Wednesday, April 24, 2013

Universal Studios - Hollywood

Kat Hollywood ni ada wayang.. Monster Rock!.. 
BUkan jiwa mak la.. hahahahaha.. bole?

Kat sini pun ada Entertainment Street...
Nampak blakang tu.. yg ada kete polis lama tu.. 
Depan tu ada stage... 
Ada Daddy O's nye persembahan.. 
Bes jugakkkk.. 
Aku layan dari tepi jalan ni je... 

Yg benonya belah kiri aku tu.. ada kedai cenderamata
sementara tunggu meke meke tu sopping 
Aku duduk tepi tu je.. 
Lenguh pale lutut mak.. hahahaa.. 
Nea baru jeee bangun tido masa ni.. :) 
Aku bergambo bebetul dekat pintu masuk USS tu... 
Kiri tu jugak la.. 
Ada toilet.. tempat sewa wheel chair.. strollers.. 
Public Phone.. :) 

Kat Hollywood ni jugak ada Universal Studios Store.. 
Aku beli tshirt.. cap.. seme pun dalam ni je... 
Memacam pun ada.. 
Ko hulur je Dollar tu.. :) 
Ok.. toilet merata pun ada... 
Kebanyakkannya toilet takde paip..air kan.. 
So, tuk memudahkan org.. dan jangan sampai menyusahkan org lain.. 
Korang kalau tgok toilet oku tu kosong.. 
masuk ajelah... aku pun gunakan toilet oku je masa tu.. :)
ada air dan paip skali.. 

Wheel Chair nenek aku naik tu.. kami sewa kat USS gak.. 
15Dollar untuk sekali guna.. 
Strollers pun ada.. single/twin.. dalam 30Dollar aku rasa la.. 
Kalau silap mahap la ye.. sbb stroller aku tak sewa pun.. 
Angkut je dari hotel.. senang.. :)

Oh ye.. kalau ikutkan.. ada gak Fireworks.. 
Tp Ahad takde ye... 
Kami keluar USS pun tak sampai malam.. 
Sbb org USS tu cakap.. tutup kul 7.. huhuhu.. 
So, lepas beli apa yang patut.. kami turun je ke ruang menunggu bas kat bawah tu..
dan terus ke hotel :)

2 comments:

Nana said...

bba toilet xde air yg lemah tu
aku ni asik2 nak kencing
rasanya setiap zone aku benti kencing
ada skali tu basuh guna air mineral org tinggal dalam toilet
sejuk2 lg air tu hahaha

Echa said...

sebaik ada air org tinggalkan.. hahahahahaha... masa kritikal cam ko ni.. mmg asik nak kena g tandas je wei.. mmg jangan buat pasal ajelah minum air lebih.. hahaha