Wednesday, April 28, 2010

Entry dan TIPS.. 2 in 1 :)


Kedai Gunting Rambut ni kalau tengok.. biasa je macam kedai lain...

Tapi memang ini adalah kedai kegemaran en. somi dan aqeef..


Sbb istimewanya... untuk budak budak disediakan satu 'kereta'.. 

Ala buat sendiri... tapi ok la kan... 


Aqeef pun takde menangis pun.. salunya memang datang mood takut dia seme tu...

tapi kalau kat kedai ni.. memang dia dah biasa.. budak lain pun memang itulah port derang..



Hmmm.. motip?? 

Aku terpikir...kedai gunting rambut adalah tak banyak beza
antara satu kedai dengan kedai lain... 

Yang berbeza adalah dari segi kerja dan layanan dia pada pelanggan..

Dan paling penting.. kelainan pada kedai tu sendiri... 
Bila pelanggan dah suka, tertarik.. memang kedai ni yang akan sentiasa mereka datang.. 

Dan aku fikir.. macam tu juga dengan BLOG.. 

Blog adalah kebanyakkannya sama... tempat kita luahkan apa saja.. 

Cuma yang berbeza isi kandungan dan cara kita menyampaikan... 
Dan paling penting adalah daya tarikan blog tu sendiri yang boleh menarik visitor.. 

Betul tak?? 

Errrmm.. tips ni.. tips.. hehehehhe.. tetiba feeling macam bagus gitu bagi tips.. ahahahaha

10 comments:

Ieda Al-Habsyi said...

besttnyerrrr!!! ieda yang tua ni pon tersa nak gunting rambut dlm kete tu, heheheh!! :) memang istimewa kedai ni, pandai :)

..nOj rawK.. said...

memang weh. cam hubby aku, eh hubby? dia suka gunting rambut kt bunga raya. walaupun kedai tu mmg bau india. tp kt situ je yg betul2 gunting rambut dia yg mcm dia nak.

~aSHa~ said...

wah kreatif nye kedai tu...kalo gitu sure anak aku gunting hari2...ehehehe

♫♪ Cik Puan Mimi ♫♪ said...

kat sini ada gak beberapa kedai gunting ada kereta.. tp tak pernah lak masuk.. tp tu kedai tu memang tumpuan kanak2 la. cuma bezanya kat kl ni mahal walaupun gunting rambut budak2

Ena said...

tingin pulak nak try tapi jauh la pulak.. huhu..

baik je dok diam.. cam kusyuk la tgk dier..hehehe

Echa said...

ieda.. pandai dia tarik pelanggan dia kan... jangan kata ieda.. ibu dia ni pun tetiba rasa nak gunting rambut dalam kereta.. hehehehehe

Echa said...

noj.. kat bunga raya??? jauh tu.. sampai jalan bunga raya kat MP tu ke.. jauh sangat gunting rambut tu.. tapi sbb dah minat kan.. nak buat camne.. kalau ke penang sekalipun.. penanglah kan... hehehee

Echa said...

asha... kalau gitu.. stiap hari datang.. gunting selai.. esoknya selai lagi.. hehehehhee

Echa said...

kak mimi.. kat kl kan.. saya rasa memang mahal.. kat situ.. gunting rambut budak.. rm3.. murah kan??

Echa said...

ena... kat sana mesti ada jugak... cuma tak jumpa je... kalau ada.. mesti bebudak suka kan...