Tuesday, December 16, 2008

Saya dah kembali....

I'm Back!!! hehehe.. cam ler ada yg menunggu... perasan! neway... arini baru start keje... memacam benda nak stori mori ni... fesnya kita cita lu sal harga minyak yg turun lagi.. skang rm1.80 seliter.. alhamdulillah.. sangat la bersyukur sbb walaupun harga minyak turun, harga barang yg masih tinggi tu dapatlah cover sket apa yg patut kan...dan nampaknya skang ni dengan turunnya harga minyak ni, maka rasanya akan naik jugak la harga barang dan dengan naiknya harga barang, maka bertambah la bajet bulan ni lagi kan... hrmmm... dan bis citer sal minyak...

Jumaat, 12 Dec 08
Dalam kul 11 tu kami bertolak ke Taiping... Taiping Golf Resort. Lama gak ar perjalanan atas bas.. sakit gak ar pinggang... dalam kul 6 petang kami sampai dan terus check in... ermm... resort la kan.. cantik?? so far kalau tengok dari luar cam takde apa yg istimewanya... cam bese jek.. dan memang itu kenyataan la kan.. hehehe.. jahat aku.. dah la seme pree.. lagi tak mao bersyukur kan?? huhuhu... bilik twin sharing.. 318B.. dan aku rasa paling bes g bengkel ni ialah sbb bilik 'kami' saje yg mengadap balcony okkkkk.. sangat la sesuaiii tuk aku yg salu jiwa kachau neh.. hahahha... mgkin tempat ni sesuai tuk meke yg nak tenangkan pikiran la kot.. sbb memang aku rasa takde apa yg menarik kat sini.. sius la cakap kan... tapi so far bilik dia ok... puas ati.. dan pemandangan dia aku ske la... tak tau la orang laen kan... kalau dari balcony nampak la padang golf.. heheheheh.. hijauuuu jek la kan.. takde la nampak kete lori seme.. menyemak jek.. dok kg pun bley nampak kete tu seme.. hehehe.. dan tempat makan dia pun cantekk.. ada gambo.. nanti aku tempek yee... (banyak dah aku utang gambo neh.. dari REACH lagi aritu... sabo yeee):)ari jumaat kami start malam... bincang sket sket, bos aku pun tiba lewat sbb cari kuey tiaw kerang dia yg tak jumpa jumpa tuh.. dah minum malam, kami pun masuk tido...

Sabtu, 13 Disember 08
Dalam kul 9pagi kami start bengkel kami.. bincang sal SKT dan bajet tuk dept kami ni... blaaaa.. blaaa.. blaaaa.. dalam t.hari bos bagi cadangan yg memang diterima oleh seme.. 'arini kita berenti t.hari.. nanti mintak driver bawak uols seme pusing pusing bandar taiping.. mana yg tak penah sampai tu.. bley ar tengok tengok lake garden ke... bla.. bla.. blaaa.. '.. sangatlah kami setuju kan... so, petang tu takde dah sesi perbincangan seme.. tapi digantikan dengan sesi bergambar di lake garden dan sesi 'membayar zakat' di TEsco Taiping.. malam dalam kul 8.30 barulah start semula perbincangan dan cam beseeee.. pas minum malam memasing naik bilik membute...

Ahad, 14 Disember 08
Pagi dalam kul 9.30 kami dah bertolak ke umah kenduri NC kami ni... kata kat kedah.. tapi rupanya lom masuk kedah lagi..kat parit buntar jek rupanya... dan yg paling aku tak cayer la kan.. kami sampai dalam kul 11 gitu.. tapi yg ada cuma khemah jek... iskkk.. kami seme dok pelik.. 'dah selesai majlis ke.. ' 'majlis buat kat dewan ke'.. 'tak jadi ke majlis'.. hehehe.. 'LAIN PADANG LAIN BELALANG' la kan.. aku pun tak tau.. mgkin kat belah belah sana.. majlis memang bese mula lambat kot.. ataupun kami yg terawal. tapi rasanya kalau kat melaka, kul 11 tu memang dah nampak ramainya dah.. ni time kami sampai hanya ada sedare mara terdekat... tak lama pastu, barulah orang start pasang meja seme.. hehhehe.. so, kami dok lepak kat dalam umah ajelah kan... sambil tunggu nasi dihidang memandangkan depa ni guna katering.. so, takde apa yg nak dibantu.. kami tolong tengok ajelah... tapi besss...kawasan umah dia besoooo.. kat tepi sawah gitu... beh ar kan... banglo.. dah kata pun gaji beribu.. dan yg paling beh time makan.. sbb lauk dia banyakkkkkk.. ada 6 jenis lauk... cam bese la: ayam masak merah, dalca daging, ikan kering (ikan masin), kobis goreng, daging kurma kot, dan paling istimewa lauk bawang.. iskkkk.. tak penah jumpa ok... katanya kuah asam.. ntahlah... hehehehe... banyak lauk dia.. nasi jagung.. behhhhhh... dah selesai mengenyangkan perut, kami gerak dari kenduri tu dalam kul 12 lebih camtu... on d way balik tu.. memang wajiblah singgah kat Tapah kan. beli jambu.. dan sepanjang perjalanan dari parit buntar tu hujan.... sampai la ke highway seremban... iskk.. risau jek dalam bas.. alhamdulillah.. dalam kul 6 lebih kami dah sampai utem dah... sangat la lega.. bis dah citer panjang aku... hehehhehe

1 comment:

Iz-aNn said...

weii...memang bagus minyak dah turun...tapi apa yg aku kesalkan...ekoran dari rege minyak turun ni, rege barang melambung naik...ni dengar citer la kan...rege pampers ngan susu nak naik lagi...ishhh amarah tul...ke nak kasi anak makan minyak petrol ni...huwaaa....