Wednesday, August 1, 2012

The Stone Cafe - Bukit Dago, Bandung

Hari ke 3 tu adalah malam terakhir kami kat Bandung.... jadinya selepas berhabisan soping.. 
Kami plan nak habiskan rupiah yang ada tu... 
Makan bes sket... :)

Jadi, supir membawa kami naik ke Bukit Dago.... 

The Stone Cafe...

Owhhh... indahnya pemandangan kat sini.... 
Seriyes laaaa.. sesiapa yang datang ke Bandung.. harus ke sini... 

Dari sini.. boleh nampak pemandangan waktu malam seluruh kawasan Bandung...
Sangaattttt cantik.. dan agak berangin... atas bukit ko.... 

Kami bergambar di pintu masuk ... 
Tapi.. bergambar je.. kami tak makan dalam ni.. 
Makan kat pondok-pondok yang tersedia kat bawah tu... :)


Buku Menu.. 
Kat sini.. macam macam makanan ada... 
Dari makanan goreng biasa... 
Sampai ke western... kellasss ko menu dia... 

Dah kata mmg nak makan ikut napsu malam tu... 
Kami sepakat order Western je... 

Ni member aku nye... Gordon Blue ke.. Cordon blue ke apa ntah.. :p
Lebih kurang cam kat SR tu.. 
Nampak cam kecik.. tp beso sebenarnya tu... 


Aku ngan kak aku.. amik menu yg sama... 
Ni : Australian Tenderloin kot nama dia.. hehehehe.. 
Kemain lagik kooooo... 

Huiii.. sedap woi.. 
Aku memang makan sepenuh hati masa ni.. hahaha
Yg atas tu.. kentang... ala.. cam kalau sarapan mekdi dapat mende tu.. ntah apa nama.. lupa.. :p

Ni air org.. bukan air aku.. 
Ice blended Durian Belanda.. 
Aku amik Ice Lemon Tea je.. 
SEdapppppppppppppp.. :)

Ini dessert yang aku order... Banana Split ala Bandung.. 

Pizza 

Ni kudapan je ni .. hahahahha.. 
Seriyes.. lebih sedap dari Dominos.. atau Pizzahut... 
Tp larat makan sekeping je... kenyanggggggg yakmat

Tingat tingat makanan kat situ.. 
Harganya jauh lebih murah dari kat Malaysia ... betulllllll... 

Dah kenyang.. sandar sandar sekejap... 
Kita bergambar plak.. 

Sporting sangat waitress kat situ.. dia siap arahkan kami mana nak duduk
'duduk di situ pula mbak.. '.. hahahhaha
Kami bersama Pak Anto (supir.. berbaju putih)
yang pasangan tu.. abaikan je.. :p

Kat sini.. ada Live Band juga... 
Seronok.. sambil makan.. sambil ada org nyanyi.. mana tak kenyang ko... 

Ramai org melesia kat sini makan tau... 
Masa ni dah sudah makan.. dia jemput kami bergambar.. 

Kami kan artis uolllsssss.. hahahaah...
Cewek dari Melesia katanya... 

Lewat sket balik malam terakhir tu... dalam jam 11 malam baru gerak balik.. 
Kat melesia dah jam 12 dah.. hehehe... 

Ni hasil sopingan pada hari ke 3.. 


Bawah ni hasil dari aku seorang sahaja.. kalau kat Melesia.. kopak dah ni..hehehe

Tunggu entry hari ke 4 plak.. hari pulang ke tanahair.. 
(bajet sangat org tunggu entry ni.. hahaahhaa... whateverrrrrrr)

Rindu kat Bandung... :)

3 comments:

LELAKI INI said...

hahaha
bestnya!
tak pernah g bandung!

˙·٠•●♥ Cik Puan Mimi ♥●•٠·˙ said...

kalau makan kat dalam the stone ni best jugak.. ada nasi rawon ke apa ntah. sedap.. pastu dessert dia pisang keju yang mmg marbeles..

Mrs. Mel said...

rindukan.. sape2 yg dah penah gi Bandung sure rindu.. haha..

me pun nak repeat lagi. dulu pegi berdua, now InsyaAllah pergi bertiga pulak.. silap2 beramai2, harap ada rezeki nak bawak yg ramai2 tu.. Amin..