Thursday, March 3, 2011

Tips Menghilangkan Kedutan...






Kulit Epal ni macam kulit muka kita jugak... 
Eh.. apa muka kita.. 

Muka 'dia'.. hahahahahhaha.. 
eh.. tak baik mengata... eh.. aku tak mengata.. tapi ni berkongsi 'tips' tau... 

Kalau asyik banyak berpikir.. banyak stress.. banyak nak cari kesalahan orang lain.. 
Memang kulit cepat la menggurutu camtu.. 

Cuba kalau dapat berita gembira... kongsi kegembiraan tu.. 
Doakan yang terbaik untuk berita yang diterima... 

bukannya cari ayat nak mengkondem kawan tu... 
Nak bagi ayat kondem pun.. ko ingat senang?? 
Banyak idea nak kena cari kan?? 
Banyak berpikir tu... berkerut kerut muka... 
Kertu awal nampaknya kulit muka tu... 
Cam kulit epal tu... 

Kalau dapat berita kurang baik... 
Hulurkan tangan... bagi kata peransang... doakan akan ada terbaik untuk dia... 

Bukannya ko menjaja cerita orang ye...
Nak menjaja cerita tu ko ingat mudah?? 
Nak kena cari orang nak 'buat ketupat'.. 
Kalaunya dapat orang yang bebetul.. kalau dapat orang yang talam... 
Kan ko jugak yang malu sendiri... 

Berkedut lagi kulit muka tu menahan malu kan?? 
Ishhhhhh.. jangan wei.. jangan rosakkan wajah dengan kedutan... 

Oleh itu.. banyakkan senyuman.. 
Hilangkan segala kedengkian.. 
Untuk mengekalkan seri wajah.. 
Selain dari korang nak mengamalkan amik wudhuk tu kan.. 

Haaa..bagaimana dengan tips harini... 
Renung renungkan... dan selamat beramal.. 

* oh yeeee.. FM yang untuk GA aritu aku dah poskan harini yeee.. 
Maaf sbb lambat sangat aku nak bertindak... 
Baru pulih dari ketidaksehatan ni... daaaaa... 

5 comments:

cikmOt said...

lor, mana tipsnya ni...aneh tul...

Echa said...

cikmot.. nampaknya ko tak baca sampai sampai habis la wei... hehehehee.. kan tips tu...

Oleh itu.. banyakkan senyuman..
Hilangkan segala kedengkian..
Untuk mengekalkan seri wajah..
Selain dari korang nak mengamalkan amik wudhuk tu kan..

..nOj.. said...

kiranye apple tu leh mkn lg ke tak tu dah berkedut sgt tu wei

mama_iris said...

nak tiru ayat artis la.."muka saya tegang dan sentiasa muda berkat air wudhu'..aiceehhh.."

eima said...

ape la cik mot nih ..hahahhaha