Thursday, September 30, 2010

Aktiviti Kami

Hari Minggu macam biasa adalah hari membuang minyak kete... :)
Tapi bukan setiap minggu la... 
Ikut jugak mood tuan besar... :p

Kalau dia tetiba datang angin lintang nak keluar.. 
Terus je kena siap.. 

Kalau tak keluar.. buat la nasi ambang, pulut kuning sekalipun.. 
Tak keluar jugak.. heheheheeh...

Jadinya.. tempat biasa yg kitaorang rajin pegi.. adalah Muar.. 

Memula singgah kedai Murtabak Singapore tu... 
Kemain sedap lagi.. gambar seme takde.. dah la ramai okkkkkkk.. 
Tunggu turn nak dapat makanan kemain lama.. 
Stengah jam ada la jugak tunggu kat meja tu... 

Order untuk 2 orang makan.. rerupanya silap.. 
Memasing perut tong drum.. tak cukup ko.. redha je.. nak order lagi mesti kena tunggu lagi kan.. 
Rebut je apa yg ada depan mata.. 
Siapa cepat.. dia dapat.. hahahahahha..

Pastu lepak lepak je tepi sungai tu.. 




Aqeef bengang bila suh amik gambo je.. 
Gini muka dia buat.. ntah pape je... 


Tak lama pastu.. kitaorang balik... sambung makan kat rumah mak plak... kemain lapar lagi time tu.. hehehe

10 comments:

~aSHa~ said...

tlg ckp dgn tuan besar...penuhkan tangki minyak kete aku lak...ehehheh kedua2 ye..

..nOj.. said...

muar tu kat negeri lain kan wei? rajin gak ko ke luar negeri kan

zurazari said...

comel!!!

Echa said...

asha... aku msih banyak lagi kete nak dipenuhkan tangki.hahahahahahhaha.. ko tunggu turn ek

Echa said...

noj.. muar tu memang tempat lain... tapi kalau dari kg aku tak jauh... dalam 45min je..

Echa said...

zurazari.. comel kan mak dia.hahahahahhahahhaha.. saya memang cepat perasan..

Ena said...

murtabak? kat sini pun ada pg nie.. tapi sy tak leh pulak nak join sbb masih berpuasa ganti.. so, amik bau je la tapi kata mereka sedap!.. huhu

comei jekkk! aksi anak2 wat kiter tergelak sendiri.. ;D

Echa said...

ena.. memang sedapppppp.. konfirm sedap... hehehee..
kekadang dia buat muka camtu... nak marah jadi nak gelak plak...

Drama Mama said...

wah makan makan i loiiiike!!! amboi aqil...buat muka sebab mama asyik suh posing! hahahahha

http://twinkywinkystars.blogspot.com

Nana said...

eh mcm bez je aku tgk pemandangan kt situ..lawa la