Monday, June 7, 2010

Kerana Tak Sampai Hati..

Aqeef adalah sangat obses dengan kereta bajak ni... 
dengan nama lain.. jentolak.. kot.. :p

Sangat sangat obses ye.. 
Asal beli mainan.. memang menatang ni dia pilih.. 

Motor.. kereta.. ben10.. ultraman.. superman.. seme tak laku dah.. 
Tapi mainan ni semua adalah dalam lingkungan RM8 hingga RM20.. 

Sebaik jugak ko tak minat HELI nakkkkkk.. 
alhamdulillah.. :p

Kat bawah ni koleksi yang masih sempat diselamatkan.. 
Berpuluh dah.. tapi kebanyakkannya dah 'lenyap'.. 
Yang tinggal ni pun ada yang baru beli.. 
ada yang dah tinggal separuh hayat.. 






Tapi semalam adalah hari paling mencabar minda.. 
Sebenarnya Aqeef dah lamaaaa nampak kereta bajak yang boleh naik tu.. dalam katalog.. 
So, memang sebagai seorang yang sangat obses dengan bajak tu.. 
Dia akan meroyan la kan.. :)
Pernah dia tak sihat.. dia peluk dan bawak tidur katalog bajak tu.. :(
Korang sampai ati ke.. ishhhh.. 

Memang kalau boleh. tak nak ikutkan permintaan dia.. 
Nanti dia ingat.. apa dia nak, semua boleh dapat.. 
Kadang kadang cakap jugak.. 'tunggu ada rezeki, kita beli'.. 
Memang la dia paham.. tapi budak budak kan paham tak sampai seminit.. :p

Dan semalam jugak.. babah dia belikan ini.. siap dengan topi lagi.. :p



Sangatlah sukanya diaaaaa.. 
Alaaaa. suka cam mak mak dapat adiah barang kemas dari habib gitu.. :p (hintt. hinttt.. )
hahahahhahahaha... 

Dia sebelum tidur dok belek dulu kete baru dia tu.. 
ala biasalah budak budak kan.. 
Benda baru.. 
Kadang kadang orang tua pun camtu jugak... :)

Tu saiz kete tu... 
Boleh tahan besar.. 


Kita sebagai parents kalau boleh tak sampai hati nak hampakan anak kan.. 
Tapi bergantung jugak... kami akan usahakan setakat yang kami mampu.. 
Bukan kata nak manjakan anak.. 
Tapi cuba memberikan dia kegembiraan selagi ada hayat.. 
dan selagi ada kemampuan.. 

Dan sebenarnya itulah satu satunya 'kenderaan' yang kedua kami belikan untuk dia.. 
sepanjang dia berusia 2 tahun 10 bulan ni.. 
Yang sebelum sebelum ni semuanya adalah hadiah... pemberian maklong.. nenek.. maklang.. atok dia.. 

Yg pertama kami belikan tu.. beskal biru yg penuh ngan sticker tu.. :)


panjang plak aku bercerita.. padahal orang tengok gambo je.. 
letih : )

13 comments:

Zaidah said...

echa bleh masukkan dalam arkib...sebab banyaknyer keta bajak..dari sekecil sehingga besar...buat kenangan..hehehe

.:iz-AnN a.k.a cOmOt:. said...

aler ko ni...tunaikan la permintaan dia...bawa dia naik kete bajak yang real...bukan susah pung...sure kembang kempis montot dia...gumbira katanya...hahaha

*Miss Geli^ said...

masalahnya aku tak nampak gambar? camne nakpaham citer?

..nOj.. said...

yela. tak sampai ati nk tolak permintaan anak. seperti anak ternampak coklat bapak dia dlm peti, duk la ketuk2 peti. cian dia.

di dlm kes sebegini, ko dh try bwk dia naik yg betul punye? try la weh

Mama AqiL said...

byknyer koleksi bajak si aqeef nie..apakata ko bawak aqeef naik kete bajak yg real punye..sure nanti tak mau turun..hihihih.

kita sebagai parents tak sampai ati nak hampakan permintaan anak2 kan..

Echa said...

zaidah.. takut tak sempat nak buat arkib je.. dah 'selamat'.. hehehehheh

Echa said...

izan.. nak naik yg real tu payah sket.. kalau ada show room untuk kete bajak ni ko bitau.. senang sket nak test drive.. hehehehe

Echa said...

ms geli.. ko bayangkan jeeee.. ko baca citer.. ko bayangkan.. dalam masa 2/3 ari aku rasa ko bole paham..

Echa said...

noj.. ko patutnya ajar anak tu bukak pegi. .. sian wei..dari dia ketuk peti.. elok dia bukak terus.. memudahkan..

aku nak cari la ni.. saper nak bagi pinjam kete bajak tu...

Echa said...

mama aqil.. memang la wei.. aku nak usahakan bawak naik yg real.. ishhh.. mana nak cari tu.. bole tahan tahan je ke.. kete bajak yg lalu depan umah?? dia berenti tak??

ayang said...

ye anak aku pun skrg dah ke arah kete bajak bagai nih.. kren apatah lagi.. huh mmg amarah kdg tu.. baru beli kt alamanda rege rm20 balik rumah tah mana terbarai tah.. hampeh!

opss ini obses ni agak2 nye keturunan kot.. haha sbb sepupu dia (anak kak ngah aku) si haziq tu mcm2 jenis kete bajak n seangkatan tu ada.. dr koleksi sekecik kete bajak sampai la yg bole dinaiki tuh..

ggrrr...

midot said...

takpe..kot2 esok lusa dah besar nanti, nak jadi contractor bangunan..kaya woooo...

eima said...

aku plak fanatik ngan belon petronas ..asal pegi petronas tepuk tgn kegembiraan ...

tu la tak sampai ati kan ....anak punya pasal tak kisah la jgn spoil sudah