Friday, March 6, 2009

Buah Hati!

Buah apa??? Buah Hati!.. hehehehe
cam iklan tak??? :)

asek la citer sal diri sendiri kan... kali ni nak citer sal anak la plak.. siyannn anak bujang aku... takde entry khas tuk dia.... so, sempena aqeef setahun 6 bulan ++ ni... nak citer sket perkembangan dia...

*** Semakin nakal.... takde mahap dah.... kalau naik beskal mainan tu.. bukan dok, tapi berdiri sambil tunjuk 'peace' ... camni ha...


*** Dah pandai sangat melawan cakap orang besooo.. geram tol.. pandai tunjuk perasaan lak tu.. kalau dia tak puas ati... kena marah ler kan... dia tunjuk penumbuk dia pada kita... gangster ok!

*** Dah kurang makan nasi... lebih pada susu jek... kalau dulu makan nasi 3 kali sehari.. skang ni makan sekali sehari pun payah... berat dia? ntahlah... tak injek lagi.. timbang pun blom..

*** Pandai dah buat muke kesian.. moke seposeng bila kena marah... tapi itu bila nenek, babah maklong marah jekkk... kalau aku marah? lagi dia buat... aku yg naik darah... hehehehe..

*** Dah pandai sebut ibu.. tapi bila dengan kat tinge jadi eboooo... hahahhaha.. jadilah kan... dari takde langsung...

*** Pantang la jumpa enpon sesaper... mula la dia bercakap ngan 'kawan' dia dalam tipon tu.... :)

*** Paling pantang kalau time dia pegang benda yg mudah pecah cam cawan, pinggan, botol kaca pastu tetiba kita jerit.. 'aqeefffff!! letak balik / aqeeffff! jangan , nanti pecah!..' konfirm dia akan hempaskan terus benda tu... banyak dah pinggan, cawan kat umah mak pecah.. selain membakar darah, tapi sangat murbahaya tauuuu.. bley lukakan diri kan? kan?

*** Ada 6sense.. tak caye? aku pun tak caye.. tapi stiap kali anak aku bangun menuju pintu belakang.. (pintu masuk kat ngan porch) dan cakap 'haaaa.. babah'.. stiap kali itulah memang laki aku masuk.. (aku tak dengar pun bunyi kete.. anak aku lagi bagus pendengaran.. mgkin urat pendengaran aku dah putus sket)... -ini kes kalau aku tak keje ar kan... kalau aku ngan laki aku keje pun mak aku cakap camtu... kete masuk jek, dia dah berlari kat pintu.. hehehehe

*** Susahlah anak aku ni... tak nak kat orang yg tak kenal... bagus jugak.. takdelah sewenang-wenangnya orang nak merampok dia kan.. tapi ntahlah... aku rasa cam tak bagus jugak ar... ntahlah....

*** Dah berjaya buangkan terus pacifier tu dari diri dia.. alhamdulillahhhh.. aku ske sangat... kalau tak sblom ni, asiklah nak tido kena ada dulu mende tu..... masuk arini dah 4 hari dia ok jekkkk tido... bagus... camner ek dia berhenti... aku tak ingat.. tapi seingat aku, aku simpan dalam beg.. tak kuar kan pun.. so, dia tak nampak mende tu... dia tak kesahhh pun... akupun sama... ada aku kesah??? hehehehe.. ini kiranya gambar kenangan dia la ngan mende alah tu... memang gambo ni gambo last ngan pacifieer dia.... tataaaaaaa..



*** dah mula tunjukkan sayang /jeles pada baby... hehehhe.. kan kak long aku ngah berpantang kat umah tu... asik lah nak mencium baby.. bis kepala budak tu ngan ayer lior dia.. heheee... tapi kalau aku dok pangku budak tu... tau lak dia marah... jeles ar tuhhhhh.. bila tanya aqeef nak bb ke?? cepat jek dia geleng paler.. aku lak angguk paler time tu... bagus... bagus... hahahha...

*** kalau bergambar skang ni, memacam mimik muka dia buat... pastu dah mik gambo, cecepat lari kat kamera nak tengok lik gambo dia mik tadi.. mujo kamera digital.. kalau kamera guna kodak dulu.. maunya kena cuci dulu gambo tu kan.. hehehhehehe.. (gambo ni dah elok aku setting baikkk... time nak capture jek, dia buat muke camtu.. kengkonon gambo kandid la kan..:)


*** Skang ni tido dah pandai dah nak pelok kita.. heheheh.. seronok la kan.. sape yg tak ske anak tido peluk kita... yelah.. laki pelok pun ske.. inikan anak.. hehehehe... apa pun.. bila pandang anak sendiri, rasa cam tak caye ar... sekejap je masa berlalu.. kalau diingatkan balik.. time belajar dulu, xtend lama... dok dorm ramai-ramai.. (tapi malangnya aku tak pat merasa la ektibiti bebas raba-raba tetek cam nora, nojah seme buat tu kan.. rogiii.. ).. pastu time konvo.. dah tu keje.. kawen lak pastu.. dah ada anak pun skang ni.... alhamdulillah dengan kehidupan skang ni.. keletah anak membahagiakan.. walaupun kekadang tu bakar darah jugak la kan.. lagi 5 bulan dah 2 tahun dah anak aku... usia perkahwinan lak.. dah menginjak masuk 3 tahun... umur lagi ar... dah masuk 29 bulan depan.. iskkkkkkk.. cepatnyaaaa masa berlalu kan????

3 comments:

.:fyzz:. said...

besalah echa..sonok kan bila ada anak nih...mcm2 karenah depa yg leh wat kita jadi angin kus2..tp kan..kira aku kena pnggil ko kakak la yer kak cha..sbb ko umo 29 thn nih..ko lahir thun 80 yer..heeheh.bio betoi nih..aku baru 28 thn nih hehhe

sya's said...

a'ah la wei.. kan aku tua setahun dari korang.. ehheheehe

umi airol.. said...

sungguh dah besar anak ko echa..hehehe..perangai pun beso..takperlah..baru rasa seronok ada anak..kerenah dier tu sebenarnya yang akan buat kita tersenyum sendiri..hehehe..itu baru sorang ecah..coming soon dua tiga lagi tuh...