Wednesday, January 21, 2009

Tiara Beach Resort.. Part 3

Ni nak sambung lagi citer kat PD.. tak bis lagi yeee.. mesti bosan kan? hehehe.. sbb tu aku apdet sket sket.. kalau apdet sekali seme.. mesti lagi bosan.. dengan ayatnya yg tak baper nak sedap dibaca.. dengan gambarnya yang tak baper sedap nak dipandang.. hehehehe.. so, sambung citer tuk dinner malam tu.. asalnya kami plan nak makan sedap sedap la kan.. yelah.. kengkonon nak makan ikan bakar ke.. seafood ke kan.. so, siap tanya kat kaunter hotel lagik ar kan.. yelah.. nak tempat paling top kat sana.. dan dicadangkan dua kedai.. JIMAT SEAFOOD dan NASREEN SEAFOOD. ske la masa india receptionist tu bagi cadangan kan.. so, malam tu sesiapla dan bergambar dulu tanpa segan dengan hati berbunga riang ar neh...



dalam 10 min perjalanan dari otel, siap ada salah jalan sket, sampai ar kami ke JIMAT SEAFOOD.. kedai yg lagi satu tu tak pasan lak.. so, singgah kat mana yg nampak dulu ar kan.. lagipun perut dah lapar.. ok... dah sampai...



ramai gak kan... dalam ati neh.. 'wah.. mesti sedap.. ramai jugak neh'. so, sampai sampai order ar ikan siakap bakar, sotong goreng tepung, nasi putih, tomyam seafood, tomyam ayam, kailan ikan masin, air epal satu jug. so, cam bese airlah sampai dulu kan.. memang satu jug ar.. tapi jug yg sangat la kecik tak masuk akal tuk 8 orang dewasa dan 3 orang budak.. sangat la marah.. iskkkk... memula tu tak marah sangat la kan.. tapi bila dah siap tuang air seme.. cukup cukup tuk 4 cawan plastik yg pendek tu je.. sius aku tak tipu.. memang cukup cukup.. itupun tak penuh tau.. betul sangat JIMAT.. kak aku panggil balik cakap kat dia 'dik... ini ke satu jug yg saya mintak tadi?' dia cakap 'a'ah kak'.. kak aku cakap.. 'awak nampak tak berapa ramai kat meja ni? nape la bagi jug kecik ni.. saya sorang pun tak cukup'.. hehhhe.. memula ni marah tu 1% ajelah dulu kan.. so, tunggu ar lauk plak.. nasi datang dulu.. senyum dah. lapo ar kan.. pastu sampai ar sotong goreng tepung.. aduhaiiii... kak aku order 2 set.. satu set pinggan tu ada tak sampai 8 pun ketul sotong yg digoreng dengan tepung gandum rasanya.. sius tak rasa apa.. yg rasa cam cekodok letak sotong.. (bukan cekodok sotong yg digilai nojah dan lakinya okkkk) memang rasa tepung saje... takde garam.. sangat la geram.. pastu sampai lak ikan.. adoilah.. ikan siakap bakar tu... dicurahnya cili yg separuh masak kaler merah tu kat atas ikan sepenuh penuh pinggan.. giler hapa???? tak sedappppp okkkk.. sius la cakap... tak puas ati.. seme makan stakat jamah jamah.. sedih tau... kena plak seratus lebeyyyy tuuuuu.. kalau mahal sedap.. tak berkira tau.. sblom ni pun penah makan sampai rm2rat lebih.. tapi sedap.. tak sebut langsung ar.. sbb puas ati kan.. ni memang sangat tak berbaloi dengan apa yg kami makan... kedai yang sangat JIMAT! semuanya JIMAT.. sampai terdetik lak rasa menyesal g sana.. yelah.. kami tak tau kan.. so, tuk cadangan, pegilah kedai lain.. jauh pun takpelah.. jangan pegi la kedai ni.. sedey tau... kalau tau, pegi jek PASIR PANJANG... (nama tempat ni yeee) kat situ lagi beh orang cakap la kan.. sbb derang dah pegi.. tapi kitaorang tak pegi la.. sbb kira dah patah balik nak balik melaka.. dalam 30 minit camtu kot perjalanan.. lagipun dah lapar masa tu.. iskkkkk.. geram giler ar.. makan malam yg sadis.. balik makan tu takde dah singgah mana mana.. sbb malam kat pd takde apa.. banyak kedai dah tutup.. balik terus jek otel.. ingat nak g karaoke.. dan plan nak pegi sblom g makan tu.. tapi takde mood dah. balik bilik tengok cerekarama.. 'antu raya' layan tb je... huwaaaaaa.. bis citer malam..

pagi dalam kul 9.30pagi pas sarapan terus turun bawah.. sbb dari atas dah tengok ramai yg dok main air kan.. iskkk.. tak tahan tu.. hehehehe.. sejukkk jugak.. pagi kan.. nek pun turun.. tapi tak pegi mandi.. dia try ni..



30 minit - rm15.. kira ok la kan.. nek aku jek yg buat.. aku dah memang tak pat.. bz ngan bujang tu dalam air... nek aku cakap masa memula tu geliiiii .. dah lama lama ok.. hehhehe.. so, dalam kul 11 kitaorang dah naik bilik, mandi siap siap seme.. sbb nak check out sblom kul 12tgh. nanti kalu lambat kena xtra charge lak.. cam bese, dah siap seme, posing lagi mik gambo.. kali ni gambo ramai ramai pun ada... tapi beselah kan.. ada jek yg tak pandang kamera la.. yg senget la.. hapa la.. takdenya gambo yg ok.. takpelah.. janji ada.. malas dah nak layan.. dan abaikan muka aku yg bulat camtu.. gemuk dah.. hehehhe..

dah bis dah gambo kat otell.. so, kami terus gerak g Shah Alam lak.. nak anto adik aku kat itm shah alam.. so, singgah kat sini dulu tuk lunch..


JJ Bukit Raja.. takde beli apa pun kat sini.. tapi sbb aqeef dah pandai mintak.. ada ke dia nangis tunjuk mintak aku belikan biskut famous amos tu. iskk.. 100g rm7.++ tu.. alahaiiii.. tak sampai ati aku tak beli.. beli jugak tauuu..tengok ada offer car seat budak.. tapi cam tak kenan.. sbb ada palang kat depan tu.. payah la.. aqeef tak suka ada palang tu walaupun safety rasanya ada palang tu... so, ada survey satu carseat.. 2**.** camtu.. memang comfy la pada pandangan aku.. takpelah.. nanti ada rezeki, boleh ar kan.. tangguh dulu.. so, aku cuma beli teat nuby ngan teat japlo tuk aqeef je.. kak long beli baju barang bb dia kat situ.. dah settle seme, dah anto adik aku kat itm, kami pun gerak lik melaka ar.. tapi tak terus lik umah.. singgah lagi kat jj melaka lak.. sangat banyak persinggahan.. singgah sbb en. somi nak 'scan muke' kat situ.. company dia bukak booth kat sana.. hehhe... tapi aku sempat jugak la membeli baju aqeef.. sepasang rm8 je tshirt puppywinks... dan ini ajelah yg aku belikan tuk dia.. yg murah murah jek..


sekian sajelah suka duka percutian family ke PD... so far, sangat seronok sbb dapat kumpul ramai-ramai kan... dan mgkin pasni ble ar kami plan tuk percutian family sebelah en. somi lak yee... dan juga percutian kami bertiga jek.. ingat nak g belah belah utara lak ar.. insyaallah kalau ada rezeki kami, jadi lah..

7 comments:

*Miss Geli^ said...

laki ko ni, memang tak pasan koler baju terangkat ke, memang stail?
kalu laki aku kan, koler baju memang sengaja dia angkatkan, katanya cool... kekadang aku nak jawab je
"cool mak hang"
tp tak sampai hati kan, sebab laki aku pandai wat muka kesian..menci tau

sya's said...

bukan stail.. anak aku yg dok angkat koler dia.. mgkin anak aku nak babah dia stylo sket kot... hehehhe... asalnya koler tu jatuh.. anak aku kan perunding imej dia..

.:Iz-aNn (",):. said...

hehehe...weii sejak bile ko kai tudng cam ekin mawi ni...???

sya's said...

tudung tu aku beli dah lama... berbulan dah.. sblom ni kalau kuar tak penah pakai... sbb dia cam anak tudung je.. seploh hengget jek wei.. so, masa g pd aritu pakai ar.. dia memang pendek.. so, kalau tak masuk dalam baju dia nampak burukkk giler.. heheheh.. cantik tak aku kai tudung ni? aku ada li lagi satu baru baru ni.. tapi selendang nyer.. iskkkk.. dah terkenan ekin lak. hahahah

..nOj.. said...

lawo gak ko pakai tudung tu wei.. pastu kn ko pakai baju putih ngan baju dlm kaler itam smpai le tgn tu pun santek... tlg cite kt aku camne rupe baju tu

.:Iz-aNn (",):. said...

heheh...tu noj nak puji la tu...ko makin cantik...ayat dia putar belit ar plak...hehehe...

sya's said...

iskkk.. ni yg suka kalau orang puji neh.. (seme pun suke kena puji kan..) hehehee.. nojah.. gambo baju putih tu ada kat entry 'pertama hari gaji' tu.. dalam tu ialah inner aku beli kat avon.. rm23.++.. kiranya kalau kai baju jarang pun ok kai tu.. sekian..