Tuesday, August 25, 2009

3 Tahun Sudah...

3 tahun yg lepas.. selepas maghrib, tanggal 25 Ogos 2006, saya sah menjadi isteri en.somi.. sedih? gembira? rasa gembira je lebih time tu.. hehhehhe... buruk pangai.. tinggal lagi tak pat nak sengih lelebih je.. kang org ckap meroyan lak.. hahahha..

3 tahun berlalu.. kini kami dianugerahkan seorang cahayamata lelaki.. Muhammad Aqeef Haiqal.. yang comel.. (ateeee.. anak sendiri kan?? haruslah ada pujian melangit.. comel.. bijak.. pandai.. dan sebagainya.. )..:P

3 tahun adalah tempoh yang agak muda bagi rumahtangga kami kan??? orang cakap baruuuu setahun jagung.. padahal dah tiga tahun dah.. jagung pun dah tua.. hehhe.. biasalah.. dalam rumahtangga memang ada gaduh gaduh kecik tu.. gaduh gaduh manja gituuu.. gaduh gaduh.. pastu pujuk hati sendiri.. itu lumrah la.. dah tiga tahun katanya... tunggu la 10 tahun lagi ke.. masa tu dah muak kot nak majuk majuk ni... memang konfirmla takde sape yg nak pujuk.. tapi camner pun, alhamdulillah kami bahagia... pahit manis, asam garam rumah tangga la kan.. masin, masam.. camner pun.. somi kita jugak.. buah hati pengarang jantung jugak..

3 tahun, 30 tahun (insyaallah) akan datang pun, harapnya rumah tangga kami berkekalan hingga ke akhir hayat... moga kebahagiaan sentiasa menyelubungi kehidupan kami sekeluarga.. aminnnn.. kalau ada rezeki.. tambah bilangan keluarga.. kami terima.. insyaallah.. (ni aku dah jawab awal ni.. konfirmla ada yg akan tanya 'bila lagi nak tambah.. '.. heheheh)

3 tahun yg lepas....
nampak jugak la en.somi senyum kan..


3 tahun berlalu....

makin lama. makin masam.. hahahaha.. cam kena paksa amik gambo.. takpe.. takpe.. still lap uuu.. sepenuh hati saya ... sayang selalu.. muahh.. muahhh.. tima kasih atas segalanya.. walaupun kekadang awak ni garang cam singa..kekadang kelakar cam mr.bean.. kekadang tu manja.. kekadang lak mengada.. menaikkan darah saya, walaupun awak tak romantik cam dato'k yg wish tok ti epi annivesary kat suria fm, tapi awak tetap lelaki no.1 di mata, di hati dan di jiwa saya.. biarpun awak tak tough cam arnold, tak ensem sangat cam brad pitt.. tapi sayang saya tak berubah.. sayang awak sampai bila bila... :P



adiah anniversary.. dah bagi awal yee... jangan nak cakap 'mana adiah anibesari'... yeee..

my hadiah?? tak pat lagi.. harapnya dah puji sket kat atas tu.. dpat la enbeg baru ke.. purse baru ke.. jam tak nak.. tahun lepas dah dapat jam... hahahahah.. (demand giler.. )

25 comments:

Sy4Hn!3 Z4iLA AyOP said...

Hai Echa..tahniah dah 3 thn dah bersama..Echa Sya nk tanya la Hubby Echa nie sape nama dia? Dulu dia study dekat KPM,Kuantan ke? Then sambung dkt BMI,Gombak..muka hubby Echa..mcm kawan Sya masa belajar dulu..tp dah lupa nama..muka jea nampak familiar..

Echa said...

tq.. tq.. alah syah.. bukan.. bukan.. dia dulu satu sekolah ngan saya... pastu g teknik, pastu g UM.. hehehhee

ratna said...

happy anniversary.. semoga berkekalan hingga ke akhir hayat.

Echa said...

tq kak ratna.. aminnnnnnn..

*Miss Geli^ said...

alahai..romantisnya...

wei, gambar last tu nampak skit berisi laki yu....

kasi la gomuk skit laki yu tu..cian dia nanti orang ckp yu dera dia..

niwei, heppi annibersary

MamaVogue said...

HaPPy Anniversary...moga bahagia selalu!

unlisted_one said...

Echa,

Congrats on ur anniversary! 3 tahun tu lame tau,..saper ckp tak lama..dah sedang elok nak tambah lg satu ni..huhu..

SYAbAR said...

5 tahun pertama adalah fasa pertama perkahwinan.... untuk belajar mengenal dan memahami pasangan masing2. Congrate dik... 2 more years 2 go.

Tambah la lg bilangan ahlis keluarga....

nza said...

hepy aninersr....moga pjg jodoh. Biasa le idup brrumah tangga ni..ada manis, pahit, masam, dn mcm2. byk le brsabor ye dik..

.:fyzz:. said...

unsangkarable yer dh 3 thn..aku pun cha dok count down nih ..bulan 12 nih cukup 5 thn..pepun aku doakan jodoh ko ngan mr hubby kekal hingga ke anak cucu cicit piat semua yer cha..
amboi demand tak hengat..nak hendbeg ataupun purse baru yer..camne kalau mr hubby bagi kad raya je ..yer la kan ke raya dh dekat..

Echa said...

cik geli.. itu dah pilih gambo paling nampak romantis dah tu.. haahha.. nampak berisi?? alhamdulillah ar.. aku ni takut gak kalau tetiba ada orang datang cek umah.. dapat maklumat berlaku penderaan kan.. hehehehe.. aku dalam proses nak gumukkan dia nehhhh.. :P

mamavouge.. tq..tq.. aminnnnnn

unlisted one.. lama tak lama ar... tapi cam baru je.. kejap masa berlalu kan??

kak syabar.. tima kasih.. 2 years more kan.. moga berkekalan.. aminnnnnnnn... insyaallah kalau ada rezeki..bertambah la lagi...

nza.. tq.. aminnnn kak...

Echa said...

fyzz..
tima kasih.. unsangkarable kan?? aku pun sama ler.. cam baru je... ko dah nak masuk 5 tahun kan.. meh ler kita berjemaah menambah ahli keluarga... aminnnnn... kad raya pun ok lah.. hehehe.. dah kad anniversary tadek. hahahha

mama tisya said...

happy 3rd abbiversary..smoga berkekalan hingga akhir hayat

::It's Me:: said...

hepi aniveseri echah....semoga berkekalan ke akhir hayat...

ayang said...

hepi aniversary bahagia ke akhir hayat.. nambah manyak2 adik utk aqeef yek.. hehehe

Echa said...

mama tisya..
its me..
ayang..

tinkiu beri much... hehehehe...

UmmiKhayra said...

Congratulation.... Anni awak sama dengan birthday anak saya and sehari awal dari anni saya.

Semoga berbahagia untuk selama-lamanya...

NenekPenne said...

all the best....

NurShahFamily said...

hai echa ..... tahniah yer ... semoga setiap tahun echa ceria cam thn nie....

aLoNg@Na said...

epi aniversary echa..
dh kna tmbh sorang lg dh ni..
mg bhgia kekal hga ujg nyawa..

MamaDamia a.k.a Haiza said...

ramai gak ye sambut anniversary bulan 8 nih...appy 3rd anniversary ye...my 2nd anniversary is on 31st August..selang 6 hari jek..semoga bahgia n kekal selamanya...(ni doa tuk diri sendiri sama ni)... :)

~aSHa~ said...

hepi aniversary..aku copy paste ayat ;syabar' tu '5 tahun pertama adalah fasa pertama perkahwinan.... untuk belajar mengenal dan memahami pasangan masing2'

so jauh lagi penjalanan...byk lagi pengalaman...luas kan pandangan...

semoga bahagia hingga ke syurga ye...kat syurga doa2 dpt jumpa suami...insyaAllah,

♫♪Cik Puan Mimi ♫♪ said...

happy anniversary echa.. semoga kekal hingga ke akhir hayat... akak pun tak lama lagi nak sambut gak.. hujung bulan ni.. kita kawin bulan yagn sama la. hehhe

Y@ZeD@ said...

wahhh echa, sama bln ler ngn akak ekk..!! juz nk wish hepi enibeseri.. semoga berbahagia hingga hujung nafasssss...!!

:)

Echa said...

tq semeee yg wish... bulan 8 ni rasanya ramai jugak yg sambut hari istimewa kan... tapi bulan 8 ni jugak la seme benda nak kena kuar duit.. huwaaaaa.. roadtax mati pun bulan 8...