Wednesday, January 7, 2009

My Wishlist 2009

Alhamdulillah... akhirnya salah satu wishlist tuk 2009 ni terlaksana jugak... sbnarnya ni wishlist dari 2008 yang aku 'bring forward' ke tahun 2009 ni.. hehhe.. cam baki cuti jugak la kan.. dah lama mengidam dah pun nak beli mende alah ni... sian la kat aku.. seme dah ada aku sengsorang jek yg blom ada lagi... bukan blom ada... tapi tak penah ada okkkkkkk.. neber.. sblom ni mik gambo seme guna kamera hp jek.. so, memandangkan ujung minggu ni nak kuar dari kepompong, nak g mandi manda, (alasan cukup kuat tuk mengabdikan kenangan mandi manda) hehehehe.. aku beli semalam.. hehehehhe... malam tadi ok... bukan yg paling latest pun.. anum dah beli lamaaaaa dah.. hehehhe.. dah lama kuar... cuma masa tu tak berkemampuan lagi... dan bila ada rezeki lebih sket.. barulah dapat apa yg dah lama diidamkan.. sblom ni sebenarnya plan nak beli brand lain.. tapi bila kat kedai, setelah dipujuk rayu dan diyakinkan oleh jurujual tu.. kami 'terambik' plak yg ini.. inilah rupenyer salah satu wishlist aku tu... sejibik sejebon cam anum... cuma aku nyer pink kolor.. hehehe.. kan kaler tema raya tahun ni pink... so, kena matchkan la sekali ngan kamera.. barulah aura posing tanpa segan tu datang.. hehehhe..asalnya plan nak amik olympus yg slide tu.. iskkkk.. segan la tengoknya.. Olympus U1040 je.. bukan U1050 yang kalis air tu... tapi cam aku cakap... bila jek sampai kedai inilah hasilnya... lagipun beza lebih sket je dari yg aku nak beli tu... so, alah membeli menang memakai kan... nak beli dslr tu memang takkan beli ar kottt.. baik beli barang kemas.. huhuhu..

tak sabar dah nak mik gambo ujung minggu neh... kami tak ke mana pun... cuma plan nak g PD je.. tak jauh pun..hehehe.. takdelah sampai ke bukit, pulau bagai.. memula tu nak pegi jauh sket.. tapi memandangkan keadaan kak long yg dah sarat sangat tu... tak jadi ar.. kang ada yg kena jadi bidan terjun lak.. tunggu pas bersalin, kalau ada rezeki lebih sket, bolehlah plan trip jauh sket... nak jenjalan ni pun salah satu wishlist tuk 2009 ni... nak bawak mak, nek ngan adik adik kuar... dapat kumpul ramai-ramai adik beradik seme.. itu yg pnting... kat mana tu perkara kedua la kan.. masa beli mende alah ni semalam, kami dapat cd, kupon free memory book, kupon cuci gambar.. kupon memacam la yg berkaitan ngan gambo neh.. tripod, lcd skrin protector, sama jek kot cam apa yg orang laen dapat... walaupun tak semahal cam orang laen dan tak secanggih orang laen.. aku tak kisah.. hahaha... sbb akhirnya tertunai jugak salah satu impian tuk 2009 ni... alhamdulillahh..lena la tido malam tadi.. hahahahhaa...

2 comments:

papa aqil said...

bape hengget ko beli kamera nie.
tak silap aku 899 kan sekarang ...

wat pe pi pd, alang alang meh ar putrajaya terus.. leh tgk aqil

sya's said...

itu rege skang ni.. tapi masa aku beli aritu.. ada offer. murah sket ar.. dalam 800 camtu.. tapi ok ar.. sbb memory dapat 8g.. sama kot ngan ko dulu.. cuma skang ni rege dah jatuh sket..