Friday, August 5, 2011

Susu

Setakat ni.. ini ajelah stok susu yg ada... risau .. risau... 
Ni kat bahagian tepi freezer tu.. 
Yang bawah ni plak.. aku terpaksa simpan dalam bekas tupperware.. 
Sbb tak cukup tempat.. 
Sbb aku tumpang peti ais rumah mak aku.. senang dia nak bagi anak aku kan... 
Alhamdulillah.. semenjak puasa ni.. kat opis aku hanya pam dua kali je... 
Kul 10pg dan kul 3petang.. 
Sekali pam.. dapat sebotol penuh ni.. ni pun dah syukur sangat dah... 


Harapnya sampai ke akhir Ramadhan aku boleh menten dapat dua botol penuh 
bila pam kat opis ni... 

Biasanya sblom pegi keje.. aku pam dulu kat rumah.. tuk dia minum pagi tu.. 
kemudian.. kat opis dua kali.. 
balik keje.. kalau nea tak tido..aku susukan direct.. kalau dia tido.. aku pam lagi.. :)
Malam dah memang direct ajelah kan.. 

Alhamdulillah la.. walaupun susu tak berpeti peti.. syukur dengan rezeki yg ada.. 
harapnya aku boleh susukan dia at least dia umur 6bulan.. 
Tapi kalau dapat lagi lamaaaaaa.. lagiiii bagusssss.. aminnn..

10 comments:

*Miss Geli^ said...

cah, aku rasa kalu ko pakai botol susu cenggini, memang banyak pakai space ni..ko terai la letak dalalm plastik tu pulak weihi..kan ada jual

♥cikmOt♥ said...

insyaallah ko bleh....kena kuatkan semangat...semangat semangat...weeee....

mamawana said...

Alhamdulillah rejeki anak. Banyakkan makan kekacang, tempe, kacang hijau, soya utk banyakkan susu. Mamawana dulu bleh perah susukan baby 1 tahun. Masuk tahun kedua takyah perah kat opis dah..sikit sgt.. kat umah jer susukan badan, gi opis baby dah kena tinggal minum susu tepung. Takper . Masuk tahun ke 3 baru baby stop itu pun sebab ngandung yg ke 3.

Echa said...

ms geli.. ada plastik wei.. tapi leceh sket la nak panaskan balik tu... tapi takpe.. demi space.. aku rasa aku akan guna balik plastik tu jugak...

Echa said...

cikmot..

baik.. baik. saya tengah berusaha ni wei.. hehehehe

Echa said...

mamawana..

bagusnyaaaaa.. lama kan menyusu.. insyaallah.. nak ikut jugak jejak langkah ni..

umilia said...

caiyok2..aku doakan ko bejaya susukan anak ko sepenuhnya semampu yg boleh..

eima said...

wahhh mudahan sentiasa dimurahkan rezeki

..nOj.. said...

cayala. yu ken duit.

murah rezeki nur ain

MyRule said...

Salam.. jalan2 kat sini ye.. :P