Tuesday, January 20, 2009

Tiara Beach Resort.. Part 1

Arini tak nak citer perkara yg menyakitkan ati, perkara yg ble menambah dose..tapi nak citer perkara yg mengembirakan.. heheeh... nak apdet sal g pd aritu.. biar muntah kuning seme orang... mesti ada yg ternanti nanti entry ni kan?? hehehe..perasan sungguh aku ni... aler.. kalau takde saper tunggu pun.. tak kisah.. hahahaha.. kali ni entry yg panjang sket ar... sekali ngan gambar yang banyak.. jangan la bosan plak.. tapi sorrylah.. ada gambo yg kurang tutup aurat sket.. sbb memerlukan pakaian ringkas untuk mengawal anak bujang di dalam air memandangkan kaum lelaki sibuk dengan aktibiti terjun di bahagian orang dewasa.. so, harap maklum.. (anak jugak jadi alasan).. huh.

so, nak mula citer ni.. pada yg dah tau, aku nak citer jugak lagi skali... blog aku kan? hehehe.. ari sabtu pagi aku n family, kak long n family, mak, nek ngan dua adik aku gerak g pd.. sblom bertolak tu dah siap-siap tapau makanan nak makan tuk t.hari tu.. pagi sblom gerak dah belasah nasi lemak.. hehehe.. so, menu yg ditapau selain nasi putih, nasi impit dan roti ialah :


Sambal Goreng Ikan Bilis


Rendang Ayam


Masak Lemak Cili Padi Ikan Keli

Nugget Ayam

Dalam kul 11 pagi gerak ke PD.. ikut jalan dalam jek, dalam kul 12 lebih dah sampai ke TBR.. check in kul 3.. so, kami gerak g Pantai Teluk Kemang tuk makan t.hari.. kira berkelah la tu kan.. hehehe.. tuk pengetahuan yg tak tau... (yg dah tau tu aku bagi tau lagi ar kan.. takut lupa).. hehehe.. TBR a.k.a Tiara Beach Resort ni kalau dari jalan dalam yakni jalan kg, memang sebelum pekan PD ye... tapi kalau dari Highway ke.. akan tempuh pekan pd dulu la... behhh nyer la makan tepi pantai neh.. angin sepoi sepoi bahasa la.. selera je.. (yg sebenonya dah lapo kan.. hehhee) ni gambo kat Teluk Kemang..

sambil makan sambil bergambo. sambil makan tu, sambil ar orang laen main air laut ar kan... aqeef punya seronok.. iskkk.. seronok maen air bagai sampai basah pampers seme.. dah tu makan lak eskrem.. comot giler satu badan.. iskkk.. atas tu seme gambo sblom comot... yg bawah ni gambo selepas comot.. siap mandikan dia dulu kat sana... baru gerak g TBR...



* To b Continue.... we @ TBR

5 comments:

*Miss Geli^ said...

aku suke Tiara beach resort...taman air dia bestttt..bila la bole pegi balik ni

.:Iz-aNn (",):. said...

cehh...semangat aku dok membacanya...last2...TBC ar plak...huh

..nOj.. said...

tula... aku ingat panjang ngat td... dh stenbai dh popcorn ingat nk mkn smbai baca... rupenye lum abes kunyah lg suapan pertama dh abeh dh cite ko... huh...

weh gambo yg last skali tu kn... gambo somi ko ke duk menyuruk tepi toilet tu.... konpius dh aku neh

~aSHa~ said...
This comment has been removed by the author.
~aSHa~ said...

aler semangat aku tgk dak aqeef ni makan...hepi je dia dpt jalan