Friday, January 20, 2012

Coral Wonderland Melaka

Coral Wonderland ni... 

Ermmm.. camne ek nak cakap.. OK.. 
Bes lagi Aquaria... sbb aku dah pegi jugak Aquaria.. 
Aquaria lebih besar... lebih banyak binatang.. lebih luas.. lebih selesa.. 
Dan lebih international.. ahahahahhahha.. 

Tapi kalau korang nak merasa ke Coral Wonderland ni.. 
Takde salahnya.. ok jugak... 

Cuma kawasan dia sempit sket.. itu je.. 

Memula masuk.. ada kawasan untuk TOUCH POOL.. 
Tapi aku tak touch.. 
Sbb dia takde sediakan insurans tangan.. hahahahaha
Tu atas tu anak jerung kot.. hehehe
Tu dia pegang belangkas..  

Bawah ni gambaran tuk TOUCH POOL dia.. 
Dalam akuarium tu ikan.. dengan batu batu karang. 
Sebijik dalam akuarium kat umah la kot.. 
Cuma kalau kat rumah yg belakon citer NORA ELENA tu.. dia lagi besooooo kan.. hehehe 
Haaaa.. akuarium dia berderettttt je cam kat bawah ni... 
aku bagi gambaran jelas kat korang ni.. :)
Ok... Masa memula korang nak masuk beli tiket tu.. 
Org kat kaunter tu akan tanya.. 
Nak beli pakej untuk bagi shark makan ke tak.. 
RM10 tuk pakej tu.. 
Aku pun beli okkkkkkkkk.. 
Pikir bagi bapak jerung makan la.. hehehe.. 
Ok.. mari kita saksikan.. :p

Dalam tu nanti akan ada satu kawasan camni... 
Jambatan yang bawahnya ada kolam camni..  
Ok.. tiba kita di kawasan Shark Feeding Pool.. 
Pakej yang tuk bagi makan RM10 tu.. 
Dibekalkan dengan semangkuk kecik daging ayam ni ha.. hehehe 
Ko campak la daging tu dalam kolam tuk anak anak jerung ni.. hehehehe
Aku yg frust.. bagi terus dengan bekas tu. hahahahaha..  
Ok.. tapi bila pikir balik.. sebaik letak anak jerung.. 
Kalaunya kita bagi makan bapak jerung. takkan cukup semangkuk tu kan.. 
Takut dia mintak LEBIH.. hahahahaa

Ok.. kat situ ada jugak penyu... penyu ke.. kura kura.. entah.. 
Ok.. yg bawah ni paling besar.. tapi dalam gambo kecik je kan..  
Jalan jalan lagi... 
Ada la 
Ok.. penat jalan.. ble duduk duduk kat bangku situ.. 
Yg lobang kekecik tu.. ada ikan jugak dalam dia.. 
Memacam jenis ikan..
Ni apa ntah.. 
Ok... tiba jalan keluar.. ada gift shop.. 
Tapi takde apa pun yg nak dibuat gift.. 
FM pun tak kenan.. hehehehhe..  
Yang pasti.. adik sangat sangat happy... :)
dan Eksited..
Manakala si abang.. 
Penat.. dan takut.. sbb dalam tu agak gelap.. heheehehe... 
Sudahnya dia yg duduk dalam tu... :)

5 comments:

MRS. K said...

macam aquaria jugak la kekdahnya ye dak. masuk2 je jumpa touch pool tu.. ehehhe

Echa said...

aah.. tapi aquaria lebih happening... dan lebih banyak tempat nak dilawati... ni cam mini aquaria la... heheehe

~aYu~ said...

boleh la try gi tmpt ni. tempat kecik berbaloi la dgn harga dia kot.. hehe..

.:fyzz:. said...

msti syoik anak2 jenjalan tempt gini kan

...sWeeT uMi... said...

adusss...ingat bleh bg mak bap jerung mkn ekekeke....umi aquaria pun lum pergi...cian kan huhuhu...amboi adik mmg nmpk keseronokan dia tu heheheh