Saturday, August 22, 2009

My Aqeef is 2 years old alredi!



harini.. 22 Ogos 2009, jam 9.59pg genap umur Muhammad Aqeef Haiqal 2 tahun... sekejap je rasanya masa berlalu.. ingat lagi pada tarikh 21 Ogos 2007, 2.30 pg (kalau tak silap) ibu terbangun nak ke toilet.. tengok ada tompok darah.. anak pertama la katakan.. cepat giler gelabah.. kejut babah seme, cakap cam ada kuar tanda.. terus gerak g sepital.. tapi memang takde sakit langsung masa tu.. sampai sepital.. GH, cam bese la... lengah sana.. lengah sini.. cek itu.. cek ini.. seluk sana, seluk sini.. bukaan 1 cm.. tapi memang takde rasa sakit pun.. rilek je cakap kat nurse lapar.. nak g makan nasi lemak.. hehehe.. g makan nasi lemak dulu kat jalan hang tuah.. pastu sempat la balik umah dulu.. lepak lepak.. sampai nurse call marah marah.. tanya nape lama sangat makan nasi lemak.. dia bising.. sbb dah ada bukaan 1 cm kan.. ala.. rilek ar...:p gerak lik ke sepital. masa tu mujurlah rumah sewa ngan sepital tak jauh.. dalam 10min perjalanan camtu.. sampai sepital terus cek bb.. progress slow.. lama tu baring.. bosan giler.. yg bosannya sbb takde tanda sakit langsung.. cuma darah je kuar.. so, malam tu memang konfirm la tido sepital.. nak buat camner.. ikut ajelah.. dalam kul 10malam tu.. lapar giler.. en.somi belikan nasi goreng kampung.. dah belasah nasi goreng, roti ngan air milo, bantai tido.. dalam kul 12tgh malam tu.. dah rasa contraction sket.. 1/2 jam sekali kot sakit.. bitau gak ar kat nurse.. dia suh tunggu contraction tu kerap.. iskkk. yg 1/2 jam sakit ni pun cam tahan tak tahan je.. ni kan nak tunggu lama lagi.. tahan ajelah.. tak dapat tido pun.. jalan jalan round ke wad tu.. nak kurangkan sakit tu.. dalam kul 4.30pg 22 Ogos 2007 tu, siap siap mandi seme.. sms en.somi suh datang bwak barang seme.. sbb masa tu sakit dah 5min sekali.. memang tak bole tahan dah.. kejutkan nurse yg terbongkang kat kaunter tu.. bitau sakit 5min sekali.. dia suh lepak dulu sebelah dia.. giler hapa.. nak nangis dah.. dalam kul 5 pagi tu barulah dia cek bukaan.. baru 5 cm.. cam lambat je rasa.. masuk ubat bontot seme.. suh berak la kan.. takut giler nak berak.. hahahaha.. takde pengalaman.. beselah.. so, dalam kul 5.30pg naik kusi roda g labor room.. itu pun setengah jalan je.. setengah jalan lagi jlan kaki keee.. berat sangat agaknya dia nak tolak.. masuk labor room ni iskk... takut tul bila ingatkan.. bukaan dalam 8cm tu baru en.somi bole masuk teman.. GH camtu la kan.. bukan swasta.. time tu rasa cam iskkk.. memacam la rasa kan?? yg dah ada peng.alaman tau la kan.. :p nurse bagi injek kat peha ngan gas.. tak tau la nape.. agaknya sbb bising sangat mulut aku ni tahan sakit kan.. sakit tinge dia.. hahaha.. mamai giler time ni.. sedar sedar dokter suh push je.. giler org ngah syok tido dia suh push.. nak marah rasanya.. :).. at last, kuar gak bb.. dalam 3/4 kali push kot.. kul 9.59pagi, 22 Ogos 2007, kuarlah bb kami.. Muhammad Aqeef Haiqal.. 2.7kg je... tapi cam beso sangat rasanya time nak teran tu.. hehehe.. camner la kalau bb yg 3kg ke atas tu kan?? seme kuasa Allah la kan.. dan sesi paling seksa rasanya sesi jahit.. alahaiiiiii.. tak yah citer la.. dari jam bersalin tu.. kul 1.30t.hari baru la kuar dari labor room.. malas nak citer.. ubat bius pun tak rasa... yg rasa serik.. hahahhaah.. tak baekk kan.. tapi masa tu rasa serik la.. skang ni bila tengok anak besar depan mata.. dah pandai cakap seme.. rindulah bb yang baru lahir tu.. bau dia seme.. insyaallah.. tunggu ajelah.. hehehe.

dan pada 16 Ogos haritu.. kami buat sambutan besday Aqeef yang kedua kat KFC jusco.. memang saje buat kat luar.. lagipun besday jatuh bulan puasa.. so, kami buat awal. takde jemput sesiapa pun.. cuma family je.. ini antara gambar haritu.. ucapan terima kasih pada maklong n family yang sponsor kek besday yang cantik dan sangattttt sedappp.. ada dua perisa ye.. blueberry dan coklat.. besss nyerrr.. tq.. pada seme yg b agi adiah aritu.. thanks.. jasamu dikenang.


Untuk Aqeef : Ibu dan babah doakan agar Aqeef sihat sihat selalu, dipanjangkan umur.. dan sentiasa dimurahkan rezeki.. moga berjaya dan jadi orang yang berguna di masa hadapan.. amin..

19 comments:

Dj Epoi said...

Selamat Hari Lahir & Selamat Berpuasa

Dj Epoi said...

Cute Gibik2 Lu.....

Y@ZeD@ said...

Happy Birthday Aqeef.. wahh, jap jer dah 2thn ehh..semoga jadik anak yg soleh..!! aminn

** cute mehh, budak2 letak mask kt leher...trend ka?? hahahah

zh-ena said...

cepat ajer masa berlalu..meningkatkan usia ank kita

mama tisya said...

happy 2nd busday aqeef..smoga jd ank yg soleh

::It's Me:: said...

hepi besday aqeef....buat ko, aku n family ucapkan selamat berpuasa...

mama uzma said...

happy birthday aqeef..
comel sgt dia...
jadi anak yg baik & bijak..
amin...

.:fyzz:. said...

Happy besday aqeef ..yg ke 2..moga jadi anak yg soleh dan baik ati...jangan sakitkan ati mumy key...Selamat berposa pd ko echa n family...

SYAbAR said...

Happy Bday Aqeef. Lawanya kek dia, lawa mcm maknya... Moga Aqeef membesar sbg anak yng pintar, cemerlang kehidupan. Amin.

midot said...

hepi belated bday Aqeef..dah besar anak ko Cha..bila nak tambah family ni..ikutilah jejak ktorg..

Echa said...

Dj Epoi
tq.. selamat berpuasa jugak... gibik tu mende tu??? cute 'mute' ke.. heheheh

kak aida... tq.. saya tolong aminkan jugak. amin. amin..
trend budak berdua tu je.. jangan tiru aksi itu yeee.. hehehe

zh-ena
memang cepat masa berlalu.. rasanya baru je lahirkan dia... dah dua tahun dan..

mama tisya.. tq..

ije.. tq.. selamat berpuasa jugak untuk ko n family

mama uzma..
thanks.. saya pun harap camtu jugak.. aminnnnnn..

pijot.. tq.. selamat berpuasa jugak..

kak syabar..
tq.. mak lawa cam kek ek.. a'ah.. bulat cam kek bola tu.. hehehehe..

midot.. tq
aku ngah amik turn ni.. ko doakan yeee. aminnn..

SYAbAR said...

ECHA,

Sebelum orang lain ucap, Kak SYAbAR nak dulu ucapkan SELAMAT ULANG TAHUN PERKAHWINAN buatmu dan suami esok hari. Moga rmhtangga yang dibina bahagia dan beroleh rahmat Allah hingga hujung nyawa. Amin.

Esok ajak la hubby pi buka posa kat hotel...

ayang said...

Hepi besday Aqeef.. cepat masa berlalu kan?

Echa said...

kak syabar.. tq ni 1st wish ni.. ala. terharunya laaaa.. baru lagi kan usia perkahwinan ni.. baru 3 tahun.. jauh lagi nak pegi tu.. tak tau la lagi plan nak berbuka kat mana esok.. hehehehe

ayang...tq..
memang cepat.. dah 2 tahun dah...

.:Iz-AnN (",):. said...

sya...big boi dah bujang ko ni...rasa syahdu jek bila nengok anak dah membesar kan...pepun hepi besday aqeef...p minta kat ibu nak adik tau...

..nOj.. said...

hepi besday aqeef... moga menjadi anak yg baik ye cayang...
cpt nye masa berlalu kn....

Nana said...

happy belated brthday aqeef

Echa said...

izan.. dah beso kan.. hehehe.. rasanya baru tengok dia kecik cinonet dulu..

nojah.. tima kasih..

nana, tq jugak..

*Miss Geli^ said...

hepi besday aqeeff...

besor kek tu kan..kebetulan mummy tengok masa ari puasa..amarah je mummy tau