Monday, October 25, 2010

Bila Tiba Hari Gaji...

Hari Gaji bulan Oktober ni sangat mengejutkan... 

Sbbnya selalu setiap bulan aku akan tunggu hari gaji... dan aku bajet gaji bulan ni adalah pada 25hb.. hari senin... 

Tapi tak sangka gaji tiba hari Jumaat... alhamdulillah la kan.. hehehehhee

Dan.. petang tu jugak aktiviti biasa bila dah gaji... 
Pegi borong susu... 
Selalunya beli 3/4 kotak triple pack
Tapi stok kat kedai peberet tu dah habis. 
Yang ada cuma twin pack.. jadilah... 

Dua twin pack vanilla... 
dan dua twin pack plain... 
Plain ni adalah keluaran baru.. 
Sebelum ni ada honey.. vanilla ngan chocolate je kan... 

Jadinya bila ada plain.. memang terus beli.. 
Sbbnya vanilla tu cam manis sket.. skang ni kira campurkan vanilla ngan plain tu..
Kedai peberet ni adalah satu satunya kedai yg aku beli susu Aqeef.. susu babah Aqeef... 
Sbbnya murah... dia kedai ubat sebenarnya.. biasanya kedai ubat cina ni murah sket susu dia kan... 

Satu Kotak Twin pack tu adalah RM48.++
Kalau triple pack lagiiiii jimat... 

Dan yang bes nye kedai ni adalah kalau kita beli susu dalam quantity yg banyak 
dia akan bagi free gift... aritu dapat tuala mandi budak selai.. ok la kan.. 
Sebelum ni dapat cd.. tupperware... mainan.. 

Rasanya seme kedai pun bagi free gift camni kan.. hehehehe.. 
Oh yeeee.. pampers pun murah jugak kat kedai ubat ni.. 
Kengkawan boleh pegi survey la kat kedai ubat terdekat.. mana tau dapat murah sket dari pasaraya kan... 

apa pun.. puas hati beli kat sini.. 
stok susu tu untuk sebulan... aritu beli 3 jenis susu.. seisi rumah punya susu.. :)
pampers.. ngan barang rumah sket.. total dalam RM400 jugak... 

Sekarang ni seme pun naik sket harga.. sblom ni susu tu tak sampai pun RM48 untuk twin pack tu... cuma yang bagusnya.. kalau ada tempat lagi murah tuk susu ni.. 
tokey kedai tu suruh pegi beli tempat yg lagi murah.. 

Ok la tu kan.... 
Apa pun.. selamat berbelanja pada hari gaji.. 




14 comments:

Nana said...

banyakne stok
beznye korang dah gaji ek
aku lg 3 ari

Echa said...

nana... tu stok sebulan tu.. gaji awal.. bis pun awal ni wei.. hehehehehe

ciK mOt (",) said...

time murah la kena beli...
susu adik dah beli...
nak kena cari susu kakak plak...

Echa said...

susu kakak ngan susu adik kedai lelain ke wei?? ko dah tak beli kat kedai ubat lagi ek

~aSHa~ said...

ermm wei aku dpt jugak tuala tu...ada dua dah..yg lain2 aku amik tshirt...

eh tapi bukan susu tu tau..aku susu lain..

cik puan akish said...

teringin amat nk test kasik dadif sustagen..tp dh try bagi..dia namo ah....:P

ciK mOt (",) said...

adik susu anmum...
kakak susu dutch lady 456...
so kena cari memana yang murah...
kedai ubat pilihan terakhir bila pasaraya takde yang murah...

eima said...

wahh best la ... RM48 je ...
kat cni C4 tuh mau nye 54.70 rege tetap..mencik ... best tul dpt tuala tuh ...
yg bekas makanan tuh dah byk ade 4 kot ... fahim suka vanilla more than plain ...

umilia said...

aku pun sll bli susu dugro anak aku time sale..skali bli borong 6-8 pack..sbbnye 2 2 minum susu yg same..hehehehe..tp tula..ramai ckp susu kat sensei murh dr kedai lain..aku tak pnah lak gi tgk..sbb kat putrajaya takde pun..hehehehe..

eT said...

sama la susu kite..hehe
btol eh kedai ubat lg murah??
me selalu beli kt tesco/giant/99 speedmart...
kalo twin pack tu dpt rm50...

health-beauty-slimming said...

byk nye beli susu,
bagus gak beli byk2,x yah nak gi kedai jek

littlehumblelynn said...

adoikkhh banyaknya beli susu...bila ada anak kecik..mmg kena spend utk dia dulu br pikir pasal kita ..hehehhe

..nOj.. said...

pelik aku. korang slalu beli susu kt kedai ubat. kt sini kedai ubat jual ubat je. takde jual susu pun. hehe

ibunurin said...

bila tiba gaji...hati semua suka hati...la..la..la..la...la..