Wednesday, January 4, 2012

Greenhill Resort Apartment Tanah Rata

Kami menginap di Greenhill Resort Apartment Tanah Rata

Ni ajelah masa aku call tu.. yang ada kosong.. 
dan dengan harga yg aku rasa 'di bawah sedar'.. :p

Dengan masa cuti sekolah.. cuti tahun baru.. 
Memang susah nak cari hotel / apartment area Brinchang tu.. 
Tanah Rata pun banyak yang dah penuh...

Apartment ni.. harga dia tak tetap.. 
Sbbnya ramai penyewa yang berlainan... 
Kebanyakkan nya jugak.. memang penduduk tetap CH.. 
Memang rumah derang la.. 

Kalau korang google pun.. memang beza beza harga.. keadaan dalam apartment
dan berbeza no telefon.. pilih ajelah kan.. :)

Yg aku dapat ni.. penyewa dia adalah berbangsa cina.. 
Sangat puas ati apartment dia.. 

Pandangan jauh..
Signboard masuk apartment

Ok.. nak bitau ni.. 
Aku haritu.. tunggu owner apatment kat Brinchang.. 
Jumpa kat depan Bomba Brinchang 
Dia bagi tunjuk arah jalan ke apartment

Sbb kalau bebetul.. memang tak tau kat mana apartment ni.. 

Nak mudah.. korang cari la Signboard Heritage Hotel.
Kalau dari Brinchang tu.. Signboard Heritage Hotel adalah di sebelah kiri.. 
Area Istana... Cameron Highland Resort seme tu.. 
Nanti korang naik je atas bukit tu.. 
Tengok sebelah kiri.. Ada signboard cam kat bawah ni.. 
Turun je ke bawah tu.. 
Kalau terus.. dah apartment lain.. :)
Apartment 3 bilik.. 2 bilik air.. 
(Master Bedroom attached bathroom with 1 King Size Bed + 1 Single Bed)
(2nd Bedroom with 1 King  Size Bed + 1 Single Bed)
(3rd Bedroom with 1 King Size Bed)

Bawah ni gambar bilik no.2
(Gambo bawah ni aku google je tau.. tapi memang sama dengan yg aku dudk tu)

Ni plak Hall dia... Luas.. 
Ada sofa beso.. meja kopi.. tb lcd kat dinding..
Ada astro juga.. :) 
Ni plak area dapur.. 
Ada meja makan 6 seater, Fridge, Microwave, Utensil seme tu.. ada la.. 
cuma dalam gambo google ni ada satu je pintu tepi tu kan...
Yg aku g ritu.. ada dua pintu.. 
Satu pintu toilet... 
Satu lagi pintu stor..  
K... Bawah ni gambo dari kamera.. :p

Ni keadaan jalan ke bilik tu.. lain macam aku tengok.. 
Tapi aku suka.. hehehehe

Oh yeeee.. cuma kan.. satu la.. ada lif.. tapi tak le fungsi. 
Rosak kot.. 
Sebaik aku dapat tingkat 1 je.. kalau tingkat 8.. pengsan.. :p
Rasanya kalau korang nak booking.. tanya la dulu kan.. 
Kalau ble.. mintak la tingkat 1..  
Pemandangan dari tingkap..
Nampak la kete kat bawah tu.. 
Jangan risau la sape yg sayang kete sangat tu.. 
Ble tengok kete setiap 2 minit.. hehehehhehe 
Kitaorang parking tepi bangunan tu je.. 
Ni bawah ni pemandangan belakang apartment tu.. 
so far... aku  sangat puas ati menginap kat sini.. 

Cumanya... yg aku tak baper nak kenan adalah.. 

* Jauh sket dari Brinchang (lagi jauh sbb jammed)
* Satu heater tak berfungsi... satu lagi ok.. sejukkkkk air dia. hehehe
* Dapur dia agak licin.. sbb tempias air dari sinki / toilet (tapi ada sediakan selipar)
* Lif tak berfungsi.. tingkat 1 ok lagi.. kalau tingkat 5? :)

Lain seme ok.. 
aku bagi 4* la... 

Ok.. harga plak.. 

RM330/nite
Ni rate tuk peak time la.. 
Kalau weekend biasa.. mesti lagi murah.. 
Pandai pandai la nego.. 

Tuan Tanah Kedaung Mr David / Mrs Vee
0123233880

Kalau aku ke CH lagi.. aku rasa aku tak duduk Tanah Rata la kot.. 
Bukan sbb pe.. sbb perjalanan tu.. ikut simpang pulai.. 
makan ati je.. hahahahaha.. 

So, mgkin stay Brinchang.. kat area Pasar Malam.. 

Apa pun.. masing masing punya pilihan kan.. :) 

5 comments:

Ieda AlHabsyi said...

kak, bestnyer g cameron, lama dah tak jalan sana, romantik gak g sana, leh peluk2, ahahhahaha! :)

Nana said...

tiga kali aku g CH mmg aku stay brinchang sebab happening! hehee

MRS. K said...

aku pegi dulu dok arabela apartment

eima said...

aku klu pergi berfamily dok kat country lodge brinchang klu pergi kami ber4 je iris hotel tak penah tmpt llain.....

Sabariah said...

Hai, blog cukup kemas. Boleh book greenhill resort apartmetn kat sini. Terima kasih :)