Tuesday, January 20, 2009

Tiara Beach Resort.. Part 2

ok.. kalini sambung lagi gambo dan pengceritaan yg merepek repek dari aku.. layankan ajelah gambar kalau tak paham ceritanya itu.. so, tuk pengetahuan kecuali yg dah pegi cam nora.. (mana ler tau ada yg nak pegi, so le dapat info sket sket kan.. ) sampai jek check in dulu di bangunan luar dari tempat menginap... ini ada gambo sbgai panduan..

Here we come! TBR

Ok..Bangunan Check in ialah bangunan sebelah kiri yg tak nampak tu.. yg cuma nampak 'kon' tu.. heheheh

Lobby
Kaunter
Ha.. jangan tak tau.. kena mik no okeyyy.. iskkkk.. cam sepital lak.


dan tuk pengetahuan aku book awal aritu.. (lebih kepada request) family junior room theme park view (yg benornya, memang bilik seme mengadap kolam punggg).. mintak floor paling rendah...iaitu 1st floor (ground floor parking yeee) Blok D.. tu seme aku request.. lantak ar kan... aku bayar.. hehe.. rate tuk gov ialah rm280 nett. Sangat berpuas hati dengan bilik ni.. sangat sangat... kami datang dua kete iaitu 8 dewasa dan 3 kanak kanak riang, seme bley tido atas katil kecuali aku, en. somi dan aqeef yg tido di bahagian ruang tamu beralaskan toto.. nape? sbb kelasakan aqeef tak membenarkan kami amik extra bed sekali pun.. hatta tilam sekalipun.. (bilik air lain citer ar kan.. sbb tido kat luar bilik air) bilik sangattt luas... ada 1 king size bed, 2 single bed, ada sink n small cabinet, wardrobe, tv, meja tuk letak sampah dan baju, dan tidak dilupakan sebelah bilik air juga ada satu bilik stor yg boleh sidai baju basah seme.. iskkk.. tengok gambar ajelah...tak sempat nak mik gambo bilik memula masuk tu.. sbb seme dah dok serbu reramai.. barang pun campak-campak jek.. pepaham ajelah kan... dah eksited nak mandi kolam.. hehehhe (maaflah.. gambar dipenuhi orang orang yg kagum ngan bilik luas tu.. ) heheheh..

oh ya.. lupa lak.. bilik plak memang kalau jengah jek, nampak ar tempat maen air tuk budak-budak (yg nampak sangat memain airnya mak ngan pak budak jekkk) tapi masa aku sampai ni tak ramai sangat.. dalam kul 3 lebih camtu kan.. orang baru nak cek in..



sampai sampai, campak barang-barang (tak menyempat dah mak ngan pak budak.. anak rileks jerk) terus la tukar uniform nak turun bawah.. maen air.. huh.. time ni tak ingat apa dah.. heheheh.. jakun sekejap.. kalau ada nampak lemak lemak tepu yg disaluti baju basah ke apa ke... maaflah yeee.. tak pasan dah time tu..


tak tau la nape amik gambo gini.. nak kata takut lemas, cetek sangat la air tu kan.. mgkin nak tunjuk keakraban la tu kot.. hhahhahaha

aku ske gambo ni.. sbb? sbb aku ada dalam gambo ni. hehehehe..

bis dah gambo kat bahagian kanak-kanak... kitaorang gerak g bahagian orang tua-tua lak... dalam sket ar air dia tuhhh.. luas.. tapi bessss..(en.somi masuk takdelah dalam sangat nampaknya.. paras pinggang ajek.. aku paras dada gak ar) cam aku cakap la kan.. biar di bahagian mana sekali pun.. mak ngan pak budak yg lebih main air tu.. hehehhee..



Ni gambo sbgai bukti.. en. somi paras pinggang jek tuuuu.. adik ngan mak yung tu sampai ke dada airnya.. hehehheeh..


menyelam punya menyelam ngan pelampung dia tu.. tetiba senyap jek wei... terlentok.. tido anak bujang aku tuh.. mak pak dah syok sangat, tak sedo anak lelap.. iskkk.. mik gambo ni baru sedo.. alahaiiii.. syok agaknya teroleng oleng dalam pelampung. hehehe..

amik kesempatan tol... anak lelap jek, dia g naik atas tu.. nak buat aksi gelongsor kuak lentang.. tapi seronok jek tengok weiii. iskkkk.. rugi tak join.

dah tido, seme nak mik gambo.. time lasak seme tak mao.. heheehe

kak long n family

dalam kul 5.30 ptg, ada megik show.. bebudak ramai la tengok kan.. tapi yg peliknya budak budak seme dah naik atas time ni, yg ada aku, en.somi, adik aku ngan abg long join tengok bende alah ni.. heheheh... dah bosan, barulah kami naik atas.. sbb malam nak kuar lagi g makan lak.. ni gambo last sblom blah naik atas. Gambo leher berlapis... kaki itam seme nampak.. lantak ar..




kita sambung lak citer tuk makan malam yg penuh tragis... daaaaa

*kena aplod sket sket.. takut nanti bosan lak orang nengok muka aku jek...

8 comments:

.:Iz-aNn (",):. said...

naper ko ni rendah sangat ek...asik la dok bawah tiak somi...hahaha...

sya's said...

dok bawah tiak somi takpe wei... jangan somi 'dibawah tiak isteri'hhehee...

.:Iz-aNn (",):. said...

ko la tu...rendah sangat...somi ko lak tinggi sangat...hehehe...ko kena usaha bagi tinggi...barulah dok sama rendah...berdiri sama tinggi...hehehe

~aSHa~ said...

wei tergelak aku tgk aqeef leh tertido mcm tu...aler teringat bb aku tertido atas walker dia...penat bermain2...

..nOj.. said...

ehehehe... aku pn tergelak tgk anak ko leh tdo dlm air tu... wei wei ko pastikan simpan gambo tu tau.. .nti dia dh beso ko tunjuk kt dia...

.:Iz-aNn (",):. said...

aku ngah tunggu part 3 lak...alahaii...

sya's said...

sian wei.. sampai ke atas aku bawak dia naik, salinkan baju, lap badan seme dia tak bangun bangun.. iskkkk... risau aku memula.. tapi bila tengok dia mendengus, ha.. lega sket.. hehehee.. part 3 esok la wei.. keje banyak ni..

midot said...

bestnya..cam nak pi lagi tiara beach resort ni..bawak anak aku best skit..dia suka main ayer..