Tuesday, February 1, 2011

Hotel Tempat Kami Menginap Sepanjang 4hari 3malam

Ok.. aku nak sharekan sket info tempat penginapan sepanjang 4H3M kami kat Langkawi

Rate adalah dari RM85-RM170/room/nite
Ni masa kami baru tiba dari Airport malam tu.. 
Parking dia luas... sbb depan hotel ni adalah tempat lapang.. 
Ada khemah-khemah jual baju, barang camtu... 
Dan kiranya.. parking ok la.. dun wori..
Gambar lobby takde... eh.. ada amik benarnya... 
Mana boleh aku tak mik gambo lobby kan... 
Kalau boleh.. ceruk kat kaunter tu pun aku nak mik.. hahahaha.. 
Tapi gambar tu ada plak muka tak semenggah.. 
Jadi.. kansel aplod.. boleh tengok kat link aku letak atas tu... 
Lobby dia ok la... kemas.. cantik je... 

Bawah ni adalah laluan ke bilik... 
bilik dia tak banyak... ada dua wing je.. satu wing kiri dan kanan.. 
Hotel ni plak.. dua tingkat.. tingkat atas.. bilik.. 
Bawah adalah emporium hotel.. 
Ha.. ada nampak tak tu sipi lampu ngan sofa kat lobby tu.. 
Jadilah yeee. ni memasing penat dah.. nak berdiri pun terus bersandar dah.. hehehehe 
Ok.. bawah ni plak.. gambar dalam bilik... 
Tak sempat aku nak amik gambo.. berterabur dah dengan barang.. 
Abaikan barang.. tengok je gambar katil.. :)
Luas katil dia.. tido 3 orang pun ok lagi... sedappp ko selimut dia... hahahahaha 
Tu ekon.. nampak kan?? hehehehe.. 
Tb lcd kecik tu... HBO... TV3.. 8TV.. Sukan je dapat.. 
Sbb tu kecik je dia sediakan tb... lagipun korang sibuk nak tengok helang.. 
Nak ziarah ismail group... idaman suri bagai.. TB tak penting sangat.. :p 
Bawah ni toilet dia...lutsinar yeee.. hehehehe
Tapi jangan risau.. kalau datang ngan pak mertua ke... biras ke.. 
Ada je tabir kat situ.. jangan segan segan tarik je tabir tu.. 
Lagi satu nak habaq maiiiii.. 
Pintu toilet ni takde lock bagai.. pintu kaca jugak.. tapi tak lutsinar sangat.. hehehehee..
Pepandai la korang nak idop... :p 
Ni dalam toilet tu... tak besar pun... 
Tapi shower gitu.. memang aku dah lama aim la... 
Bes gile kan pancuran gitu...  
Ni sinki depan toilet bowl tu... ada la hair dryer seme.. 
Ok je la... Nak mewah sket toilet.. bayview ada kat depan sana.. boleh check in je situ.. :) 
Bawah ni plak pemandangan dari tingkap bilik aku... 
Yg ada bendera melesia tu.. 
Hotel Baron kot nama dia.. 
Sebelah tu hotel jugak.. 
Merata hotel kat sini.. jangan risau.. 
Takkan kita tido tepi jalan.. melambak otel wei.. 
Tu parking yg aku cakap tu... Kalau bawak sekampung pun.. muat lagi parking tu.. 
Haaa.. ni la emporium yg aku cakap tu... 
Hotel ni siap ada emporium kat bawah dia... 
Dan... aku bajet mahal pada awalnya.. sombong gile nak jengah.. 

Tapi bila aku sebey.. rege coklat sama je ngan ismail group... 
hehehehhee.. lagipun rege kat sana tak banyak beza pun...  

Itu aku share sal hotel... 
Dan.. aku sewa kete kat sana.. sbb takkan aku nak jalan kaki plak yeee.. 
Penatttttt... :p

Kete sewa aku amik kat Airport je... 
Aku sewa kete Nissan Latio Sedan tu... Amik malam Ahad.. 
Pulangkan Rabu t.hari.. RM200.. 

Minyak plak.. jimat gile yeeeee.. itu paling penting... 
RM30 la cincai tuk 4 hari tu... satu langkawi aku pusing... 

Kalau sesiapa nak contact orang tu.. boleh je aku sharekan.. 
Apa salahnya.. 

Eh.. aku takde komisyen okkk.. langsung takde... 
Cuma berkongsi.. kalau la ada sesiapa perlukan.. itu je... 

OK.. sekian sahaja laporan perjalanan 4h3m di Langkawi.. 
Ringkas kan?? hehehehe

* sesiapa yang berminat untuk dapatkan nombor kete sewa tu.. boleh YM saya ek... 
syaz1601@yahoo.com

5 comments:

Kaseh said...

ringkas dan padat..hehe nati bebila nak g langkawi leh ar mintak no tepon org sewa keta tu ehh

Mrs Niza said...

huhu....
nie yg bkobar kobar nk pi langkawi nihh.... cam beshh jer..=)
hikhikhikkk...
kongsi2 laa kontek no kereta sewa tuh...

Mama AqiL said...

ZAman aku g honeymoon dulu rasanye takde lagi hotel yang ko duduk nie ecah...best lar..betul2 kat pekan kuah kan nie...

harap2nyea ada lagi lar promosi airasia kan...leh g langkawi plak...

Nana said...

wah bagus ni
bole jadi panduan utk aku oliday ke langkawi nanti

atty's said...

besh gak otel nie..kalo tak silap otel ni baru gak ..kiranya .