Tuesday, February 17, 2009

At last! Alhamdulillah...

Sangatlah lega... semalam balik keje dah lewat.. sbb bos pun ntah apa rajin lewat balik semalam.. aku pun dengan rajinnya buat keje depan pc (padahal aku ceting ngan izan... baca blog kengkawan.. nak main games jek tak sempat semalam) :) so, pas jek bos aku turun... dalam kul 7 camtu.. laki aku datang mik, gerak terus g jj... dengan satu tujuan yeeee.. satu jek.. hehehheeh... beli car seat baru tuk aqeef.. kan semalam dah mula bb fair.. so, memang terus tuju ke bahagian bb la kan... dengan rasa girangnya ada sale kat bahagian cr seat tu... dan harganya lebih murah dari harga sale biasa.. sius neh.. sbb sblom sblom ni memang aku sentiasa survey car seat tu.. hehehhe..... sian sungguh... baru lah dapat li semalam.. dan ada satu buggy pun sangat murah la pada pandangan aku neh.. dan rupernyer pun lawa.. kaler merah lagi.. tapi aku tak beli ar kan... sbb takde kepentingan lagi buat masa ni.. so, aku dah beli dah car seat baru tuk aqeef.. sangat skeeee.. buat masa ni, entry aku ni mgkin tak cool.. sbb takde gambar.. gambar aku akan aplod pas jek t.hari nanti.. sbb bos dah bagi arahan suh turun miting puspanita neh... so, memang kena turun tanpa ada alasan banyak keje/ nak berak/ sakit kaki dan sbgainya.. so, aku nak turun dah ni.... nanti aku aplod gambar kemudian.. tata....

ehem.. ehem.. aku dah kembali ke pangkal jalan.. agak 'panazzzzz' jugak la miting puspanita neh tadi.. hehehehe.. nak tergelak pun ada... cam budak budak... lantak korang ar.. janji aku dapat makan pree, dapat doorgift lagi.. heheheh... dan aku nak aplod gambar neh.. biar nampak lebih cool.. lelebih lagi di waktu panas panas gini kan.. kalau tak nanti takut jadi hot lak.. so, aku aplod gambo...ini car seat yg aku rasa cam kenan jekkkk.. nampak sangat selesa dan bley kai lama... sampai umo 9 tahun jugak ar...tapi sbb car seat ni tak bley dibaringkan... dan hanya boleh ditegakkan jek.. aku tak jadi beli... sbb nanti sakit lak pale anak bujang aku tuh... dah ar dia memang senang sangat tido kat car seat dia... bis nanti tegak jekkkkk... angin dia dalam kete tu nanti... hehehe.. so, aku pilih car seat yg ini..



yg ni murah sket dari car seat yg atas tu... car seat yg bese-bese jek... takdelah yg cam seat recaro bagai kan... ini jek yg mampu...dan masih dalam anggaran bajet aku.. bley guna sampai 4 tahun.... buat apa nak lama-lama sangat pun dok dalam car seat tu kan... kalau dah sampai 9/10 tahun tu dah patut belajar kete terus... tak pun, aku beli tuk aku jek.. senang la nak tido kan dalam kete.. hehehehhe.. pada aku tak rugi jugak ar beli time bb fair ni.. sbb cam aku mention kat atas tu... harga nya lebih murah dari hari sale ujung tahun ke... sale bese bese.. dan skang ni berakhirlah pencarian car seat baru tuk aqeef... alhamdulillah..

masa aku dok belek belek car seat kat situ, nampak lak buggy yg dia jual murah.. sama cam stroller yang aku beli tuk aqeef dulu... ada less separuh harga gak... murah la rasanya.. dan aku kenan sbb kaler merah.. cantik gak ar.. mana la tau ada yg cari buggy... aku rasa worth gak ar kot beli... ni ruper buggy tu.. tapi ntahlah.. mahal ke.. murah ke.. aku pun tak pasti.. sbb aku li buggy aqeef lu.. masa bb fair gak. tenderly.. tak sampai 80hengget pun... wat per nak beli mahal mahal... hehehee..




9 comments:

.:Iz-aNn (",):. said...

cepatlah...nak nengok gambar...

*Miss Geli^ said...

tak cool! tak Cool!

ayang said...

sabo ye cha.. aku memahami... hehehe

~aSHa~ said...

TATA....(aku baca yg last sekali dulu leh ke tak)

ayang said...

cun jugak car seat tuh.. kalu aku bli mmg amat membazir sbb Nasrul xdenye nk duduk dlm tu.. dlm stroller pon dok bantai panjat

.:Iz-aNn (",):. said...

baru nampak kul ada gambar...hehehe...baper rm carseat ni...baguslah dak aqeef mau gak dok kat lam carseat ni...kalu si kakak...tah ler...tak pernah try...aku kalu nak cari pun, carseat tuk si adik...tengah tahun ni, aku kena kendong dua anak sekaligus p kerja...banyak aspek kena fikirkan nanti...hehehe...

sya's said...

aqeef mesti duduk dalam car seat tu.. haruussss.. sbb kelasakan dia tahap kritikal dah... kalau tak duduk dalam carseat, alamatnya signal, wiper seme dia yg tolong pasangkan.. sangat bahaya... heheehehe... car seat tu tak sampai rm250 pun... bagi aku berbaloi ar kan..

.:Iz-aNn (",):. said...

ni kes dipaksa rela la ek...hurmm...

sya's said...

kena la wei.. demi keselamatan dia jugak... takut jugak kalau dia tak mao dok dalam seat, dok berdiri tengah tengah tu ke... dok sorang kat belakang ke.. tetiba terjadi kejadian tak diingini ke... risau gak kan.. iskkkk.. moga dijauhkan laaaaa..