Monday, January 25, 2010

Konsep 1 Malaysia

Klinik lama ni susah jugak nak jumpa.. cuma di kawasan kampung salu bole kita jumpa... kat kg aku la ni...

Klinik kat bando tu dah canggih canggih... susah nak nak jumpa klinik cam kat bawah ni....


Ini pintu masuk klinik...


Bahagian Pendaftaran

Dan dari dulu lagi dah mengekalkan konsep 1 Malaysia tu.. :)


Sekarang masih ada lagi klinik yang berwajah camni kan??? masih dalam wajah tahun 80 an... lama dah klinik ni...

Walaupun bangunan ni usang.. tak semoden klinik sekarang... tapi kepakaran Doktor tu yang paling penting.. setuju tak???

Tapi kalau tak ada yang lama... takkan ada yang baru kan??

Macam nenek aku.. inilah klinik pilihan hati dia.. bukan takde klinik yang baru... banyakkkkk.. tapi klinik ni tetap di hati...

Sbb apa??

Sbb doktor tu sangat peramah... tak lokek dengan nasihat dan sangat teliti dalam pemeriksaan dia... ini salah satu sebab klinik yang lama... dengan struktur yang memang tak terbanding dengan kemodenan sekarang ni masih lagi ramai pengunjung...



Pek Ubat yang aku rasa sangat la bagus..
tak ke ada konsep 1 malaysia tu???


7 comments:

Ena said...

he3x.. lau nak kenang zaman dolu2 nyer klinik leh la g klinik yeh!.. tp jauhnyerrr.. hu3x..

Echa said...

ena... biasanya kat kg kampung je yang ada klinik jaman 80an ni.. hehehe...

Nana said...

hehe ye la old skool dia nye kenek kan

zh-ena said...

mmg klinik klasik tu

~aSHa~ said...

menariknye...leh jadi peninggalan sejarah yg bernilai ni

Echa said...

nana... memang sangat old skool... jarang tengok kan... hehehe..

zh ena... klasik kan.. heheheh...

asha.. nanti aku suh letak klinik tu dalam muzium ek.. hehehe

Drama Mama said...

haaaaaaaa menarik. dia nya old design tu sure still menambat hati orang2 lama...and surely kepakaran doc tu ble menambat hati newcomers. way to go!

http://twinkywinkystars.blogspot.com