Thursday, January 6, 2011

Taska Permata Kemas

Aritu dah kata nak citer sal Aqeef pegi sekolah kan... 

Dah kata fes time pegi sekolah ni.. harus citer dari awal.. sampai dia masuk universiti esok.. 

ITu pun kalau blog aku ni berfungsi lagi  la.. :p

Aqeef ialah budah yg suka peace tu... sebelah dia abg aeyman... :)


Hari pertama pendaftaran adalah hari Isnin... 
Aku cuti la yeee... sekalipun dia sekolah makan gini.. 
aku tetap nak tengok anak aku hari pertama di sekolah dia.. hehehehe.. 
Lantak la kan.. ada jugak yg cakap kat sini... 
'Ala... anak baru masuk taska.. siap amik cuti.'
Eh... aku amik cuti tahunan aku... bukan aku mintak cuti tahunan dia.. 
Aku punya suka ok... lagipun ko jangan bising... Yg aku tunggu pun.. anak aku... bukan anak ko.. 
Sekian untuk ayat moody... :p

Aku hantar taska dekat je... 
Bukan swasta pun.. kerajaan je... 
Sini taska lain jauh.. yg paling dekat ini lah.. 
  
Aku citer sal taska ni ek... 
Dia sebelah dengan tabika... 
Kiri tu tabika... Kanan tu taska.. tempat Aqeef.. 
Belakang tu luas lagi.. ada taman permainan... ada pool... 
Dua bahagian pool... ada hari khas untuk swimming.. 
Tempat makan plak adalah di balkoni tepi kiri sekali tu... Ada meja panjanggggg.. 
Kusi 'kerdil' untuk bebudak... seronok aku tengok.. 

Tapi keseronokan tak berpanjangan sangat... 
Aqeef hari pertama dia meraung tak hengat bergantung kat leher aku... 
Terpulas pulas kepala aku... 
Padahal.. budak lain.. tengah sibuk makan.. tengok je drama perpisahan tu... 

Tapi aku tinggalkan je.. aku bagi je pada cikgu tu.. 
Sampai bila aku nak tunggu... memang tak boleh nak tunggu la... 
Cekalkan hati.. Tawakal.. balik je... 
T.hari datang balik... tengok dia tengah tido depan tb.. cam kat rumah tu.. 
Yang bebudak lain sibuk tido dalam bilik tido... bilik ekon.. 

Aku harap sangat dia biasa nanti kat nursery tu... 
Dan harini adalah hari ke 4 dia kat nursery... 
So far.. dah dua hari dia tak menangis... Alhamdulillah... 

Harapnya biar dia dapat belajar... dapat berdikari.. dapat berkawan kat sana.. 
Oh yeeee... ada dua shift kat taska ni.. 
7.30pg - 4.30ptg / 8.00pg - 5.00ptg
Bayaran plak.. ikut gaji ibu ngan ayah... kena bawak payslip bagai.. 
So, cam aku.. bayaran maksimum kena bayar.. RM130/month.. 

Kira ok la kan.. kalau swasta lagi mahal.. 
Setiap hari kena isi buku laporan tu.. balik bawak.. pegi hantar balik buku tu.. 
Peliknya nama buku tu.. BUKU SMS.. patutnya guna hp je kan.. 
buku tu plak.. mak pak yang kena buatkan sendiri.. 
Kemain beso gambar anak aku tempek kat depan tu... :)
Tapi ok lah.. kita boleh tau apa anak kita buat.. pergaulan dia camne.. 

Setakat ni.. ada satu laporan je dalam tu.. 

"Kerap menangis... dan tidak mahu berkawan" hahahahhahaa... 

Eh.. anak aku memang sensitif dan pemalu orang nya... 
Kena take time la kan... hopefully dia ok la nanti... :)

9 comments:

ciK mOt ©™ said...

TAPI suka ar negnok muka anak ko ni...jambu...sure romeo beso nanti...ekekek

Anonymous said...

anak aku pun sama masa mula masuk tadika dulu .. menangis tak hengat...tu dua tahun yang lepas.... Hari ni hari ke-4 gi sekolah kebangsaan....dah Tahun 1 dah anak aku tue... kejap je...syahdu tengok anak gi sekolah .. (Wawa, UPSI, Tg Malim)

~aSHa~ said...

buku laporan tu mcm buku anak2 aku ke?

kemas ni bawah PERMATA jugak la yerk...seronok taska bawah permata ni...bajet dia banyak skit dari taska swasta biasa yg kadang2 sempit...yg kerajaan ni bilik2 nye semua luas...dah namanye kerajaan kan....

sian plak tgk anak aku yg pg tadika swasta tapi tak se best mcm PERMATA tmph hari..byran mahal lak tu..

Echa said...

cik mot..
jambu batu ke jambu air? hehehehe

Echa said...

wawa..
sekejapan je kan.. dah beso anak ko ek... tak sabo nak tengok anak aku masuk darjah 1 ni.. ntah lagi camne

Echa said...

asha.. dia buku buat sendiri... nanti aku tunjuk.. nak xplain pun tak tau.. hehehe

umilia said...

aku da tgk buku sms tu..bdk ofis aku ade kene wat..tp anak dia anta permata..mmg dia kene wat sndri buku tu..tp ok pe kemas..aku mmg ingt nak msukkan ank aku kat kemas..tp da pnuh..

Ena said...

cute pulak dok cecelah tu.. hihi

Hidayah Mohamad said...

Sis,taska permata kemas kat area johor bhru kat mana ye..