Monday, September 28, 2009

1 Syawal

kalau ada entry 1 syawal.. mgkin pas ni ada ler entry 2 syawal.. 3 syawal.. dan seterusnya... sampai ler cukup sebulan raya tu kan.. :p

ni ajelah gambar yg ada pagi raya tu.. memang takde turn beraya kg mana.. tapi turn beraya umah saper dulu.. 'saper cepat dia dapat'.. ha camtu.. hehehehe..so, tahun ni turn beraya umah mak aku dulu.. (yg benarnya sama jeee... tak lama pastu, tak sampai 10min dah sampai lak umah mak mertua.. tak sempat nak berpeluh la kan..

ini lah satu satunya gambar family yg aku rasa paling ok setakat beraya bertiga ni.. :)
itupun amik gambo aqeef ngan balang.. ada tu gambo ngan sarung hp.. gambo korek idong seme ada... sangat mencabar la tugas nak amik gambo bertiga ni.. tema tahun ni purple yeee... memang takde sedondon dah.. baju melayu babah tu baju nikah 3 tahun lepas punyeee.. hehehe.. bukan aku tak bagi makan.. tapi memang badan dia tak pandai nak gemuk.. nak buat camner kan.. baju melayu aqeef tu beli je kat jj aritu..



gambar kat bawah ni ntah tetiba nape rasa feeling amik gambo ngan anak perempuan lak.. :p


salam n bagi duit raya pada mak n nenek..

dan jangan tak tau.. memang stiap tahun aku dapat duit raya dari mak n kak long.. hehehe..

orang laen sebok bersalam.. dapat duit raya seme.. budak sorang tu eboh ngan kuih raya..
abaikan ajelah..
ooh yee.. gambo kat umah mak mertua tahun ni tak amek.. tapi baju sama je.. bayangkan ajela.. gambo ayah takde yeee.. (kang mesti dak izan tanya.. )hehehe.. ayah aku keje shift pagi di pagi raya.. memang gitu.. org raya dia nak keje.. org keje dia nak beraya.. hehehehe.. malam raya tu barulah dapat jumpa..


tudung tu tudung de zahra yeee.. bukan sponsor... aku beli.. tudung yg sama untuk baju yg berlainan.. nantikan entry seterusnya.. (zie.. aku dah pomot ni... ada disc tak ni??? ) heheheheh

13 comments:

kiyozzz said...

mau duit raya jgk
huhuhu :-{

iedaLUVsham said...

beshhnyer dapat duit rayer lagik! nak gak!! hehehe!!

Echa said...

hehehe.. nak jugak keeeee.. alaa... meh datang rumah mehhhh..hehehehe..

SYAbAR said...

baju lama ka baju baru, tak kisah, janji hati sentiasa baru utk nak beraya

bg link tn punya tudung tu dik...

mai Kl jemputla la singgah rmh akak, blkg mines saja

Echa said...

kak syabar.. saya beli dengan budak opis je kak.. tapi akak bole masuk laman web dezahra.. http://zahra-fashion.com/ .. bole beli online jugak.. budak opis saya ni dealer de zahra..

insyaallah kak.. ntah bila nak ke sana tu.. hehehe

.:fyzz:. said...

bagusla ko cha.anak lain bg duit kat mak..ko dpt wit..heheh bestnya..kira ko cam aku gak la..raya dekat2 je..tpi memula umh aku tiap2 thn..pastu baru umah anuar..:P

Echa said...

pijot.. aku bagi jugak.. tapi mak aku bagi jugak.. hehehe.. give n take gituuuu.. org bagi tak bagi kita tolak.. haahahah

..nOj.. said...

lawo baju ko... tp tudung tu tah ngape aku feeling cam ko org tua je... hehehe... jgn marah ek

lin_cute said...

ishhh bestnye dah beranak satu pun masih dapat duit raya dari mak ngan kak long....sib baik laki aku bagi...kalau tak jeles gak...hehehe

Echa said...

nojah.. tudung cam org tua ek.. adik aku pun cakap camtu gak.. laki aku je kata lawaaaa.. heeheheh.. tapi kekadang aku pun rasa camtu gak la wei.. mgkin kaler dia kottt...

lin.. mak aku memang bagi duit raya dari keciksampai skang ni.... hehehe

*Miss Geli^ said...

yang penting, laki p uji lawaaaa gitu..

hahahhhaha

~aSHa~ said...

ha laki puji lawa tu hati2 la mlm kang...

wei beh tu dpt duit raye dri mak lagi..ehehehhe...kalo aku salam dgn mak n akak ko...aku dpt gak tak? kalo dpt aku nak p melaka skrg jugak...ehehehe...aku nak salam 3 kali...

Y@ZeD@ said...

lawa baju raya!!

senangnya ko kan cha kawen ngn org sekg, xde pening2 nk gado balik mana dulu... hahhahahaha
alhamdulillah akak raya jauh, klu tak asik jer masam muka bila nk raya sb pk nak balik umah belah kita lama2.. muahahahahhaha