Thursday, February 26, 2009

Ujan dan Pizza

Petang semalam ujan lebatttt giler kat melaka ni... tapi tak tau la kat tempat lain ujan ke idak... tapi semalam punya ujan memang lebat ar... tak sampai satu jam ujan, jalan kat depan opis ni dah naik air dah.. punyalah banyak kete... beselah.. time ujan ujan neh.. seme berkejar kejaran nak sampai umah cepat kan.??? ka??? :) yang keje shift pun tukar shift, yang kena ot pun tak jadi ot... yang memang takde alasan tak nak keje pun le g amik mc ar.. heheheh... masa yang dianggap sesuai tuk 'terapi' ala ala nora..(nora lagi?)hehehehe... aler... kalau tak seme pun, mesti ada punyalah... hikkkssss. dari ayer keroh sampai ke kg pun still ujan lagi tuuuuu... tapi sempat jugak ar g kedai ubat cina kat batu berendam tuk li stok susu aqeef... beli 4 pek dulu.. kat umah ada satu pek lagi... harap harapnya cukup la sampai gaji bulan depan kan.. tapi bengang ar smalam... masa nak li susu tu... kebetulan ada promosi satu kotak twin pack 1.3kg tu rm60.++ je.. murah la dari harga biasa kan... tapi tinggal satu kotak jek tau.. yg lain ada sorang kak cina tu dah borong.. sakit giler ati aku.. yg tinggal seme twin pack 1.3kg yg rege 62.++ tu... iskkkk.. borong pun ingatlah orang laen kan. dengki! (padahal aku yg terhegeh-hegeh tengok barang lain dulu dalam kedai tu).. hehehhe.... dah rugi dalam rm2... rugi... rugi.. duit tuuuuu.. skang berkira okeyyyyy... yelah.. rm2 tu lepas ar nak beli kismis kotak aqeef.. :) smalam beli susu aqeef, susu babah aqeef, ribena ngan kismis je... itu sajekkk... nak bajet jugak. sbb pampers seme tak beli lagi.. jadi harus berjimat la kan.. lagipun duit cam air ujan tuuu... mencurah jek.. tetiba jek jadi kering.. tak sedo..

kat bawah ni ada dapat email sal promosi pizza hut... saper yg memang rajin makan pizza, boleh ar pegi kan... bukan nak promote valentines tu pun.. dah lepaih pun kan?? ini nak promote mende makan jekkkk... beli satu percuma satu. tapi rasanya promosi ni dah lama dah... tuk take away n delivery jek.. takleh makan situ yeee.. kalau nak makan kat situ.. (cam aku yg tadek duit banyak ni... ) bley ar makan set murahan yg rm7.++/set tu... campo tax seme dalam 9.++ tu. jadi ar kan.. dari kempunan.. kenyang jugak.. heheheheh... sedap kan.. kalau dapat makan pizza panas time ujan ujan neh.. iskkkkkk... tak le.. tak le... sbb dah makan minggu lepas pizza, kena tunggu bulan depan lakkk.. sebulan sekali sajeeeeee...

3 comments:

~aSHa~ said...

tak elok ckp 'takde duit'...kalo nak ckp...ckp la 'kurang duit' ...eheheh itu ckp kan satu doa *peace*

sya's said...

aku terlupa nak sambung ayat tu sebenarnya... 'takde duit kecik'... hehehehe...

sya's said...

zidah.. cop cop... bukan ke ayat aku tu 'takde duit banyak'.. bukan aku cakap takde duit kan? kan? kan? heheehe.. ko ni mesti baca tak habis nehhhhhhhh....