Friday, February 13, 2009

Seminggu 2 kali sahaja...

minggu ni rasanya aku keje dua hari jek... dua kali jek ar aku menghadirkan diri kat opis.. hehehehe.. seronok? tak jugak.. sbb isnin ngan selasa aku mc... rabu aku keje.. khamis aku EL plak.. ada hal yg tak pat nak dielakkan... rileksss??? takkkkkkk... sangat sebok adelah.. harini aku keje ok... banyak entry yg aku nak buat tapi tak buat buat jugak.. entry minggu lepas nyer jalan pun tak apdet lagi... ni dah nak ujung minggu balik.. sekejap jek masa berjalan kan? rasa baru jek bangun lewat sket aritu.. ni dah nak kena bangun lewat lagi.. hahaah.. kena ke??? hiksssss.. kalini entry panjang sket ar dan semestinya entry bergambar la kan.. sbb nya nak nampak lebih kool.. (cam ayat nora.. memang takde orang lain selain nora).hehhee..kalau entry kosong tak bergambar memang tak kool langsung ar kan. (ini aku tambah tambah jek ayat nora)so, mood dah datang balik neh.. dan kita mulakan dengan citer ujung minggu lepas.. citer diselangselikan dengan gambar ye... memula gambar aku ngan anak aku di dalam kete la kan.. gambar kena ikut turutan.. hehhehe..



ujung minggu cam beselah kan.. acara wajib ari cuti iaitu : membawa anak berjalan (ini alasan paling kukuh rasanya) so, kami ke BO lagi sekali.. lagi sekali??? tak bosan ke? iskkkk.. pada aku bosan jugak ar... tapi disebabkan itu ajakan en. somi yg nak cari jaket dia, so, aku ikutkan.. lagipun tugas aku tolak buggy jek.. bukannya kuarkan duit dari poket.. so, on ajelah kan.. hehehee.. so, acara pencarian jaket pun bermula.. malangnya jaket tu takde saiz.. hehehhe.. ske la aku kan.. sbb dalam otak dah pikir dah bajet jaket tu mesti ke 'bahagian aku' punya.. hehehe.. jahat punya pale otak.. so, memang tepat seperti dijangka, aku pun li aku nyer blouse dua pasang.. murah.. sbb sale di sana sini... so, aku sambar dua lai blouse seperti di bawah :


Aqeef lak cam bese.. masa aku memilih, dia memang selalu buat kerja kerja amal.. cam susun baju, susun apa ajelah samada yg berterabur ataupun yg tersusun kemas.. kalau takde benda nak disusun, dia buat spot check.. klau ada sampah di sebalik dinding ke kan.. so, memang itu rutin dia la... nak buat camner..


so, pas jek memilih baju aku, aku pilih plak baju aqeef, so, beli dua lai tshirt tuk dia... ni kira baju raya ni tau.. bukan baju basahan pun... yg merah tu beli kat BO.. yg biru beli kat padini... cam aku cakap.. sana sini sale... tapi ini baju murahan saje..tidak sampai puluhan ringgit.. baju aku pun dua lai tak sampai rm50 pun.. berbelanja secara berhemah katanya kan??? hehehheh.



dah selesai di BO, kami gerak sket ke bahagian sebelah kiri dari BO tu, tuk lunch.. dah lapar sangat dah time ni... so, makan jek mana yg sempat (banyak tempat lain lagi sebenarnya.. tapi dah alasan anak nak makan kat sini katanya... hehehe)..padahal mak pak yg lebih lebih laju jalan ke pintu masuk tu.. hahahaha.. anak jugak jadi alasan.. tak patut langsung. yelah.. yelah.. pak nya yg lebih nak makan kat situ.. (pak lak yg salah).. :)

dah selesai acara makan seme.. kami seberang jalan jek ke MP lak.. kebetulan bonuslink ada buat booth.. bley redeem points kat situ jugak.. so, kebetulan points dah melayakkan diri tuk diredeem, kitaorang amik beg galas... cute je... cantik gak.. bley gak ar buat beg isi barang aqeef.. rupa beg tu camni:


dah alang alang ke mp tu.. singgah ke anakku sekejap.. sbnarnya ada niat jugak kuar neh.. nak survey carseat aqeef.. tapi takde sale lak car seat tu... seme yg aku jumpa atas 3rat ke atas.. mahal la weiiii... paling mahal aku jumpa rm1999... giler mahal.. agaknya brand combi tu la kot.. sbb tu mahal.. en. somi pun pelik ar nape la mahal gitu.. lepas beli rantai tangan aku tuuuuu.. hehhe.. so, beli spare part nuby... ada less 20%... dalam rm11 lebih.. tapi bukan beli kat anakku.. beli kat world of babies... kat anakku takde less.. dalam magazine pun ada artikel berbelanja secara berhemah antaranya 'beli sewaktu ada potongan harga'.. so, aku ikut apa yg magazine tu cakap ar kan.. hehehhee....



masa tengah meronda sambil cuci mata tu, terpandang la plak perkataan CROCS kemain besar lagi kat ground floor mp tu... iskkkk.. rasanya sblom ni datang takde pun lagi kedai tu... baru bukak la tu kot.. sangat la ske sbb sblom ni memang takde pun kedai boye tu.. heheheh... so, pasni kalau tingin ke.. mengidam ke nak mewahkan tapak kaki, boleh ar terjah ke kedai boye ni kan.. sbb kalau stakat nak kai buat jalan keliling umah, toksah la kan.. hehehe.. dah selesai acara berbelanja secara berhemah, kitaorang pun gerak balik ar kan... takkan nak berkampung kat sana lak.. hehehe... balik tu aqeef dah offer diri nak kemas kat bahagian depan seat tu pulak.. rajin la anak aku ni.. alhamdulillah... mujur perjalanan tak makan masa berjam -jam.. kalau tak, rasanya memang 'clear' bahagian depan tu... :)


selesailah coretan perjalanan secara bergambar untuk hujung minggu lepas...

3 comments:

~aSHa~ said...

bila aqeef nak ada kawan kat umah

.:Iz-aNn (",):. said...

jeles ar orang tu kurus...leh beli baju macam2...aku gak yang payah nya...ishh...ishhh

sya's said...

zidah... aqeef skang ni ramaii dah kawan.. sampai aku tak larat nak layan.. hehee..

izan... kuruihhh??? mgkin saiz baju tersembunyi tu.... kalau ko tengok saiz dia, mgkin ko pun ble beli gak okkkkkk.. saiz besarrrr tuuu.. hehehe