Tuesday, August 18, 2009

'Contest Before & After Makeover'

STICKY MODE !!!

Dah menyebok, menempek kat blog org laen, join kontes sana sini, aku rasa nak buat kontes lak.... hehehe.. (ni kes teruja masuk contest tapi tak menang la ni) heheheh.. so, saya budak baru belajar dan mesti banyak kekurangan di sini.. harapnya semua sudi join contest ni yeee..

ok.. mari kita semak contest apa??


CONTEST BEFORE & AFTER MAKEOVER

Peraduan ini DILANJUTKAN SEHINGGA 16 OGOS 2009!

Syarat Penyertaan:
Mudah saje.. tak yah pening pening bagai... Cuma perlu:::
  • Menjadi FOLLOWER di blog ini (paksaan ke ni?? heheheh)
  • Nyatakan LINK blog ini dekat entry memasing. Jadikan contest ini sebagai STICKY MODE .. senang nak semak balik nanti..

Cara-cara untuk join ialah :
  • Aplodkan sekeping gambar anda yang suci tanpa makeup (blom make over) dan sekeping lagi gambar selepas di make over... Gambar yang paling menyerlah ataupun memang nampak ketara kelainan antara sebelum dan selepas makeover adalah PEMENANG. - (Gambo Kawen Pun buleeee.. yg blom kawen.. Gambo Tunang pun bule.. janji ketara perubahannya... )
  • Ceritakan sikit tentang gambar tersebut (bila.. dimana.. untuk apa diambil) - (gambar banner contest mesti ada yeee..)
Last, but not least, Tinggalkan link entry anda di blog ini


Jadi, mari reramai sudi sudikan lah memeriahkan contest nih!

Hadiah?? mesti ada hadiah.. tapi jangan harapkan hadiah mewah yeee.. hadiah akan diberitahu kelak.. yg pastinya comel.. kiut... heheheh.. (nak jugak tu... )

Diharap hadiah ni hanya sebagai cenderamata kepada pemenang.. tiada hadiah yang mahal-mahal.. harap semua pemenang berpuas hati.. lagipun tujuan contest ni diadakan adalah untuk suka suka dan mengeratkan silaturrahim antara kita... yelah.. ada yang belum kenal lagi kan???

ha.. inilah masanya...ha.. tunggu apa lagi?? senang sangat tu.... mari.. mari..


*syarat pertandingan mungkin akan diubah dari masa ke semasa.. tq

63 comments:

e-caR NazRin aka ibuEiymann said...

salam..
nk tnye..klu gmbr AFTER tu gune gmbr kawen leh x?? konpem lar gmbr kawen kite dimakeup bagai kan..hehe..

Mama Qaseh said...

betul2..gambar kawen bleh??waktu biasa2 ni makeup pon biasa2 jer..

SuZiE said...

haah la.. gambar kawen bleh x???

Echa said...
This comment has been removed by the author.
Echa said...

gambo kawen?? bole.. bole.. sbb gambo kawen dah memang sah sah lawo kan... hehehehe...

Hanz said...

Menarik! Teruja nak join...tungguu...

Echa said...

meh join meh.. meh meramaikan majelissss...

..nOj.. said...

kak eca... sy nk bantah sket la... akak ni kna letak tarikh tutup la patutnye... senang org nk masuk... pastu lg sy mcm xsetuju sgt la klu letak gambo kawen...

Echa said...

noj.. kenapa ek tak setuju letak gambo kawen??? tak semestinya gambo kawen.. gambo tunang.. gambo g makan malam.. gambo dating.. gambo sesaje makeup nak tunggu somi balik pun buleeee.. asalkan ada gambo sebelum dan selepas tu...

tarikh tutup akan ditetapkan kemudian.. yg pastinya sebelum november nanti.. hehehee... sabo yeee..

.:Iz-AnN (",):. said...

gambar kawin dah tentu aku kalah...uhukss..

*Miss Geli^ said...

brape gambar bole letak ni kak echa??20 keping gambar bole tak?

mama uzma said...

wahh...
best2..!!mesti meriah nanti..hihi..

Echa said...

izan.. blom cuba blom tau.. sila masuk... jangan segan..

nora..
wei.. kat syarat dah bubuh tu.. 'sila letak sekeping gambo sblom dan sekeping gambo selepas make over'...
ko jangan over lak nak letak 20 keping.. tau ar bekas model... ratu cantik tahun 99... hehehehe..

Echa said...

mama_uzma.. ha... sila masuk.. jangan segan segan..

TH said...

wah.. contest fun ni.. hee. jangan lupa blog aku akan ada contest. datang :)


xoxo
http://alsomommy.blogspot.com

eRiNsZ said...

nak join.. tapi tunggu eak...
nak make up-makeup dulu

ngeh ngeh ngeh tunggu kiter5 tau jgan tutup..

Echa said...

TH.. meh ar join..

Erinz... yelah.. kita tunggu ar ni.. erinz masuk je, kita tutup.. hehehhe.. :p

mama tisya said...

wah2 best2 ni..ada gmbr makeover..tp gmbr b4 tu tkde plak snap tp kalo amik gmbr utk b4 tu mn2 gmbr bole ke?

Echa said...

mama tisya.. gambar b4 tu.. tak kisah gambar mana mana.. syarat cuma nak perubahan yang betul betul nampak ketara je... pemenang pun diadili dari cara itu..

mama tisya said...

ok tq...nanti akn inform kalo entry dh siap

Echa said...

mama tisya, kalau entry dah siap, masukkan entry tu di bahagian -penambahan maklumat yeee.. sbb seme entry penyertaan mesti diletakkan di situ yeee.. tq

Echa said...

KEPADA SEMUA.. HARAP SEMAK ENTRY MAKLUMAN TAMBAHAN YEEE.. CONTEST AKAN DITUTUP LEBIH AWAL IAITU PADA 14 OGOS 2009.... HARAP MAKLUM!

n0n0n said...

yg laki leh masuk tak ni?tgk ramai pompuan je kak?waakkakakakaka....baru terpikir nk buat muka 2faces(sebelah mekap sebelah lg tak).....wakakakaka...

een said...

ai echa..saya nk join gak contest nie..erm n n3 saya
http://anakku-een.blogspot.com/2009/08/contest-before-after-makeover.html

sila lawat yerk..tgk2 kalu tak cukup syarat bgtau yerk

mama tisya said...

echa..dh submit kt entry contest..so kalo ada syarat2 yg blum memenuhi sila inform ye...tq

Hazlina Shahrel Mummy Fia said...

ku dah tepek.. sila la jengah ...

http://hazlinashahrel.blogspot.com/2009/08/contest-make-over-la-plak.html

AyuMi said...

Hi Echa..salam perkenalan...

Nak join jugak ek...

hehe

http://life-ayumi-now4eva.blogspot.com/2009/08/contest-before-after-makeover-sticky.html

TQ...

mama kyra said...

salam...
saya dah join contest ni rasanya semua syarat dah lengkap..kalau ada ape2 kesalahan tolong bagi tau k..singgah la my blog hasroylin.blogspot.com

Yatie said...

salam perkenalan yer, ni ha ku dh join syarat2 semua telah dipatuhi, sila la terjah

http://amyatie2.blogspot.com/2009/08/contest-before-after-makeover.html

Yaya said...

lupa lak..blog yaya --> http://miracleyaya.blogspot.com

MyHeart said...

hai echa....sue nak join contest ni..

ni entri pasal contest ni http://sweetserrina.blogspot.com/2009/08/contest-before-after-makeover.html

sila la lawat ek...thx

*Miss Geli^ said...

kak echa,

saya dah join contest kak echa...

sila ke Http://cikgeligeli.blogspot.com


mekasih

Mea Myra said...

haluu.. nk btau, myra dah buat entry ek.. terjah ek nnt bila free.. tinkiew..

My contest =)

Iryani Noor said...

Salam perkenalan Echa...
saya nak try masuk contest nie gak la =p...
http://anglelady.blogspot.com/2009/08/contest-before-after-makeover.html

intanloveamir said...

salam kenal..

nk join gak this cntest...

layari http://4love-diamond.blogspot.com

gud luck for me!!!..hehe

Reflisia said...

hye..kita dah join..tgk lah :
http://cincinmasmerah.blogspot.com/2009/08/contest-before-and-after-makeover.html

zh-ena said...

salam echa..msk sini pas tau ader wat contest..pas nie blh la kita tukar2 link erk..nice blog :D

nie link utk contest ena..sila la lawat..klu tak ckp syarat bgtau ajer nnti :D

http://zh-bucuk.blogspot.com/2009/08/contest-begore-after-makeover.html

AziE-rAh said...

ai echa..
Mama Imran pun join contest nie..
Feel free to visit my entry at
http://mawar-ayu.blogspot.com/2009/08/contest-before-after-makeover.html

sila lawat yerk..
But sorry tak buat sticky mode. saya budak baru belajar... Nak blajar tak sempat, esok dh nak ke Johor. Next week baru buka blog.. Maaf ya, Hope blh diterima. TQ.

UmmiKhayra said...

Salam...

Sempat lagi kan nak join contest nih... :)

Feel free to visit mine:

http://little-khalifah-and-us.blogspot.com/2009/08/contest-before-after-makeover.html

Iryani Noor said...

Salam Echa,
saya tak ingat la saya dh post link tu kt sini ke belom...... macam dh tp tak kuar kt sini ekk??
apa2 pon nie saya nyer link yer =p

http://anglelady.blogspot.com/2009/08/contest-before-after-makeover.html

kakyong said...

salam echa

kakyong dah buat n3.. tp tak berjaya nak follow... dah byk kali tekan button Follow tu.. camno ni..

btw, fyi, kakyong dah follow lebih 300 blog... takut kena blocked by blogger jer...

kalo u boleh consider my n3.. here it is..
http://kakyong72.blogspot.com/2009/08/contest-before-after-makeover.html

thanks.

MamaDamia a.k.a Haiza said...

saya pun dah join contest ni...sila la jenguk entry saya kat link

http://mamaadablog.blogspot.com/2009/08/contest-before-after-makeover.html

*malam tadi dah bagi link kat enrty lagi satu tu...ni antar kat entry ni plak....hihihi*

Nana said...

SALAM..SORRY BARU PASAN TARIKH TTP ARINI XTAU LA SEMPAT KE X NI..CUBA NASIB JE..

http://ibudamia.blogspot.com/2009/08/contest-before-after-makeover.html

Nana said...

SALAM..SORRY BARU PASAN TARIKH TTP ARINI XTAU LA SEMPAT KE X NI..CUBA NASIB JE..

http://ibudamia.blogspot.com/2009/08/contest-before-after-makeover.html

zura said...

yea, baru 1st time join contest nie...xtau r betul ke x..

http://zuraazman.blogspot.com/2009/08/contest-before-after-makeover.html

DaKoSue said...

kak nih url nyer....harap2 sempatlah sy join nih n3 dah lama buat tp bz ngan ank baru ari nih sempat publish...


http://dakoris.blogspot.com/search/label/Contest%20Before%20And%20After%20Makeover

Ummi Salsabila said...

slm ini en3 saya.masih sempat kan? nnt jemput2 la tgk yer...

http://ummisalsabila.blogspot.com/2009/08/contest-before-after-makeover.html

..nOj.. said...

kt mane duduk nye entry aku ni... xde pn... aneh... ok ai letak semula kt cni...

http://my1sybb.blogspot.com/2009/08/contest-before-n-after-makeover.html

Haizum said...

Salam Echa,

Haizum nak join juga contest ni... first time ni...walaupun tarikh akhir...tapi cuba jugak....

http://haizumhashim.blogspot.com/2009/08/contest-before-after-makeover.html

sile la lawati ya...
thanks...;)

-DiraDiya- said...

Salam..

Smlm dh ada tggal jejak kat entry yg tjuk dia.. (Penambahan Maklumat)..
tp ari ni tggal jejak kt cni la plk ek..
terjah blog sy k nnt..
http://nadira-barry.blogspot.com/2009/08/contest-before-after-makeover.html

thanx..

~aSHa~ said...

aler takde gambo yg cantik la...seme hodoh2 ni

chugie said...

salam.. nak join contest ni gak lah.. buleh lagi kan??

SASYA WILLIS said...

ohooo..dah terlewat ke nak join contest ni? :)

oppsst..br tgk arini yer lastday..hehe

btw salam kenal..am oready folo u..no paksaan :D

chugie said...

Saya dah join contest ni.. link saya kat sini ek:- http://iezmierah.blogspot.com/2009/08/contest-before-after-makeover.html

MyHeart said...

salam...

saya rase cam dah send link kat sini...tapi pelik plak cam takdek...
so saya tinggalkan link utk contest ni ek...sempat lagi ke???

http://sweetserrina.blogspot.com/2009/08/contest-before-after-makeover.html

mummYaeesh said...

ala...aci tak kita join ni... skang da kul 12.45 tgh malam... aci la ek.. nak gak masuk contest uols ni!

http://mummyaeesh.blogspot.com/2009/08/sebelum-dan-sesudah.html

iena said...

sory kak lambat nk anto link....dah publish smlm.....adeh...harap diterima ye.....plssss....
ni linknye....

http://iena-raihana.blogspot.com/2009/08/make-over-contest.html

defina said...

salam kenal tuan umah...
baru jer tau pasal contest ni...kat sini masih 14 August tapi msia dah masuk 15 August. takperlah....len kali lah join kalo ade rezki...

all the best pada semua yang bertanding... (^_^)

Kak Senduk said...

nyah mak nak join tau...mak dah add ko dah..mak tak kira mak tak kira

Kak Senduk said...

ala mak terlambat lah uolsss.. masih leh join x?

unlisted_one said...

err,..sticky mode tu nak buat mcm mane?

alahai,..blurnya aku ni...

unlisted_one said...

Cik Echa, kat sini ke nak letak link nya

http://unlistedone.blogspot.com/2009/08/contest-before-after-makeover.html

"myheart"-abieyazaly- said...

salam perkenalan...lorrrr sy nak join contest nih tapi penyertaan dah tutup..boleh lah yer tuan empunya rumahhh pleassss