Friday, February 5, 2010

Berita Baik VS Berita Buruk

Harini ada dua berita yg aku terima...


Satu berita baik.. :) Yeay!!!!


Satu lagi mestilah berita buruk :(


Nak tau apa beritanya??? ngeh.. ngehhh.. ngehhh.. hehehe.. kita mulakan dengan berita baik dulu yeeee...




Berita baiknyaaaaa.


Adiah besday aku dah tiba dengan jayanya pagi ni... 


Hadiah dari en. somi... order online je.. walaupun lambat lagi besday aku..


Ntah ngape dapat awal lak.. lantak ar.. janji nama dia ADIAH yeeee.. heheeh..




Berita Buruk laksss... 


Elaun Tipon Bimbit RM100 tuk PA tu dah ditarik balik.. kejadah??? tak paham aku...


Sbb naik Gred N27??????? 


Takde kena mengenaaaa OKKKKK.... 


Besar tauuu RM100 tu pada aku selain dari topup Hp tuk sms bos jadual bagai... walaupun topup rm10 je sebulan.. tak pun rm30 sebulan.. lebih tu aku buat la blanje.. salah ke?? 


Takpelah.. adatlah.. ada yang diberi.. dan ada yang diambil balik kan?? 


Redha ajelah... walaupun sedikit bengang..


SEbaik adiah besday dah sampai... terubat sket ati aku.. hoyeeeee.. 




* kat kat sini.. PA hanya dapat elaun PA dan elaun telefon bimbit je... takde elaun dwibahasa tu... eh.. sama ke tak sama?? entah.. tapi aku rasa pemberian elaun tu lain kot.. ikut tempat la kot.. sbb member aku kat ipk dia memang tak pat elaun tipon tu.. dia kata dia dapat elaun dwibahasa.. entah.. 


yang lain camne lak ye?? sape le xplain.. harap keje je dah bertahun ni... apa pun tak tau.. heheheh..



13 comments:

~aSHa~ said...

pesal ko ada elaun tepon..kami takde....ermmm patut kami tuntut dari dulu tu...ahahaha

ratna said...

ha'ah ler echa.. mcm mana bole dpt elaun tpon tu?

Echa @ Syaz1601 said...
This comment has been removed by the author.
Echa said...

lain tempat lain kot elaun dia dapat... cam kat sini.. cuma dapat elaun PA dan elaun telefon je.. yg lain tu seme takde...

Finas said...

slmkum. tumpang lalu ...my blog (celotehfinas@blogspot.com)
leh tambah pendapatan $$$ if u are interested. just tepek add ni http://www.dapatwang.com/?id=rafeesya
mula tu i kurang yakin tapi alhamdulillah masuk $$$. so check it out ya..thanks and sorry ler tumpang memposting

::Mamalyna:: said...

elaun tepon? syok tue...ni kita antar or call bos pakai duit kita tp bos tepon or mesej kita pakai free jer..

Echa said...

mamalyna.. syok ke... tak syok jugak ar.. dah kena tarik.. pasni tak nak sms dah bos. hehehhee

pak long said...

salam buat echa...
sabor jer la ngan keadaan...kita umpama mentimun...

ibu emy efy eqy said...

echa, mana hadiah dari suami...

umilia said...

setau aku kite yg keje gomen ni leh claim utk pggilan tepon..tp utk sape2 yg pakai line la..klu pakai prepaid tak leh..ade kuar pek rs nye psl ni..tp aku tak penah watnye..sbb tak pnh gune fon aku nak call bos..bos tak kaco pun wktu cuti2 ni.hehehehe...elaun dwibahasa n elaun pa mmg ade la..

Echa said...

paklong.. memang kita mentimun... tak bole buat apa.. tapi timun ni sejuk kan.. hehehhe.. ada kena mengena ke sal sejuk tu...

Echa said...

ibu emy.. ala.. adiah lum sampai masa nak tunjuk.. segan.. hehehe

Echa said...

lia... aku memang tak de nye dapat elaun dua bahasa tu.. takpenah...