Monday, December 14, 2009

Jom main Air!

Las minit jadi jugak kitaorang ke sini... :p


Main main air di A Famosa Water World.. pegi ngan family in laws aku... 10 org seme... time cuti sekolah.. memangggg ramaiiii orang.. penuh.. duduk pun celah celah pokok bunga je.. hehehehe... tapi syokkkkk.. meriah je nampak..

Las minit nyer plan nak pegi.. pagi bangun kul 9, terus plan nak pegi.. sbb asalnya yg nak pegi ni family in law je.. tetiba en. somi ajak join.. jom ajelah kan.. sesuai la tu... :) sampai sana dalam pukul 11pg.. jadinya memang pegi lenggang kangkung ajelah.. satu hapa bekal pun tak sempat nak bawak...

Dah penat seme main air.. datang lapar.. hamik ko!!.. punyalah kena ketuk makanan dalam tu... nasi ayam je satu polistrin tu rm14 .. pastu beratur punyalah panjang.. masa nak beli tu.. depan kitaorang ada dalam 100 org lagi kottt.. lasnya beli nugget yg cucuk tu.. 2 nugget dalam satu cucuk tu dah rm2... ngan burger ayam.. satu bungkus burger tu rm6... air tin dah dekat rm4.. pastu kepek kentang tu.. rm7 satu botol halus panjang tu... tekak memasing lak beso gajah... banyak la keperluan nak kena isi kan?? makan saje dalam tu lebih rm100... mabuk aku.. memang mahal ar... lenkali nak pegi.. konfirm la kena bawak bekalan.. save sket...

ni beger 6 hengget aku... sos cili pun sayang nak tinggalkan.. seme licin.. hehehe..

Gambo aku memang takde sangat laa... masa dok dalam air tu memang takde gambo pun.. dah takde saper nak amik gambo.. sian tul.. dah petang sket tu.. naik, salin baju seme.. barulah dapat pegang kamera.. mik gambo seme..


ni mak mertua ngan adik ipar aku..

Aqeef pas makan.. tido.. takde bawak tikar seme ke hapa.. bantaikan tido atas pelampung tu je.. kreatif kan?? hahahaha.. dah memang takde tempat dah pun...

petang bangun.. nak mandi lagi... bole plak dia tak takut naik mende alah gelongsor ni.. iskkkkk.. yg beso plak dok jerit jerit.. hehehe... aku memang tak merasa naik mende ni seme.. sbb niat pun memang nak bawak aqeef main air je... seronok dia.. kita pun tumpang seronok...

dah pukul 6.30ptg baru la eboh nak gerak balik.. :p
lama tak lama dalam tu.. hehehehe...


Nanti nak datang lagi.. kali ni dengan family aku lak... tengok la.. bulan depan ke... kalini nak mandi puas puas.. lepas geram aritu.. hahahaha.. nak jugak tuuuu...


12 comments:

*Miss Geli^ said...

aisey...
ternampak muka laki ko la plak..ishh

..nOj.. said...

kul 11 sampai kul 6.30 baru balik... alerr ni mmg tul2 main air ni...

Echa said...

wei... ko ada alahan lagi ke ngan muke laki aku.. heheheh.. ala ko neh..tunggu bis pantang.. konfirm ko ble tengok.. pembawakan tu wei...

nojah.. memang lamaaaa giler.. kecut la seme. hehehe

SYAbAR said...

dik, akak pi melaka sabtu-ahad lepas, sori tak sempat la pulak bg tau/call kau... maklumlah jalan berdua then dok monitor anak kat stadium

ibu emy efy eqy said...

bestnya pi bercuti main air kan?

Echa said...

kak syabar.. bila dah jalan berdua dua an terus lupa ek.. heheheheh... bes tak melaka?? hehehehhe...

Echa said...

ibu emy...
a'ah.. seronok sbb p reramai.. jom ar datang main air sekali.. hehehe

lin_cute said...

ishh bestnye berendam....nak g gak la...masuk brapa ecah..?

Echa said...

lin.. entrance fee rm40 kalau tak silap aku... ke rm40++.. camtu la kot... itu termasuk makan t.hari sekali tu... kira ok la kan.. tapi aku aritu entah camner dapat murah sket.. tapi takde makan.. tu yg kena kuar duit makan lagi tu...

Ena said...

Wahh bestnyer.. tingat lak sy ader g gak tp time nie x amik gambo sbb camera hb lupe bawak.. tension tul.. aperpun memg suke la tengok pic2 kat sini.. :)

Echa said...

ena.. ala.. takpe.. minggu depan le datang lagi.. jangan lupa bawak kamera... hehe.. tq..sbb rajin singgah sini..

midot said...

last pi a famosa resort ni lepas SPM..giler lama..hehhee..