Friday, February 19, 2010

Saya Benci Road Bully ! Lebih lebih lagi PEMABUK!

Dua hari lepas ada kejadian yang paling tak dihingini telah berlaku.... 


Kejadian berlaku masa tu kat traffic light..  simpang dua.. satu ke kiri.. satu ke kanan...


Kejadian berlaku apabila kereta yang di kiri tu nak menghimpit untuk masuk lane kanan... 


So, apa lagi.. memang kena hon ajelah kan... 


Time ni la kejadian tak diingini tu berlaku... 


Pemilik kereta yang menghimpit tadi tu.. tetiba jadi 'gila'.. 


Stop kereta.. kuar kereta.. hempas Toyota Camry baru Plat "J" dia tu... 


Melompat ke bonet kete aku.. gile tak gile??? 


Bukan setakat melompat ye kengkawan... dia hentak cermin depan kete aku tu... sampai jadi gini..



 ni dari pandangan dalam.. cantik kan?? cam sarang labah labah.. oriiii lagi.. heheheh


Ni plak nampak tu.. kesan dia lompat.. sebaik la tak terus penyek ke enjin.. 

Tak cukup dengan tu... tak sempat en.somi nak kuar pintu.. 

Dia g tumbuk muka en. somi.. (kebetulan tingkap terbukak)

Bedebah kan??? 

Drama swasta tu.. oooo.. ramai penonton yeee.. kat traffic light katanya... 

Dan takde saper yang sudi jadi pelakon tambahan... ishhh. ishhh. ishhhh.. 

Itulah dia mentaliti org kita ni... dengan alasan paling munasabah .. 

'buat apa nak campur hal orang lain?? tak gitu??? '... 

OOOOO.. kalau mende lain.. cepat je ko singkap citer org kan?? kan?? 

realiti laaaaa.. 

dah buat gitu.. dia lari okkkkkkk.. 

en. somi terpinga pinga kat situ.. 

Sebabnya???? en. somi HON dia yg sangat kurang hajar nak cilok dari lane kiri ke kanan.. 

sampai kan en. somi terpaksa masuk jlan orang ... tak ke bahaya... 

dan orang tu kebetulan MABUK.. memang dasar la kan.. 

pepaham ajelah bangsa apa tu.. kang citer lelebih.. 

Kata aku ni anti perkauman.. :p

So, police report dah dibuat beserta dengan medical report.. 

kalau kena tangkap, memang dapat penginapan pree la 7 hari kan.. 

yelah!! dasar ROAD BULLY.. lebih kurang camtu kan??? 

sape nak bayar tu?? 

tapi alhamdulillah.. yg pnting en. somi takde pape.. selamat dan masih gagah.. hahahaha.. 


*kisah benar yang diceritakan semula kepada penulis.. :)

moral of d story.. pas ni kena hati hati.. sbb 'meke' tu seme bole buat lebih dari tu.. mana tau ada senjata tajam ke kan.. nauzubillah.. 




19 comments:

lucky said...

dasat toll..
da jd tkot nk hon org.. woo..

iz-AnN عبداللطيف said...

weii...tak pasai cermint kete ko tu...bistu cermin mata somi ko pecah tak???

Echa said...

lucky.. skang tak bole memain la.. takutttt..

Echa said...

izan.. ko ni sama je cam somi aku.. dia masa kena tumbuk cecepat cek spek dia.. bukan cek muka dia.. heheheheh.. spec dia bengkok sket..

iz-AnN عبداللطيف said...

spec dia mahal woooo...hahaha

*Miss Geli^ said...

weih, spec sekarang mahal wei...kurangkurang dalam 700 ingit...

wei, cian laki ko..ko watpe masa tu?mesti peluk aqeef kan??

gile tol..tu la,kekadang masa drive, kalu laki aku nak hon hon orang, aku cam risau plak...

abis, ko tengok no plat keta si gile tu?

Echa said...

nora... cermin dia saje dah cecah 400.. pening aku... takpelah.. duit dia.. hahahaha..

wei..masa laki aku kena tumbuk tu.. aku tengah ceting ngan ko kot petang tu.. waktu tu dia nak amik aku ar.. dalam kul 5 lebih.. sbaik jugak aku ngan anak aku takde.. risau gak wei.. mana tau.. dia tumbuk muka aku lak kat situ..

midot said...

uisshh...giler scary..aku pun penah ada pengalaman camni..cuma tak sempat je dia pecahkan cermin kete aku..tapi dah turun kete gak lah pi dekat2 dgn somi aku..dia suruh bukak tingkap tapi aku tak bagi..masa tu aku peluk hakimi kuat giler...tak tahu lah dia dpt bernafas ke tak masa tu..punca, dia nak parking tapi somi aku dpt dulu..

ibu emy efy eqy said...

ngerinya dengar cite echa ni. dashyat betullah pembuli tu...

dia belum kena lagi, buku dengan ruas...

harap echa dan suami bersabar ye.
itulah sikap manusia zaman moden ni.

zh-ena said...

nasib baik la takder yg serious

NenekPenne said...

manusia sekarang semakin kurang ajar....

ohhh erlooo.....

.:fyzz:. said...

msti bangsa yahudi orang yg serang en somi ko..ish2 kuang ajaqnya..aku pun penah gak..kena cam laki ko tuh..aku naik keta ngan pia..keta tuh cilok cam tuh la kt trepik lite..dh tuh aku pun hon bagai nak rak la..siap angkat2 tangan lagi..then jantan yg nek keta wira tuh..cam marah kt aku.then dier berzoom zoom kan keta dier cam citer TOKYO DRIFT gayanya..ceh belah la..ingt aku takut..tp lam ati takut gak kang pi serang aku.cam kejadian yg menimpa en somi ko..pergh samseng tui kan..

Echa said...

midot.. yang paling risau bila ada anak sekali time tu kan... takut sangat kalau dia apa apa kan anak tu.. ishhh.. moga jauhkan laaaa...

ibu emy.. skang ni memang macam mcam.. manusia tak bole nak sabar sket skang ni.. pelik..

Echa said...

zh-ena.. alhamdulillah.. takde yg teruk... mujur dia tak bawak benda tajam ke time tu kan.. risau jugak..

nenek penne.. manusia mudah lupa diri.. hehehehehhe...

Echa said...

fyzz.. hehehe.. ko nye citer aku dah bole bayangkan wei.. mesti sejibik cam citer dalam tb tu..

.:fyzz:. said...

makasih atas apa yg ko byangkan tuh cha..mmgg betui..heheh

{ e'mie } said...

giler..serun aku dengar..aku penah gak..suami aku berebut parking ngan orang..suami aku tunggu kete tu kuar parking..tup2..datang myvi dari belakang terus ajer masuk parking tanpa pedulikan suami aku..suami aku baran..terus reverse jer kete aku tuh..dier buat reverse macam nak langgar buntut myvi tuh..kihkih..aku kete buruk..apalah sangat..myvi tu pun bagi lampu reverse..terus kuar cari parking lain..suami aku pun jenis baran ko tau..ada sekali tu..dier hon kete saga pakcik tua bawak..aku laju kat lane tengah..dier kuar dari petronas pam tu..dah ler bawak slow terus masuk tengah..brek menyasar lah somi aku..aku n anak..tersasar ler ke depan..somi aku berhenti tepi jalan..pakcik tua tu kuar nak tumbuk somi aku..tolak2 somi aku..aku pun kuar jugak kat pintu tuh..sambil pandang pakcik tu tak puas hati..agaknyer dier tengok anak aku si airol tu..terus pakcik tua tu masuk kete n jalan..uhukss..dah tua tapi samseng..aduhai...macam2 jalan raya ni...dah tu cermin kete ko ader insurans tak?

Echa said...

emi... takde insurans.. sekian..tq.. hehehehhehe..

Nana said...

pergh..takutnye..tu la kita selalu xsuka hon2 orang wlpun org ptg q ke bwa mcm hantu ke wat derk je