Friday, January 16, 2009

Hari Pertama

iskkk.. iskkkk.. hari pertama gaji dah tinggal separuh gaji dah pun.. bukan banyak beli pun ok... tapi harga barang yg dah mahalll ok.. baru je balik dari Tesco dan Giant.. kat Giant susu Enfagrow A+ tu murah sangatttt okkkkkk.. satu kotak 650g hanya rm28.88... rasanya memang murah dah tu... sbb kalau kat kedai ubat cina yg salu beli tu pun dah rm32.++ camtu... aku jarang beli single pack.. salu beli twin pack tu dalam rm63 camtu.. so, memandangkan dengan harga yg begitu murah pada pandangan mata kasar dan mengikut bajet aku bulan ni, aku telah membeli 9 kotak susu enfagrow 650g itu... sangat berbaloi okkkkk... kalau ikutkan kuantiti sama jek dengan aku beli twin pack setiap bulan 4 kotak twin pack tu... cuma aku dapat beli kali ni dengan harga yg murah.. alhamdulillah... mgkin cukup sampai tunggu gaji en.somi plakkk... hhehehe... memang beli itu jek pun kat Giant.. sbb skang kita kena amalkan berbelanja secara berhemah okkk...


pastu ke Tesco ar plak... kat Tesco aku beli Mamypoko XL50.. murah gak.. rm44.++ sahaja.. salunya rege asal rm53.++ camtuuu... so, kita beli time murah saje ok... tak lupa juga mamypoko pants XL jugak dengan harga rm16.++...


pastu untuk mengubat hati tuan punya badan yg telah kuar duit ratos ratos tuk anak tersayang, aku pun beli baju aku selai... tak mahal pun.. rm13.90 sahaja...


dan tidak lupa sandal asadi untuk si bujang aku yg kakinya sentiasa membesar tu... hehehhee... saiz 6 (saiz budak kecik) yeeeee... sangat besar la pada pandangan aku neh.. ntah kaki saper dia ikot.. kalau ikut kaki aku yg kiut neh... idokler sebesar itu.. hehehhe.. aku saiz 5 (saiz dewasa). hehehhe.. sandal dia rm12.90 sahaja...


hehehhe.. sekian sajelah laporan perbelanjaan pada hari pertama gaji aku... totalkan la berapa.. iskkkk.. itu memang belanja untuk anak saje... belom termasuk pampers pet pet dia... aku tak tau kat mana yg murah.. so, tak beli lagi... adoiiii la... pening pale... takpe.. takpe... hehehhehe..


6 comments:

.:Iz-aNn (",):. said...

erkk...naper ko dah gaji kami ni gaji ari senin ni...pelik ni...ishh...ishh...aku pun tak sabar nak abiskan duit gaji beli susu pampers anak ni...hehehe...

sya's said...

kat payslip kami memang tulis jek 19hb... tapi dalam akaun dah ada... mgkin sbb kami bekerja dengan rajin, so, derang bagi gaji awal sket.. hehehehhe

ayang said...

ye ke?? ke gaji bln lepas ngko tuh?? ko bio betul sya... bab2 duit nih.. xde nye nk terawal ter2 xmain... pelik aku..

sya's said...

wei.. sius la wei.. kalau idak.. apa kejadahnya aku g membeli susu pampers bagai tu wei... seingat aku baki tuk gaji bulan lepas dalam akaun tinggal **.** sahaja... tapi harini ada ****.**... so, apa maksudnya itu? dan seme orang telah mengeluarkan gajinya hari ini.. cek la wei..

.:Iz-aNn (",):. said...

kompem aku kepelikan ni...ke gaji bulan lepas tak terusik ni weii...sungguh aku tak percaya...uhukss..

~aSHa~ said...

aku pun pelik aritu....tapi abaikan je la..kerajaan negeri wei lewat beberapa hari gaji dari kita...