Tuesday, August 25, 2009

Bulan Menguji Kesabaran ke Bulan Meluah Kemarahan??????

Bulan Ramadhan ni kan bulan kena banyak sabar... seme orang pun cakap camtu kan??? patutnya begitulah.. aku pun menahan kesabaran.. sedang menahan kesabaran ni... kalau tak pose ni, memang aku maki terus.. hamik ko! tolongla.. katanya orang Melayu ni kaya ngan budi bahasa.. 'budi bahasa.. budaya kita.. ' (nyanyi ikut rentak lagu dengan penuh semangat yeee) :p
ko dengan takde salam nyer... takde intro, terus terjah terjah.. apa hal ko ni??? ngapelah aku tak tanya nama dan dari mana datang asal manusia camni tadi?? lupa giler aku... kalau tak, pas bis je pose sok, aku le antarkan 'kad raya bunyik bunyik pada ko' kan?? kan?? bole ko bingit bingit kat tinge aku.. pekik pekik.. tanya nape network slow.. !! ko ingat aku ni jaga network 24 jam?? ko ingat aku ni hard disk? dah aku jawab dengan lemah lembut.. ko lagi tinggi sore kan?? iskkk.. iskkkk.. rasanya elok gak kalau ko ni aku transferkan dalam utan.. kawan ngan tarzan.. ko kan suke mekik mekik.... sesuai lah tu.. bole ko jerit dengan ayat cantik camni?? 'kenapa network sini lembab sangat ni?? bagi saya cakap dengan network.. '.. pleaseeee la.. sebelum ko bukak mulut.. tulis dulu ayat nak cakap tu.. jangan nampak kelakar sangat.. network blom tumbuh gg lagi nak blajar cakap.. takde terima kasih.. takde penutup langsung.. kalau ko pmpuan, aku le paham la kan.. pmpuan ni memang kekandang banyak sangat 'pembawakan stiap bulan'... ini ko lelaki.. ai banggggg.. datang bulan jugakkkk keeeee???

aku senyum... senyum.. sabar.. sabar... kan sabar tu separuh daripada iman.. habislah pahala pose ko.. (itupun kalau ko pose la kan. ) tambah pahala pose aku arini.. hahahahahah..

lagipun lagi bagos kalau aku pikirkan nak berbuka pose kat mana malam ni.. kan? kan? candel lite dinner ke?? ke beli je kat baazar, makan kat umah..hehehe...ari anibeseri tak le memarah.. tunggu esok la.. kalau ko kol esok, mgkin aku 'tarbiah' kan ko sikit la kan.. bagi slow skit sore ko tu.. hehehehe..


amek ais ni.. ko panas kan?? panas kan?
sal network ko nak hangin kan??? telan ais ni yeeee..
bagi sejuk satu badan... :P


9 comments:

~aSHa~ said...

ehehehe
pandai echa ko menyusun atur ayat...dlu BM ko dpt bape ek..mesti A ni kan...wutever...

aku rasa echa org tu 'tak dpt' kot mlm tadi..sbb tu hot sana sini..ehehehe

SYAbAR said...

elok kau bg ais tu sbb ais asalnya air, so cantik sgt la org marah disogokkan ais...

senyum pulak adalah penawar kan dik... kita seiausaha ni tak dpt elak hal2 camni, sabor je lah

n0n0n said...

sabor kak....senyum dan maintain je......jgn ngamuk mcm gorilla dah arr....

Mr & Mrs MonDoK said...

.:: Happy Anniversary... ::.

Echa said...

asha..
ayat tunggang terbalik.. tu ko cakap susun atur ke..heeheh.. BM aku dulu 3 je.. UPSR je dapat A.. eheeh.. aku ingat gitu jugak ar kan.. sian dia...hehehe

kak syabar..
itulah pasal.. memang kena hadap ajelah.. tapi kekadang melampau lampau..kita sejuk.. dia panas panas lak..

nonon..
sabo la ni.. gorilla tu sesuai kawan ngan dia je.. aku ala ala tupai gitu..hahahaha

Mr&smp..
tq.. tq.. dugaan anniversary ni. hahahahaha . tetiba jek.. heeh

unlisted_one said...

Sabar Echa,..keje berdepan dgn org ni, diaorg nak lepas rasa tak puas hati tu tak tau kat mane, org yg angkat fon tu la jgk yg kena..

Selamat berpuasa ye dan tahniah sbb bersabar dan tak 'sound' balik org tu.

.:fyzz:. said...

fuh..terliuq tengok ais tuh tp pe kan daya..posa..pepun sabaq yer cha...

AiNeRzA said...

bulan2 posa dapat tengok ais pun rasa tergugat jugak...hihiihi

zh-ena said...

baik terus rendam dlm ice jea