Monday, February 2, 2009

Cuti.. Yeayyyy..

cuti 2 hari.. sukenyer macam la cuti 2 bulan kan? cuti 2 bulan pun tak sehapi ni.. sbb cuti 2 bulan tu salunya cuti bersalin.. hehehehhe... hepi sbb dua hari cuti tu berjalan je.. tanpa kuar duit membeli yg bukan -bukan.. kuar jenjalan makan je... seronok la kan.. ari sabtu tu kami anak beranak kuar lewat sket... dalam kul 6 petang camtu.. sbb pagi tu dah siap g pasar, siap masak, siap makan, pakej sekali tido (terlena yeee masa tengok industan).. hehehhe.. ari sabtu tu masak banyak sket... ari minggu tu kat umah mak, so masak sup sayur campur, ikan cencaru bakar ngan ayam black pepper yg tak baper nak jadi.hehehhe..adik aku lak datang kerajin dia, buat kek. kek kukus coklat.. dia memang rajin la buat mende alah tu seme.. aku tak rajin okkkk.. rajin makan je.



tujuan kuar tu.. memang kami nak tuju ke dataran pahlawan je... nak g Brand Outlet... en. somi nak tengok baju keje dia... aku pun memang takde apa nak dibeli.. so, bila dah sampai sana, kalau tak kuarkan duit, macam tak lengkap lak plak rasa kan. so, en. somi selamat beli kemeja long sleeve dua lai, aku lak belikan tshirt adiah tuk adik ipar aku ngan selai baju disney tuk aqeef.. dah settle kat situ, kami g basahkan tekak kat big apple.. heheh.. takde tempat lain.. so minum cold cappucino ngan take away 6 ketol donut tuk bawak tapi separuh dah makan kat situ gak.. hehehe.. gambo donut bagai takde.. sbb yg lebih penting gambo tuan punya blog.. hehehe..



dah settle kat BA tu barulah gerak lik.. dah kul 10 lebih pun time tu.. aqeef lak cam tak puas jek jalan lagi.. sian kat dia.. takpelah.. dah janji nanti nak bawak naik trishaw ngan menara taming sari lak (orang melaka pun tak naik lagi.. iskkk..so, harus naik nanti yeee).. tapi rupanya perjalanan tu tak terus balik.. singgah plak kat kedai makan kat jasin.. bessss.. en. somi order burger special siap ngan fries lagi.. aku makan mi goreng je.. sbb tadi pun makan donut jek kan.. mana kenyanggg. hehehee... dah kenyang perut seme.. barulah gerak lik umah.. dalam kul 12 gak ar tiba umah.. hehehe..

hari ahad tu lak, g antar adik aku ke MC (Melaka Central).. dia nak lik shah alam.. so, kuar umah awal sket.. sbb en. somi nak cari sandal.. tapi tak jumpa yg kenan di hati... singgah A&W lak.. makan lagi.. dah makan seme, adik aku pun dah naik bas, gerak lik terus... takde g memana dah... sbb tingat baju seme tak iron lagi. huh! berjalan sampai lupa keje umah seme.. iskkk...



nota badan : aku memang ske buat karangan panjang berserta gambar.. mahaplah kalau ada yg jelek ngan entry aku kan... hehehe.. cam kata nora.. letak gambo nampak lebih 'cool'.. hahahhaha..

3 comments:

~aSHa~ said...

byk tul koleksi tudung ko tu ye...ehehehe....aku tak baca lagi karangan ko...aku tgk gambo dulu..ko suh tgk tudung tadi

midot said...

suka tudung ko..beli kat ner ek?? btw anak ko dah besar..

sya's said...

tudung ni tudung pasar malam jerkkk.seploh hengget jek.. skang ni memang kai tudung ni jek.. senang, murah dan selamat.. kalau anak aku tarik pun dengan mudahnya aku bley kembali betulkan
hehehehhe..