Thursday, September 23, 2010

Buggy @ Botanikal

Hujung Minggu Lepas.. takde apa nak buat.. 

Jadinya en.somi ajak bawak Aqeef keluar amin angin... 

Takde plan pun nak tuju ke mana... so, keluar dah nak t.hari.. 

Singgah lunch dulu ....

Pastu kami singgah Jusco dulu.. beli pampers Aqeef.. ngan sabun basuh... itu je .. 

Tak tau nak pegi mana lagi... tetiba nak jalan ke Taman Botanikal Ayer Keroh tu... 
Dannnnnnn... 
Dah ada sewaan buggy untuk jalan jalan dalam hutan tu... 

Ada buggy merah dan  putih...
 
buggy kuning...
Buggy Pink lagi.... haaaa.. apa lagi pencinta pink? hehehehe

Ada jugak moto camni... untuk single rider.. 
Untuk double pun ada... 

Dannnn.. setelah berbincang dan tengok keadaan cuaca yg tengah panas tu..
Kami memilih untuk naik buggy  merah ni.. 
Cantik kan?? 
Dan.. Pengembaraan bermula...
Ikut suka aje boleh berhenti kat mana mana kita nak yeeee.. jangan risau..
Takkan kena saman.. parking tepi camni.. hehehehehe... 


Ohhh.. ada jugak buggy cam kat bawah ni.. meriah sikit.. 
Dan.. boleh bawa penumpang yg lebih ramai... boleh naik lebih 6 orang tu.. 
Cantik kan??
Haaa.. masa ni memang Aqeef yg bawak buggy ni.. 
Auto je.. tukar tukar bawak... :)
Selesai pengembaraan kami.. 
Seronok la..  nanti nak try moto plak... 
Aqeef dah berkenan dengan moto merah ni.. ni single rider la kan... 
Dan.. ini adalah tiket haritu.. 
tu semua details kat dalam tu.. 
itu adalah bayaran untuk setengah jam.. memang dah tetap.. 

Tapi.. kami guna buggy tu dekat sejam jugak.. 
biasalah kan... tak reti bahasa.. hahahahahahah
boleh je... dia tak marah pungggg...
Jangan ko bawak balik kete tu ke rumah dah yeeee.. 
itu memang kena marah...:p
Seronok kan?? memang seronok laaaa.. tenang je jalan dalam tu.. 
Kalau sesiapa datang Melaka ni.. jangan lupa tau naik mende ni.. 
Memang dalam hutan tu takde pape pun sebenarnya... 
Pokok jeeee.. tapi buggy tu lawa kan?? comel je.. 
Kat tempat lain ada ke?? heheheheh... 

4 comments:

*Miss Geli^ said...

wei..macam menarik laa.....

apa ada yang best kat taman botanical ni?

Echa said...

kat area taman botani ni.. dedekat situ ada taman buaya.. zoo melaka.. ada taman rama-rama... ada mekdi.. itu ajelah.. dalam utan tu takde pape.. pokok pokok je.. biasalah orang dok jogging dalam tu.. cam pusat riadah la kot...

Farra Dhelina said...

comel la buggy2 kat sini..mcm kat obersea la kak..

* wah umah baru..ctk!

~aSHa~ said...

wah nice...nanti leh ko tlg bawakkan...byr sekali kan..