Friday, January 29, 2010

Penyangak oh Penyangak

Semalam rumah keluarga mertua dipecah masuk...

Mesti org akan tanya... apa yg hilang???

Yang penyangak tu sempat kebas ialah :

*laptop yang ada bateri... (padahal ada dua laptop.. satu takde bateri.. punyalah pandai cerdik pale otak penyangak tu... yelah.. bateri kan mahal nak beli.. bajet takde)...

*kamera canon kecik tu...

*hp

*duit tabung

*external hard disk

Yang penyangak tak sempat kebas ialah :
*mesin rumput (ni dah siap ada tepi jalan... tak dan nak capai agaknya... )

Kebetulan takde orang kat rumah pagi semalam... MIL aku uruskan hal adik ipar aku nak tunang... FIL aku lak cikgu... kebetulan balik awal dalam kul 11pg semalam.. tengok tingkap belakang dah kena umpil... pintu belakang lak terbukak.. memang teruk tul ar... dah geledah umah org... bis bilik seme bersepah.. tak pandai nak kemas balik... dah pandai buat sepah, patutnya pandai la kemas.. ni dah satu keje lak kena kemas balik...

Tapi syukur alhamdulillah.. takde barang berharga cam barang kemas.. duit yg hilang... dan yg pnting.. nyawa seme selamat... sebab sekarang pun macam macam cerita yg kita dengar... nauzubillah...

Gambar lokasi kejadian aku tak sempat nak tangkap...

Segan pulak rasanya bila family mertua aku tengok aku heboh dengan kamera ke hulu ke hilir.. yelah.. padahal tadi forensik seme dah datang amik bahan bukti... so, aku simpan je niat aku tu...

Yang ada, gambar ni ajelah.....

Jangan salah sangka... ini bukan saspek yang kita cari...
aku nak tunjuk umah mak mertua aku tu je... hehehehe

Mgkin salah satu faktor adalah sbb rumah ni atas bukit..
belakang adalah pokok getah... takde orang kan...

Dah memang tak ada rezeki... Setiap kejadian ada hikmahnya...


* Tak lengkap entry ni kalau takde pesanan penaja... kepada penyangak yang terlibat (walaupun dia tak tau jadah apa blog ni seme.. lantak)

Wahai penyangak... pasni tak yah la korang masuk lagi umah family in law aku ni... seme barang ko dah habis kebas.. tinggalkan la pulak printer, computer, tb, ekon yang tak sempat pasang kat ruang tamu tu.. dvd player dan seme barang dalam umah tu tuk meke pulak... ko keje rajin rajin.. cari duit sendiri dan kumpul harta sendiri.. yg ko dah amik tu takpe.. kami halalkan... tapi kalau kami jumpa ko... ko siap sedia ajelah sorokkan tut ko tuuuuuuuu.. hahahahahaah...

8 comments:

aLiYaHaRiZ said...

macam-macam kes lah skrg ni...merompak, meragut, merogol, membunuh...

harap2 pencuri tu mati kena langgar...padankan muke..

Echa said...

erkkk.. aliya.... heheheheh... tp sblom kena langgar, harapnya barang dia kebas tu.. dia pulangkan balik ar.. hehehehe

::Mamalyna:: said...

ishh teruk betul penyangak tue...

Echa said...

itulah pasal.. aku pun tumpang geram ni.. sian je.. mana nak ganti tu..

~aSHa~ said...

nti kalo ko bawak kamera sane sini org tak dpt beza dah mana ahli forensik mana tuan umah...ko bawak lampu suluh la...leh ada gaya mcm CSI dah..

Nana said...

adoila..byk gak brg2 yg ilang ek.xpe la xde rezki kan janji seme selamat

*Miss Geli^ said...

sakit je ati kan bila jadi cenggini kan??

aku ada 3 kejadian yang tak best terjadi,
memula dompet laki ai kena copet
pehtu, cemin keta ai pecah
kali ke tiga, bateri keta kong..kena tukar..ades

tapi takpe, angap je sume terjadi,s ebab allah nak bagi rejeki lebih..

kan??

takpe, ckp kat family mil ko, nanti dapat rejeki lagi banyak..

aminn

Echa said...

nana... itulah.. mujur masa tu takde saper kat umah.. takut jugak kan..

ms geli.. ati tu sakit jugak.. bukan sbb pe.. sbb kamera yg ilang tu dulu kamera aku.. mau tak sakit ati.. sabo ajelah ni... aku anggap yg tak lama lagi aku akan dapat kamera dslr je pasni.. heheheh... aminnnnnn