Monday, August 6, 2012

Khidmat Kereta Sewa / Supir di Bandung

Selamat 4hari 3malam, kami bertiga menggunakan khidmat supir / kereta sewa di bawah ini : 


ataupun boleh berhubung melalui FB sahaja : 


Canggeh dah skang... :)... pm je.. insyaallah akan dijawab dengan pantas.. saya dapat contact ni pun.. dari kawan kawan yang dah biasa menggunakan khidmat mereka.. Alhamdulillah... sangat puas hati.. :)
Di bawah ini adalah kereta yang digunakan sepanjang kami di sana.. selesaaaaa... untuk bertiga.. kalau lebih ramai.. maka lebih besarlah mobil nya ye.. :p

Di bawah ni pula yang berbaju kemeja putih itulah Pak Anto.. supir kami.. 
Sangat penyabar... bertimbang rasa... bagussss... 
Puas hati.. 
Di bawah Angga tu.. ramai pekerja dia.. 
Ni salah seorang pekerja dia.. so, mmg recommended.. 

Khidmat kereta sewa / supir ni dikira sehari ye... 
Kalau guna yang aku amik ritu... satu hari tu.. bermakna dari pagi buta.. sampai ke malam hari.. 
cam kami.. tengah malam.. :)

Tak semua pun memberikan perkhidmatan yang sama.. 
Ada yang sehari dikira hanya dari jam 9 hingga 10 camtu.. 
So, berbeza ye.. better konfirmkan awal... 

Bayaran selama 4hari 3malam tu.. dibuat pada hari terakhir kami di sana.. 
Bergantung kepada supir nya la... tanya la.. bila pembayaran nak dibuat... 
Bayaran tu.. biasanya tak termasuk tips.. 
So, kami memang dah siap siap asingkan tips untuk diberi kepada Pak Anto...  

Sesiapa yang nak gunakan khidmat supir ni.. boleh terus ke FB Angga tu.. atau ke Blog dia... :)

23 comments:

ratna said...

Dr dulu teringin pegi bandung

Meyrah™ said...

Salam. boleh dapatkan contact no supir tersebut? tq :)

tony transport bandung said...

Salam,
Jom pegi bandung murah jer 199rm per person for 3day 2night (included hotel, transport, and entrance fee)

Tentative Program Day1
*Tiba di airport Bandung
*Pasar Baru trade center
*Lunch Check in Hotel
*Toko Tiga ( Branded Jeans )
*Membeli-belah di Factory Outlet At Jalan Riau (Heritage, Cascades,The Summit, For Men, The Stamp,Terminal Tas, dan The Secret )
*Dinner dan kembali ke Hotel

Day2
*Gunung Tangkuban Parahu
*Ciater Hot Spring
*Kebun Strawberry and tea park
*Lunch
*Membeli-belah di di Rumah Mode & Cihampelas Jeans Centre
*Membeli-belah di Jalan Dago (Grande, Episode, Edward Forrer, Natural, etc)
*Dinner & kembali ke Hotel

Day3
*Check out Hotel
*rumah kain sulam kat taman kopo
* cibaduyut-shoes and jacket leather original
*Oleh-oleh Bandung (cake Lapis, Brownies, Kartika Sari and Amanda)
*Airport transfer

Term and condition
*included transportation for 3day2night type kereta 7seater all included
*included 3 room deluxe ~king bed size hotel 3star also include free buffet breakfast
*included entrance fee tangkuban perahu sahaja
*Tentative bersifat Free & Easy, program boleh diubah mengikut keadaan semasa
*minimum 6 pax *not included lunch and dinner
*not included ticket flight and airport tax
*we dont need deposit~all payment at last day in bandung

Mohd Tony
Whatapps / call / sms : +62 858 6137 8328 (fast response)
Email : Tonytransportbandung@gmail.com

tony transport bandung said...

Salam Tuan / Puan

MBTS~ Mutiara Bandung Transport Solution menyediakan Khidmat Transport Di Bandung & Jakarta. Pemandu berpengalaman, mesra,jujur, dan peramah

Free & Eazy Program Tour (semua tempat di bandung)

Kereta + Pemandu +Parking +petrol + tol + makan pemandu ( semua dalam pakej)

Rate Kereta Taip Daily/14 hour from 8am yo 10 pm

Toyota Avanza ( 6seat ) 125 RM

Isuzu Elf ( 12seat ) 195 RM

Isuzu Elf Long (16seat) 270RM

*no extra caj jika nak pegi tangkuban perahu or kawah putih (dalam beza hari)
* we dont need deposit and no penalty if cancle

CALL / text / whatsapp

WhatsApp : +62 858 6137 8328 (fast response)

pin blackberry : 746C D4CE

tonytransportbandung@gmail.com

Ayunk bandoeng said...

Salam sejahtera tuan/puan semohga senantiasa semua di berikan kesihatan dan di murahkan rezeki nya (amiin) . Kami disini nak menawarkan sewa kereta tuk (bandung/jakarta city tour) bagi sesiapa tuan/puan yg dah ada plan tuk bercuti di bandung/jakarta dan memerlukan kereta untuk transportasi semasa di bandung/jakarta boleh WASAPP sahaja dekat number ni : +6289619522797 atau
E-MEL: ayunk.hayukka@gmail.com
FB: ayunk hayukka (untuk lebih detail nya) Dijamin kami bagi harga yg sangat berbaloi & service yg terbaek/layanan 5bintang ***** (insha allah) mohon maap tuan/puan apabila ada ayat yg kurang berkenan dalam promotion yg kami tawarkan ..

Nb:yang lebih mahal banyak yang lebih murah pon ada,tapi kami jamin yg terbaek tetap HAYUKKA BANDOENG (insha allah) jom jom bercuti di bandung murah jer TERIMAKASIH :)

bimo mekarwangi tour said...


Assalamualaikum Wr Wb. Tuan / Puan. Abang/ Akak

Minta maaf apabila mengganggu blog anda

kami dari Mekar Wangi Bandoeng Tour Syariah menyediakan pilihan dan harga terbaik untuk keselamatan familly anda semasa bercuti kat Bandung or Jakarta

Sebuah syarikat muslim kat Bandung dan Jakarta yang memberikan perkhidmatan tour ground handling di beberapa daerah favorit untuk dilawati. Driver & tour guide profesional kami inshaAlloh akan selalu bawa anda ke semua tempat menarik kat Bandung, Bogor and Jakarta.

special offer at 2015 jomm tempah murah jer *Include: minyak, parking fee, tol, driver, driver meal and kereta

Rate per Kereta per Day

Suzuki APV / toyota avanza rate nye 400.000rupiah / RM 115 ---6seat

Toyota Innova / Kia Pregio rate nye 550.000rupiah / RM 160 ---8seat

Coaster Isuzu Elf rate nye 650.000rupiah / RM 185 ---12seat

Coaster Isuzu Elf Long rate nye 850.000rupiah / RM 245 ---17seat

Toyota Hiace commuter rate nye 850.000rupiah / RM 245 ---12seat

*company kami tak payah ada deposite cukup send jer picture plight and tempahan kereta by whatapps or email

WhatsApp +62 877 1519 6061 (mas Bimo)
email mekarwangibandungtour@gmail.com
facebook page mekarwangi bandoeng tour

king regards,
Bimo
mekar wangi bandung syariah tour

Ayunk bandoeng said...

Salam sejahtera tuan/puan semohga senantiasa semua di berikan kesihatan dan di murahkan rezeki nya (amiin) . Kami disini nak menawarkan sewa kereta tuk (bandung/jakarta city tour) bagi sesiapa tuan/puan yg dah ada plan tuk bercuti di bandung/jakarta dan memerlukan kereta untuk transportasi semasa di bandung/jakarta boleh WASAPP sahaja dekat number ni : +6289619522797 or
E-MEL: ayunk.hayukka@gmail.com
FB:ayung bandoeng (untuk lebih detail nya) Dijamin kami bagi harga yg sangat berbaloi & service yg terbaek/layanan 5bintang ***** (insha allah) mohon maap tuan/puan apabila ada ayat yg kurang berkenan dalam promotion yg kami tawarkan ..

Nb:yang lebih mahal banyak yang lebih murah pon ada,tp kami jamin yg terbaek tetap AYUNG BANDOENG (insha allah) jom jom bercuti di bandung murah jer TERIMAKASIH :)

Dhani Bandung said...

Salam sejahtera Tuan / Puan semoga semua senantiasa diberikan kesehatan dan dimurahkan rezeki nya (amiin). kami disini nak menawarkan semua kereta tuk (Bandung/Jakarta City Tour). Bagi siapapun Tuan / Puan yang dah ada plan tuk bercuti di Bandung/Jakarta dan memerlukan kereta untuk transportasi semasa di Bandung/Jakarta boleh sahaja PM atau Whatssapp sahaja dekat
Call : +6282214441280
+6282216270779
WhatsApp : +6282214441280
+6282216270779
Email : Dhanibandung@yahoo.com
Dijamin kami bagi harga yang sangat berbaloi & service yang terbaik / layanan 5 Bintang ***** (Insya Allah).
Mohon maaf Tuan/Puan apabila ada ayat yang kurang berkenan dalam Promotion yang kami tawarkan..

Nb : Yang lebih mahal banyak yang lebih murah pon ada, tapi kami jamin yang terbaek tetap Dhani Bandung (Insya Allah) jom-jom di Bandung murah jer , Terima Kasih..

Ayunk bandoeng said...

Salam sejahtera tuan/puan semoga sentiasa semua di berikan kesihatan dan di murahkan rezeki nya (amiin) . Kami disini nak menawarkan sewa kereta tuk (bandung/jakarta city tour) bagi sesiapa tuan/puan yg dah ada plan tuk bercuti di bandung/jakarta dan memerlukan kereta untuk transportasi semasa di bandung/jakarta boleh WASAPP sahaja dekat number ni : +6289619522797 atau
FB : ayung bandoeng
PAGE FB: ayung bandoeng tour (untuk lebih detail nya) Dijamin kami bagi harga yg sangat berbaloi & service yg terbaek/layanan 5bintang ***** (insha allah)
dan kami pon menyediakan *pakej transport+hotel 3star (hotel di kawasan bandar bandung)

-pakej transport+hotel (2pax)

*3D2N = RM 270/pax
*4D3N = RM 385/pax
*5D4N = RM 490/pax

-pakej transport+hotel (4pax)

*3D2N = RM190/pax
*4D3N = RM 270/pax
*5D4N = RM 340/pax

-Pakej transport+hotel (6pax)

*3D2N = RM 160/pax
*4D3N = RM 230/pax
*5D4N = RM 300/pax

Mohon maap tuan/puan apabila ada ayat yg kurang berkenan dalam promotion yg kami tawarkan ..

Nb:yang lebih mahal banyak yang lebih murah pon ada,tp kami jamin yg terbaek tetap AYUNG BANDOENG (insha allah) jom jom bercuti di bandung murah jer TERIMAKASIH :)

Regard

Ayung bandoeng

kedah rentalcar said...

Salam Sejahtera Dalam Sastra Indonesia (akak abang yang puitis)
Jelaga air mata rasa kehilangan tampa ke bandung murah dari rm 200 menjadi 198 seorangnya for 3day 2night (included hotel, transport,Cukup dengan Ucapan Terima Kasih Setelahnya

Program Day1
*Tiba di airport Bandung
*Pasar Baru trade center
*Lunch Check in Hotel
*Toko Tiga ( Branded Jeans )
*Membeli Sesuatu di Factory Outlet At Jalan Riau (Heritage, Cascades,The Summit, For Men, The Stamp,Terminal Tas, dan The Secret )
*Dinner dan kembali ke Hotel

Day2
*Gunung Tangkuban Parahu
*Ciater Hot Spring
*Kebun Strawberry and tea park
*Lunch
*Membeli-belah di di Rumah Mode & Cihampelas Jeans Centre
*Membeli-belah di Jalan Dago (Grande, Episode, Edward Forrer, Natural, etc)
*Dinner & kembali ke Hotel

Day3
*Check out Hotel
*rumah kain sulam kat taman kopo
* cibaduyut-shoes and jacket leather original
*Oleh-oleh Bandung (cake Lapis, Brownies, Kartika Sari and Amanda)
*Airport transfer

Term and condition
*included transportation for 3day2night type kereta 7seater all included
*included 3 room deluxe ~king bed size hotel 3star Juga include free buffet breakfast
*included entrance fee tangkuban perahu Doang
*Tentative bersifat Free & Easy, program boleh diRubah mengikut keadaan saat Waktunya
*minimum 6 pax *not included lunch and dinner
*not included ticket flight and airport tax
*we dont need deposit~all payment at last day in bandung

zen bandung
Whatapps / call / sms : +62 878 250 47329 (fast response)
Email : kedahrentalcar@gmail.com

Ahmad Alifa said...

Salam Satu Malaysia Tuan & Puan

Kami Alifa Bandung Syariah Tour ada sedia perkhidmatan supir / fullboard pakej bercuti ke Bandung & Jakarta.

Ada Beberapa Pakej bercuti, yaitu

Pakej Gold Executive = supir,hotel,makan & tiket lawatan (per pax)

Pakej Silver Busines = supir,hotel & makan (per pax)

Pakej Bronze economic = supir & hotel (per pax)

Pakej Transport jimat = khidmat supir sahaja (per day)


Rate sewa Kereta per Day :
# Suzuki APV /Toyota Avanza/Daihatsu Luxio (6 seat)
Rate: Rm 105


# Toyota Innova / Kia Pregio (8 seat)
Rate: RM 150


# Coaster Isuzu Elf Short (11 seat)
Rate: RM 180


# Coaster Isuzu Elf Long (17&19 seat)
Rate: RM 235



* Include : minyak, parking fee, tol, driver, toll, driver meal and kereta

* Exclude : entrance fee ke tempat-tempat pelancongan untuk persons & kereta.

Sila Tuan dan Puan decide tempat lawatan boleh ikut tentatif program yg sudah di sediakan atau ikut plan sendiri. untuk layanan kami janji akan berikan layanan yg tiptop,keranah,ramah & berbudi bahasa. Our service guaranteed if service tak ok tak payah payment at last day tuh. InsyaAlloh sedikit rejeki dari tempahan anda akan disalurkan pada badan amil zakat tempahan karena company kami company syariah.

Joom Tempah sekarang juga dan dapatkan special rate dari company kami. InsyaAlloh barokah.


Whatsapp : +62 852 9446 6131 (Ahmad Alifa)

email : ahmadalifabandungtour@gmail.com

facebook & email: ahmadalifabandungtour@gmail.com

LINE and Wechat and whatapps :

+62 852 9446 6131

Semoga inform yg saya berikan dapat
memudahkan urusan untuk bercuti ke bandung.

Terima kasih.
Wassalam.wrwb.

IRDI TOUR BANDUNG said...

Assalamu’alaikum, salam sejahtera Tuan / Puan yang IRDI TOUR BANDUNG selalu kami rindukan atas kedatangannya Tuan /Puan ke kota kami di Bandung. Seiiring dengan kesehatan yang baik dan kesejahteraan dan yang selalu dimurahkan rizky nya Amiin…. Irdi Tour Bandung hanya sekedar ingin menginformasikan promosi promosi yang tersedia di Irdi, mengenai bercuti di kota kesayangan Tuan / puan yang selalu dikunjungi saat weekend. Irdi Tour Bandung menyediakan Kereta Transportasi selama bercuti di Bandung atau Jakarta. Untuk info info lengkap tentang Irdi mengenai promosi percutian di Bandung bisa lihat blog Irdi :
http://keretamurahpelancongan.blogspot.com/
JOM JOM ke Bandung bersama Irdi, dijamin Muraaaah dan puas ^_^
Kepuasan Tuan / Puan adalah kebanggaan Irdi… ;-)
Dijamin Irdi bagi harga sangat Muraaaah dan pelayanan yang sangat baik..

Contact Person :
Mobile Phone : +6281322167717
WhatsApp : +6281214741600
+6281220477335
Email : irditour.bandung@yahoo.com
Facebook : - Irdi Tour Bandung & Irdi Wati

Jika ada sumur di ladang boleh kita menumpang mandi jika ada waktu yang luang bisa kita berjumpa lagi mohon maaf kalau ada kata kata Irdi yang tidak berkenan.
Irdi Tour Bandung tunggu yah kedatangan Tuan / Puan ke Bandung..
Wassalam..wr.wb..

IRDI TOUR BANDUNG said...

Assalamu’alaikum, salam sejahtera Tuan / Puan yang IRDI TOUR BANDUNG selalu kami rindukan atas kedatangannya Tuan /Puan ke kota kami di Bandung. Seiiring dengan kesehatan yang baik dan kesejahteraan dan yang selalu dimurahkan rizky nya Amiin…. Irdi Tour Bandung hanya sekedar ingin menginformasikan promosi promosi yang tersedia di Irdi, mengenai bercuti di kota kesayangan Tuan / puan yang selalu dikunjungi saat weekend. Irdi Tour Bandung menyediakan Kereta Transportasi selama bercuti di Bandung atau Jakarta. Untuk info info lengkap tentang Irdi mengenai promosi percutian di Bandung bisa lihat blog Irdi :
http://keretamurahpelancongan.blogspot.com/
JOM JOM ke Bandung bersama Irdi, dijamin Muraaaah dan puas ^_^
Kepuasan Tuan / Puan adalah kebanggaan Irdi… ;-)
Dijamin Irdi bagi harga sangat Muraaaah dan pelayanan yang sangat baik..

Contact Person :
Mobile Phone : +6281322167717
WhatsApp : +6281214741600
+6281220477335
Email : irditour.bandung@yahoo.com
Facebook : - Irdi Tour Bandung & Irdi Wati

Jika ada sumur di ladang boleh kita menumpang mandi jika ada waktu yang luang bisa kita berjumpa lagi mohon maaf kalau ada kata kata Irdi yang tidak berkenan.
Irdi Tour Bandung tunggu yah kedatangan Tuan / Puan ke Bandung..
Wassalam..wr.wb..

Ayunk bandoeng said...

Salam sejahtera tuan/puan semoga sentiasa semua di berikan kesihatan dan di murahkan rezeki nya (amiin) . Kami disini nak menawarkan sewa kereta tuk (bandung/jakarta city tour) bagi sesiapa tuan/puan yg dah ada plan tuk bercuti di bandung/jakarta dan memerlukan kereta untuk transportasi semasa di bandung/jakarta boleh WASAPP sahaja dekat number ni : +6289619522797 atau
FB : ayung bandoeng
PAGE FB: ayung bandoeng tour (untuk lebih detail nya) Dijamin kami bagi harga yg sangat berbaloi & service yg terbaek/layanan 5bintang ***** (insha allah)
dan kami pon menyediakan *pakej transport+hotel 3star (hotel di kawasan bandar bandung)

-pakej transport+hotel (1bilik deluxe room king bed size) (2pax)

*3D2N = RM 270/pax
*4D3N = RM 385/pax
*5D4N = RM 490/pax

-pakej transport+hotel (2bilik deluxe room king bed size) (4pax)

*3D2N = RM190/pax
*4D3N = RM 270/pax
*5D4N = RM 340/pax

-Pakej transport+hotel (3bilik deluxe room king bed size) (6pax)

*3D2N = RM 160/pax
*4D3N = RM 230/pax
*5D4N = RM 300/pax

Mohon maap tuan/puan apabila ada ayat yg kurang berkenan dalam promotion yg kami tawarkan ..

Nb: sila compare dengan company lain . yang lebih mahal banyak yang lebih murah pon ada,tp kami jamin yg terbaik tetap AYUNG BANDOENG (insha allah) jom bercuti di bandung bersama #ayung bandoeng . murah jer !!! "semoga inform yg kami berikan dapat memudahkan percutian tuan/puan semasa di bandung nanti . TERIMAKASIH :)

WHATS APP :
+6289619522797
E-MEL : tourbandung0805@gmail.com
FB :ayung bandoeng
Page FB : ayung bandoeng tour

Regard

ayung bandoeng

#bercutikebandung
#pakejpecutiankebandung
#sewakeretamurahbandung
#ayungbandoeng

Ahmad Alifa said...

Salam Satu Malaysia Tuan & Puan

Kami Alifa Bandung Syariah Tour ada sedia perkhidmatan supir / fullboard pakej bercuti ke Bandung & Jakarta.

Ada Beberapa Pakej bercuti, yaitu

Pakej Gold Executive = supir,hotel,makan & tiket lawatan (per pax)

Pakej Silver Busines = supir,hotel & makan (per pax)

Pakej Bronze economic = supir & hotel (per pax)

Pakej Transport jimat = khidmat supir sahaja (per day)


Rate sewa Kereta per Day :
# Suzuki APV /Toyota Avanza/Daihatsu Luxio (6 seat)
Rate: RM 115


# Toyota Innova / Kia Pregio (8 seat)
Rate: RM 160


# Coaster Isuzu Elf Short (11 seat)
Rate: RM 185


# Coaster Isuzu Elf Long (17&19 seat)
Rate: RM 245



* Include : minyak, parking fee, tol, driver, toll, driver meal and kereta

* Exclude : entrance fee ke tempat-tempat pelancongan untuk persons & kereta.

Sila Tuan dan Puan decide tempat lawatan boleh ikut tentatif program yg sudah di sediakan atau ikut plan sendiri. untuk layanan kami janji akan berikan layanan yg tiptop,keranah,ramah & berbudi bahasa. Our service guaranteed if service tak ok tak payah payment at last day tuh. InsyaAlloh sedikit rejeki dari tempahan anda akan disalurkan pada badan amil zakat tempahan karena company kami compang syariah.

Joom Tempah sekarang juga dan dapatkan special rate dari company kami. InsyaAlloh barokah.




facebook & email: ahmadalifabandungtour@gmail.com

LINE and Wechat and whatapps :

+62 852 9446 6131 (Ahmad ALIFA)

Semoga inform yg saya berikan dapat memudahkan urusan untuk bercuti ke bandung.

Terima kasih.
Wassalam.wrwb.

Ahmad Alifa said...

Salam satu Malaysia,

Joom Cuti cuti Bandung tak payah risau mahal oullllllls. 

Murahhhhhhhh...Murrrahhhhh sesangatttt sampayyy penggsannn.... oullsss

promote pakej dari company Alifa Bandung Syariah Tour.

******** 4 Days 3 Night ********

# 2 pax price = RM375 per person

# 3 pax price = RM295 per person

# 4 pax price = RM265 per person

# 5 Pax Price = RM245 per person

# 6 Pax price = RM230 per person

# 7 Pax price = RM220 per person


termasuk : 

> transport full day, private tour included driver, fuel, tol, parking, driver meals

> New car with 7 seater, full Aircon

> Daily mineral water

> makan pagi buffe sampai tekak

> tour (as costumer request)

> Hotel 3 star with 2 person inside

> Airport Transfer

> Tax and service


Real 3 star Hotel choice option

# Dafam hotel or Tebu hotel or meize hotel or the summit siliwangi hotel ( near at riau street factory outlet)

# Fave braga (inside shoping mall at braga area) 

# Pop hotel bandung (inside shopping mall *festival city link)

# Kembang hotel or fave hotel cihampelas or vio hotel cihampelas (cihampelas jeans street, cihampelas walk shoping mall)

# zodiak hotel bandung (walking distance to pasar baru)

# atlantic city hotel or citra dream hotel or hyperinn hotel (area pasirkaliki dekat dengan airport)

# naripan hotel or dbest hotel bandung (dekat pasar baru and ada swimming pool)

# dpalma hotel or malaka hotel bandung (dekat toko tiga and trans studio bandung)

Our service guaranteed if service tak ok tak payah payment at last day tuh.

InsyaAlloh sedikit rejeki dari keuntungan company kami, akan disalurkan pada badan amil zakat tempahan karena company kami adalah company syariah.

Joom Tempah sekarang juga dan dapatkan special rate dari company kami. InsyaAlloh barokah.

Tempahan by

whatsapp :

+62 852 9446 6131 (Ahmad Alifa)

+62 852 9446 6131 (Ahmad Alifa)

+62 852 9446 6131 (Ahmad Alifa)

email :
ahmadalifabandungtour@gmail.com


Semoga informasi yang saya berikan dapat memudahkan urusan tuan /puan untuk bercuti ke bandung.

Terima kasih.
Wassalam.wrwb.

Ahmad Alifa Bandung Syariah Tour said...

ASalam Satu Malaysia Tuan & Puan

Kami Alifa Bandung Syariah Tour sedia perkhidmatan supir / fullboard pakej bercuti ke Bandung & Jakarta.

Ada Beberapa Pakej bercuti, yaitu

Pakej Gold Executive = supir,hotel,makan & tiket lawatan (per pax)

Pakej Silver Busines = supir,hotel & makan (per pax)

Pakej Bronze economic = supir & hotel (per pax)

Pakej Transport jimat = khidmat supir sahaja (per day)


Rate sewa Kereta per Day :
# Suzuki APV /Toyota Avanza/Daihatsu Luxio (6 seat)
Rate: IDR 380.000 or RM 115 


# Toyota Innova / Kia Pregio (8 seat) 
Rate: IDR 550.000 or RM 160 


# Coaster Isuzu Elf Short (11 seat)
Rate: IDR 650.000 or RM 185 


# Coaster Isuzu Elf Long (17&19 seat)
Rate: IDR 850.000 or RM 245 



* Include : free wifi at kereta, minyak, parking fee, tol, driver, toll, driver meal and kereta 

* Exclude : entrance fee ke tempat-tempat pelancongan untuk persons & kereta.

Sila Tuan dan Puan decide tempat lawatan boleh ikut tentatif program yg sudah di sediakan atau ikut plan sendiri. untuk layanan kami janji akan berikan layanan yg tiptop,keramah,ramah & berbudi bahasa.

Our service guaranteed if service tak ok tak payah payment at last day tuh.

InsyaAlloh sedikit rejeki dari keuntungan company kami, akan disalurkan pada badan amil zakat tempahan karena company kami company syariah.

Joom Tempah sekarang juga dan dapatkan special rate dari company kami. InsyaAlloh barokah.


facebook & email: ahmadalifabandungtour@gmail.com

LINE and Wechat and whatapps : 


+62 852 9446 6131

+62 852 9446 6131

+62 852 9446 6131


Semoga informasi yang saya berikan dapat  memudahkan urusan tuan puan untuk bercuti ke bandung.

Terima kasih.
Wassalam.wrwb.

bercuti murah kat bandung said...

Assalamualaikum Wr,Wb,. Tuan /Puan

jomm pegi Bandung dengan pakej jimat kami. BANDUNG AMANAH TOUR & TRANSPORT menyediakan Pakej Bercuti dan Khidmat Transport kat Bandung/Jakarta/Garut atau bandar lain dalam kat Indonesia. Pemandu berpengalaman, berterampilan kemas, jujur, peramah & sopan

Anda boleh melawat beberapa tempat menarik kat Bandung dengan guna perkhidmatan yang menyediakan kereta yang dikhaskan untuk di sewa di Bandung, dan anda boleh memilih kereta yang sesuai untuk anda gunakan di Bandung. Anda hanya menulis e-mel kepada kami atau hubungi kami, pemandu kami dengan kereta yang anda perlukan akan mengambil anda di mana-mana di Bandung.

HARGA PAKEJ TRANSPORT SAHAJA :
Suzuki APV ( 7seat ) rate RM 140/day *bandung city
Daihatsu Luxio (seat) rate RM 140/day *bandung city
Toyota Avanza ( 6seat ) rate RM 140/day *bandung city
Toyota Innova VIP ( 7seat ) rate RM 190/day *bandung city
Suzuki Ertiga (6 seat) rate RM 140/day *bandung city
KIA Pregio ( 10seat ) rate RM 190/day *bandung city
Isuzu Elf short ( 11-15 seat ) rate RM 250/day *bandung city
Isuzu Elf Long ( 16 seat ) rate RM 295/day *bandung city

* semua dalam pakej termasuk pemandu, petrol, tol, makan pemandu.
* Kereta Taip Daily/14 jam

TERSEDIA JUGA PAKEJ JIMAT TRANSPORT & HOTEL 3D2N, 4D3N, 5D4N, ETC
Untuk pakej 4D3N transport & hotel promo murah hanya sebesar RM 250/ orang untuk 6 orang dalam 1 group

sudah include :
- transport tour & hotel selama 4 hari 3 malam
- pick & drop from bandung airport

OPTIONAL PROGRAM :
DAY 1
*Tiba kat Bandung
*Pasar Baru trade center
*Lunch & Check in Hotel
*Toko Tiga ( Branded ori Jeans )
*D'fashion factory outlet kain potong
*Membeli-belah di Factory Outlet At Jalan Riau (Heritage,Cascades,The Summit, For Men, The Stamp,Terminal Tas, dan The Secret )
*Dinner dan kembali ke Hotel

DAY 2
*Gunung Tangkuban Parahu
*Farmhouse Lembang
*Floating Market
*Kebun Strawberry and tea park (optional)
*Membeli-belah di di Rumah Mode & Cihampelas Jeans Centre
*Membeli-belah di Jalan Dago (Grande, Episode, Edward Forrer, gossip,level, etc)

DAY 3
*kawah putih crater/trans studio indor themes park
*Tasik Situ Patenggang (optional)
*rumah kain sulam kat taman kopo
*cibaduyut-shoes and jacket leather original
*factory outlet area riau street macam the secret, heritage,oases, etc

DAY 4
*check out hotel
*Oleh-oleh Bandung (cake Lapis, Brownies, Kartika Sari and Amanda)
*paris van java shopping mall
*Airport transfer

FREE AND EASY TOUR, DAPAT DIUBAH MENURUT KEADAAN SEMASA

Hotel guna 3star hotel selesa dan elok, letak tengah town Bandung dekat dengan pasar baru dan airport

Tersedia juga option hotel lain dari mulai 2 star hotel hingga 4 star hotel

HOTEL FACILITIES :
- free wifi
- hot & cold water
- breakfast buffet
- coffee maker
- LCD TV 24 inch
- TV cable

TERM & CONDITION PAKEJ JIMAT :
* included transportation for 4day 3night type kereta 7 seater all included
* included 3 room deluxe ~king bed size hotel 3star also include free buffet breakfast
* not included entrance fee
* not included lunch and dinner
* not included ticket flight and airport tax

Service insya allah memuaskan
YOUR COMFORT IS OUR PRIORITY


Sila Check beberapa TESTIMONI dari tamu di sini TESTIMONI BANDUNG AMANAH

UNTUK TEMPAHAN DAN SEBARANG PERTANYAAN, SILA CONTACT :
Email: touramanahbandung@yahoo.com
phone : +62 88 1205 7848
whatsapp : +62 838 2178 9103
Fb page.: Bandung Amanah Tour & Transport
bandung-indah.blogspot.com
instagra : JOM_GI_BANDUNG_MURAH_JERR

omegajaya tour said...

PROMOSI HEBAT HABIS2 SAN!!! 2016 PAKEJ HOTEL & TRANSPORT. Sudah bermulai!

JOM TEMPAH LAJU2
SESANGAT MURAAAAAAH
6 orang dikira 230rm/pax sahaja

included
hotel sebilik 2 person (hotel kat town,free wifi,area pasar baru,senang pi mana sahaja)
buffet breakfast
transport lawatan (petrol,toll,parking,pemandu)

excluded
lunch & dinner
tiket lawatan & flight

kenapa ANDA harus harus memBELI dengan saya???
✔Berpengalaman luas di dalam bidang pelancongan Bandung
✔Perkhidmatan ; layanan yang PANTAS, MESRA, AMANAH, & JUJUR
✔BERUSAHA bersungguh-sungguh kepada anda SERVICES ORIENTED
✔Pelanggan mesti BERPUAS HATI & GEMBIRA
✔Pelanggan akan menjadi KAWAN kepada saya


TEMPAHAN
MAS FATURRAHMAN
WHATSAPP / CALL / TEXT / LINE
+62 822 951 999 22
+62 822 951 999 22
+62 822 951 999 22

email & fb
omegajayatour@gmail.com

omegajaya tour said...

PROMOSI HEBAT HABIS2 SAN!!! 2016 PAKEJ HOTEL & TRANSPORT. Sudah bermulai!

JOM TEMPAH LAJU2
SESANGAT MURAAAAAAH
6 orang dikira 230rm/pax sahaja

included
hotel sebilik 2 person (hotel kat town,free wifi,area pasar baru,senang pi mana sahaja)
buffet breakfast
transport lawatan (petrol,toll,parking,pemandu)

excluded
lunch & dinner
tiket lawatan & flight

kenapa ANDA harus harus memBELI dengan saya???
✔Berpengalaman luas di dalam bidang pelancongan Bandung
✔Perkhidmatan ; layanan yang PANTAS, MESRA, AMANAH, & JUJUR
✔BERUSAHA bersungguh-sungguh kepada anda SERVICES ORIENTED
✔Pelanggan mesti BERPUAS HATI & GEMBIRA
✔Pelanggan akan menjadi KAWAN kepada saya


TEMPAHAN
MAS FATURRAHMAN
WHATSAPP / CALL / TEXT / LINE
+62 822 951 999 22
+62 822 951 999 22
+62 822 951 999 22

email & fb
omegajayatour@gmail.com

omegajaya tour said...

PROMOSI HEBAT HABIS2 SAN!!!
Kereta sewa Bandung Murah jerr harga kasih sayang Sudah bermulai!

JOM TEMPAH LAJU2
SESANGAT MURAAAAAAH
Cuti cuti Bandung with OMEGA JAYA TOUR

● 7 seater 350.000,IDR/35sgd/106RM/Day

● 11 - 14 seater 700.000,-IDR/70sgd/212RM/Day

● Toyota Commuter 15 seater exclusive car 800.000,-IDR/80sgd/243RM/Day

● Van 18 seater 850.000,-IDR/85sgd/258RM/Day

Kereta included :
☆ Driver / Supir
☆ Fuel / Petrol / Minyak
☆ Tol / Highway ticket
☆ Parking charge
☆ Daily mineral water

■■ Bus charter
• 31 Seater New jet bus
• 47 Seater New jet bus
• 59 Seater New jet bus

Jom..arrange your Bandung holiday

kenapa ANDA harus harus tempah order dengan saya???

✔Berpengalaman luas di dalam bidang pelancongan Bandung
✔Perkhidmatan ; layanan yang PANTAS, MESRA, AMANAH, & JUJUR
✔BERUSAHA bersungguh-sungguh kepada anda SERVICES ORIENTED
✔Pelanggan mesti BERPUAS HATI & GEMBIRA
✔Pelanggan akan menjadi KAWAN kepada saya


TEMPAHAN
MAS FATURRAHMAN
WHATSAPP / CALL / TEXT / LINE
+62 822 951 999 22
+62 822 951 999 22
+62 822 951 999 22

email & fb
omegajayatour@gmail.com

tanya shj pun xapa, survey2 dahulu..xsalah pun.. tk mau malu2 yer

omegajaya tour said...

PROMOSI HEBAT HABIS2 SAN!!!
Kereta sewa Bandung Murah jerr harga kasih sayang Sudah bermulai!

JOM TEMPAH LAJU2
SESANGAT MURAAAAAAH
Cuti cuti Bandung with OMEGA JAYA TOUR

● 7 seater 350.000,IDR/35sgd/106RM/Day

● 11 - 14 seater 700.000,-IDR/70sgd/212RM/Day

● Toyota Commuter 15 seater exclusive car 800.000,-IDR/80sgd/243RM/Day

● Van 18 seater 850.000,-IDR/85sgd/258RM/Day

Kereta included :
☆ Driver / Supir
☆ Fuel / Petrol / Minyak
☆ Tol / Highway ticket
☆ Parking charge
☆ Daily mineral water

■■ Bus charter
• 31 Seater New jet bus
• 47 Seater New jet bus
• 59 Seater New jet bus

Jom..arrange your Bandung holiday

kenapa ANDA harus harus tempah order dengan saya???

✔Berpengalaman luas di dalam bidang pelancongan Bandung
✔Perkhidmatan ; layanan yang PANTAS, MESRA, AMANAH, & JUJUR
✔BERUSAHA bersungguh-sungguh kepada anda SERVICES ORIENTED
✔Pelanggan mesti BERPUAS HATI & GEMBIRA
✔Pelanggan akan menjadi KAWAN kepada saya


TEMPAHAN
MAS FATURRAHMAN
WHATSAPP / CALL / TEXT / LINE
+62 822 951 999 22
+62 822 951 999 22
+62 822 951 999 22

email & fb
omegajayatour@gmail.com

tanya shj pun xapa, survey2 dahulu..xsalah pun.. tk mau malu2 yer

omegajaya tour said...

Salam Satu MALAYSIA OULLLS

pakej BAJET CIPUT BANDUNG (hotel,buffe breakfast and transport). Murahnya sampai mata lebam shock nye.

butiran perjalanan
Day 1
> airport bandung or train station bandung
>Pasar Baru
>lunch at kedai makan kemangi try special menu *ayam bakar jerebu
>Toko Tiga (Branded Jeans)
>depasion factory outlet kain potong
>rumah kain dan telekung
>Factory Outlet At Jalan Riau and Jalan dago
>dinner at restaurant padang *sederhana

Day 2
>Gunung Tangkuban Parahu Crater
>floating market Lembang, deranch, taman bunga begonia, pelangi waterfall, the lodge of maribaya, grafika cikole Lembang
>lunch at DSDL Restaurant try special menu *ayam nyumpet
>Strawberry and tea park
>Membeli-belah di Rumah Mode & Cihampelas Jeans Centre & factory outlet
>dinner at iga bakar mas giri try special menu *iga bakar (ribs) penyet


day 3
>kawah putih crater or trans studio bandung (pilih salah satu jer)
>lunch at saung andir restaurant try makan menu kampung *ayam goreng brengsek
>cibaduyut street area barangan kulit
>masjid agung bandung, alun2 area and braga area
>paris van java shopping mall
>dinner at BML try the original bakso at bandung

Day4
>check out hotel bandung
> Oleh-2 Bandung (cake Lapis, Brownies Amanda, dan Kartika Sari)
>Airport transfer


*rate per person :
RM390 per person if 2 person
RM325 per person if 3 person
RM280 per person if 4 person
RM245 per person if 5 person
RM230 per person if 6 person
RM220 pdr person if 7 person

*rate included
~transportation type kereta is toyota avanza or Luxio included = petrol,parking,pemandu,kereta dan high way tiket.
~1 room dimuat 2 person semasa 4d3n
~buffet breakfast

*rate is not included
~lunch and dinner
~entrance fee per kereta and entrance fee per person at tempat lawatan

*no hidends charge

kenapa ANDA harus harus order dengan saya???

✔Berpengalaman luas di dalam bidang pelancongan Bandung
✔Perkhidmatan ; layanan yang PANTAS, MESRA, AMANAH, & JUJUR
✔BERUSAHA bersungguh-sungguh kepada anda SERVICES ORIENTED
✔Pelanggan mesti BERPUAS HATI & GEMBIRA
✔Pelanggan akan menjadi KAWAN kepada saya


TEMPAHAN
MAS FATURRAHMAN
LAJU2 PM
WHATSAPP / CALL / TEXT / LINE

+62 8956 0220 4291
+62 8956 0220 4291
+62 8956 0220 4291

email & fb
omegajayatour@gmail.com

tanya shj pun xapa, survey2 dahulu..xsalah pun.. tk mau malu2 yer