Wednesday, March 23, 2011

Set Bersalin

Saje nak mintak pandangan kengkawan... 

Apa set bersalin yang rasa sesuai dan ok setakat ni ye... 

Untuk anak pertama dulu... saya gunakan Set Bersalin Nona Roguy... 

So far ok je... ke... tak tau la ok ke tak.. hehehehehe... biasa je.. boleh la tahan harga dia.. :p

Untuk kali ni... tak tau nak try yang mana... 

Ingat cam nak cuba yang lain... 

Dan... ada ke beza kalau kita nak cari set bersalin.. 

Kalau kita bersalin normal?? 

Kalau kita bersalin secara czer plak?? 

Kalau ada kengkawan yang dah berpengalaman bersalin czer.. boleh la share kat sini... 

Sbb mana la tau kan... ni kira perancangan jugak ni... 

Ketentuan tu kita tak tau lagi... meh share ek.... 

9 comments:

eima said...

aku dulu guna set bersalin premium leessa formula tu tak gun apun jamu die ..
just mkn pil haruan je ...
sbb takut anak aku kembung ngan kuning...huhu

last² tersadai xpired..org kate nona roguy tu bagus ... go on je la

MRS. K said...

aku pakai nona roguy.. tapi tak beli set.. beli pil jer dng krim perut.. tapi krim tu tak guna pon sbb aku czer.. huhuh

so, cam rugi pulak klu beli set.. ape kate tunggu pas bersalin baru beli? huhuhu

..nOj.. said...

saya vote jamu mak dara gold. boleh beli set atau jamu saje.

Nana said...

sendayu tinggi ok gak
tap mahai kan
aku dlu pkai mustika ratu je
tu pon tak displin
kejap pakai kejap x hehe

umilia said...

anak ptama n ke2 aku pakai sendayu tinggi..tp jamu dia tak mkn sbb ank kuning..juz pakai sapuan utk perut n bdn je..rs2 mcm ok je..tp yg no3 ni saje test set mustika ratu..ko tgkla setiap jename tu lengkap tak set bsalin nye..ade tu takde param pilis..ade tu takde utk mandian herba..ikut gerak ati la sng..hehehehe..

{ e'mie } said...

echa, aku anak pertama guna set sendayu tinggi coz anak tak nyusu badan,sendayu tinggi memang takleh susu anak...anak kedua aku cuma minum air lasindah cafe ajer..n rebusan akar kayu rm6 ajer sebungkus..alhamdulillah, buang air pun lawas, pastu tak penat, lemak pun dier buang..sampai skang pun aku guna lagi lasindah cafe tu...anak ketiga lak aku guna lasindah cafe, jamu yang rm6 tu n mas cotek leesa formula, krim halia leesa formula..aku rojak sumer lah..kahkahkah..janji aku rasa sihat...ko try lah leesa formula..

Ieda Al-Habsyi said...

dulu ieda guna HPA, atenyer murah aje, hehehe tapi suka tang pil spirulina dia sebab bagi lawas, tapi peh ni rasa nak cuba amway sebab ada ubat tambah susu sekali :)
EH, MEH SINI AKU NAK TERANGKAN PASAL DADAH!

~aSHa~ said...

aku guna amway yg 1st tu..yg kedua guna mustika ratu je...murahje...tapi aku rasa mcm better amway...sbbnye ada rendaman tuk anu tau...perghhhh best la...sbb kita kan keluar darah hari2...so cara guna....selepas mandi, hanya bancuh herba tu ke dlm besen, dan kita duk dlm besen...tuk mandian pun ada....dia mmg dah peket2 tuk setiap hari....senang....

Heidi Shafiq said...

saye tak boleh bersalin.. mahupun mengandung.. :P