Friday, August 21, 2009

Salam Ramadhan...


Mata kadang salah melihat....
Mulut kadang salah berucap....
Hati kadang salah menduga.....
Maafkan segala kekhilafan yang pasti ada....

" Do'a Malaikat Zibril Menjelang Ramadhan "
"Ya Allah tolong abaikan puasa ummat Muhammad, apabila sebelum memasuki bulan Ramadhan dia tidak melakukan hal-hal yang berikut:

·
Tidak memohon maaf terlebih dahulu kepada kedua orang tuanya (jika masih ada);
* Tidak berma'afan terlebih dahulu antara suami istri;
* Tidak berma'afan terlebih dahulu dengan orang-orang sekitarnya.
Maka Rasulullah pun mengatakan Amiin sebanyak 3 kali. Dapat kita bayangkan, yang berdo'a adalah Malaikat dan yang meng-amiinkan adalah Rasullullah dan para sahabat, dan dilakukan pada hari Jum'at.

Seribu senyuman
belum tentu
menawan hati

satu jelingan sudah cukup
menimbulkan rasa
benci
membina
mengambil masa
meruntuh
sekelip masa

Selamat Menyambut

Ramadhan

Ikhlas Dari Kami Sekeluarga....
ecatir.blogspot.com

*Maafkan la sekiranya ada perlakuan yang mengguris.. perkataan yang menghiris..kekasaran tutur bicara yang tak sepatutnya di blog ini.. halalkan segala apa yang diberi kepada kami.. moga Ramadhan kali ni bakal menjanjikan 1001 kegembiraan buat kita semua.. semoga amalan kita diterima oleh Nya.. insyaallah.. *

10 comments:

Nana said...

selamat menyambut ramadhan al-mubarak

SYAbAR said...

Semoga ramadan kita tahun ini disulami amalan ibadah dan kebajikan sebaik mungkin. Amin.

iedaLUVsham said...

samat menyambut bulan ramadhan echa! ;)

Echa said...

selamat menyambut bulan ramadhan semua.. malam ni jangan lupa g terawih yeee. hehehehe... jangan lupa bangun sahuuur.. biasanya hari pertama nak sahur ni cam rajin skit.. dah lama lama tu.. malassssssssss.. hehehe

mama tisya said...

salam ramadhan

Ummi Salsabila said...

Selamat berpuasa echa and wish u a blessed ramadhan to you and family.

echa, da dpt emel tak? ade bg emel adrres kite.

ni address kite
Raudhah Ishak
no 9 jalan Marmar Satu,
7/30A, seksyen 7,
40000, Shah Alam
Selangor

tq echa..:)

Echa said...

mama tisya..
salam ramadhan juga ye...

ummi salsabila..
tak dapat pun email.. tunggu jugak alamat.. ok.. noted.. minggu depan kita pos yeee.. tunggu..once dah pos je, kita bitau k.. .neway, salam ramadhan juga...

♫♪Cik Puan Mimi ♫♪ said...

Salam ramadhan untuk echa sekeluarga.. semoga kita sama2 mendapat keberkatan berpuasa di bulan yang mulia ini..

zh-ena said...

salam ramadhan utk echa sekeluarga

IBU AMY AFY AQY said...

nanti ambik kad ramadhan kat blog akak ye.B-)