnye..

ena pun tengah tunggu tabungan gak nie nak kena beli..

Echa said...

noj.. betullah tu... memang kena dulukan yg penting wei... susah aku nak ulang alik ke klinik tu.. ishhh.. alhamdulillah ar.. tercapai hajat aku neh..

Echa said...

nana.. tabungan nuff ntah bila wei... tahun depan pun tak pat cash lagi nak beli mende ni kot..

sakit ke tak tu... jawapannya tidak... dia tu cam oksigen biasa... gas oksigen tambah napas.. sedut je...

Echa said...

zaidah... a'ah.. alhamdulillah.. memang rasa mudah je... untuk kesenangan bersama.. kalau nak pegi mana mana pun mudah...

Echa said...

siti... salam.. tq sudi singgah sini...

Echa said...

adyshariz... budak budak kena yg kesiannya tu kan... ishhhhh... bila dah ada ni.. rasa cam legaaaa sikit..

Echa said...

drama mama... a'ah.. dia ada asma... kadang kadang nak ke klinik tetengah pagi tu... payah jugakkan... so, sementara ada duit, kita dulukan neb ni.. untuk kemudahan dia jugak...

Echa said...

eima... aqeef amik ventolin je kot... so far.. lepas amik tu.. dia ok... alhamdulillah ar... doktor yg suggestkan tu...

Echa said...

ena... kalau anak kena senang kan... dan tak rugi rasanya tabungan tu kita beli mende ni.. ena pun tengah mengumpul ye.. ha.. ok la tu.. kalau dapat nuff nanti.. boleh tambah tambah..

eima said...

asthalin ngan ventolin tuh sama je ... kandungan salbutamol 2.5mg ..

ok la klu doc suggest..

teruk ke ashtma aqeef ??

Echa said...

eima... teruk ke tak ek.. hehehehe.. tapi dia kalau g klinik dulu amik neb ni... boleh dikatakan sebulan dalam 2/3 kali kot...