Monday, April 20, 2009

satu hengget sajeee...

caye atau tidak.. cuci kete hanya satu hengget a.k.a rm1 a.k.a satu ratus sen a.k.a one dollar.. :p
aku memula pun susah nak caye...
siap cakap... kat laki aku ler ni..
'agaknya derang tu jirus guna air jek, pastu blah'
'derang ni tipooo kot.. ni mesti silap tulis'
'agaknya bila dah basuh dia mintak lagi rm9 pada kita'
hehehe... banyak tul ar tekaan..
tapi hakikatnya memang sengget saje..


q punyala panjang.. yela.. saper tak mao cuci murah weiii..
berebut la orang kan..
cuba kalau letak rm10.. takde maknanya nak menunggu camni..
baik balik umah, cuci sendiri.. heeeh


ok.. memula kita beratur ar kan..
berdisplin sket walaupun murahh.. :)
pastu masuk ar kat pintu gerbang cam kat bawah ni...

masa stop kat tetengah pintu gerbang tu...
automatik air dan sabun terpancut dari situ... megikkkk.. hahahhaa..

dah tu nanti... ada ler orang datang berlari lari bawak kain
mengejar masa katanya... hehhe..
basuh sana, basuh sini... gosok sana gosok sini..
sambil nyanyi lagu wonderpet.. 'kerjasama.. la.. la.. la.. la.. '
:p
ah tu.. dia bilas sket.. masuk lak kat bahagian berbulu tu...
ntah apa nama pun aku tak tau..

ada ler stage stage dia...
aku ni jakun sket..
almaklumlah.. sblom ni tak tengok laki aku cuci,
tengok india yg cuci kete tu...
tapi kali ni dok sandar kat blakang cam 'mem'
hehehehe...
dalam 5 menet saje...
jimat masa dan uwang..
tidak begitu???

aler... entry cuci kete pun nak masukkan???
lantak ar...
janji aku kuar duit rm sengget saje..
jeles ar tuh.. ahhahahhaha..

12 comments:

.:Iz-aNn (",):. said...

lor...ye ke singgit weii...ngaper tak ajak aku sekali..tu kete aku tu, berjaman tak berbasuh tau...huh

~aSHa~ said...

jeles gak sbb tmpt aku takde mcm tu...huhhh

ratna said...

wah.. singgit jer? berbaloi ker org tu buat business gitu?

ayang said...

manakah gerangannye ini?? aku nak balik melaka weekend nih.. mau r cuci mobil ku iteww.. dimana dimana...

Echa said...

hehehhe... izan.. aku nak ajak.. tapi dia buka 8pg sampai 8mlm saje.. takut ko tunggu turn dah masuk 8.01pm, dia tutup dah...

kak ratna.. ini promosi kak.. sampai hujung bulan ni je... sbb tu murah sangat.. sy pun tertanya tanya gak.. untung ke derang ni... ntahlah..

yang.. ko tau tak ayer keroh height.. kalau dari ayer keroh jalan g jusco tu... kat kilang kilang tu.. bebetul kat traffic light , kat pam minyak BP.. sila terjah... bersih pun bersih weii...

ayang said...

owh situ ke? t on dway balik aku singgah ler wei. leh rekemen aba aku eh.. mintak dia blanja skali cuci kete aku tuh hahaha... "aler bah, blanje jek r singgit jek. xmo kalu, org xmo balik kg lagik huh!" leh x cengitu.. heharap aba aku baca entry ko nih.. hahahaaha

Echa said...

siot jek.. patut ko yg blanje dia... tak nak balik kg sbb tak banje cuci kete??? huh? derhaka la jawabnya.. hahahahhaa... takut tak?? takkut tak??

ayang said...

hohoho jimat dah aku singgit. aku td call aba aku dia dh cuci sesiap semalam. pastu siap promot kt aku gak neh.. huh harus aku singgah situ gamai lak yg promot aku neh.. hehehe

kukupink: aba aku kate 3menet jek pastu pai ujung bulan 5.. mana 1 neh??

~aSHa~ said...

/me ckp sorang2 jek

Echa said...

yg.. aku rasa sbb abah ko cuci tu.. ramai orang.. jadi dia cepatkan jadi 3 menet.. hahahaha... ntahlah wei.. ni aku tengok dari banner dia... sampai ujung bulan ni jek... takpe... nanti aku tanyakan derang kat sana tu yeeee...

zidah... meh la datang cuci kete kat melaka.. sengget jek.. (padahal minyak dah cecah ratos nak ke sini) .. hehehehe..

Mama Lyna said...

singgit? amatler murah...kat kedah ada tempat cuci kete camni, just rm4. masa dedulu, bila asben aku nak cuci kete, aku cepat jer nak ikut coz time basuh tue cam best jer kan, sejuk jer walaupun yg meka basuh tue kete je kan.. kat bentong pun ada jugak, kalau dari lepih nak balik ke kl tue, singgahler kejap cuci, hanya rm5 sajer...

.:fyzz:. said...

wah murahnya..sengget bio betoi